LP-Vampula taisteli voiton ja tasoitti entisestään pudotuspelitaistoa

24.02.2023

LP-Vampula rutisti erien loput upeasti perjantaina Pihtiputaalla ja otti kaikki sarjapisteet mukaansa tasoittaen taistoa viimeisistä pudotuspelipaikoista entisestään. Pölkky Kuusamo puolestaan oli ilman vaikeuksia ja karsintapeleihin tuomitun JymyVolleyn kanssa.

Kiihkeän taistelun huipennus LP-Vampulalle

LiigaPloki-LP-Vampula 1-3 (23-25,25-15,25-27,29-31)

Pihtipudas-salissa nähtiin kiihkeä taistelu tärkeistä sarjapisteistä. LiigaPloki oli kiinni kolmannen ja neljännen erän voitoissa, mutta yhteensä 8 hukattua eräpalloa veivät mahdollisuuden sarjapisteisiin.

Avauskokoonpanot:
LiigaPloki: Napalkova, Hollingsworth, Tikka, Kähkölä, Piippo, Joensalo (libero)
LP-Vampula: Kukkonen, Stanchulova, Petrova, Seikkula, Aalto, Jarman , Naasko (libero)

LiigaPloki lähti otteluun ilman sairastuvalla olevaa Anna Yefremenkoa. Se ei kuitenkaan näkynyt kotijoukkueen pelissä. Ensimmäinen erä lähti liikkeelle kotijoukkueen vahvoilla nelospaikan hyökkäyksillä, joista eniten pisteitä tykitti Dariana Hollingsworth. LP-Vampula hivuttautui lähes tasoihin tilanteeseen 11-12. Kristin Luxin hyvien hypärialoituksien myötä LiigaPloki otti 15-11 johdon. Sen jälkeen tilanne tasoittui Vampulan pelatessa vähemmillä virheillä, joita LiigaPloki teki kymmenen Vampulan neljää vastaan. Avauserä vierasjoukkueelle 23-25.

Toisen erän alkua pelattiin tasatahtiin, mutta tilanne muuttui Vampulan johtaessa 9-7. LiigaPlokin Dariana Hollingsworthin aloitusvuorolla se karkasi 17-9 etumatkalle. Kotijoukkue otti toiseen erään peräti kuusi suoraa torjuntapistettä.

Kolmas erä eteni edellisten tapaan tasaisissa merkeissä. LiigaPlokin Aliisa Kähkölän kaksi ässäaloitusta veivät kotijoukkueen 19-15 johtoon. Vanessa Jarmanin aloitukset toivat vielä Vampulan peliin. Kotijoukkueella oli neljä eräpalloa, mutta ne vieraat hoitivat tiukkojen vaiheiden erän itselleen 25-27.

LiigaPloki ei masentunut kolmannen erän tappiosta. Se tuli räväkästi neljänteen erään. Pistetaulussa oli nopeasti kotijoukkueen 7-1 johto. Pihtipudas-salin tunnelmassa LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos sai tilanteessa 5-13 keltaisen kortin purnaamisesta. Sen jälkeen tilanne kentällä tasoittui hetkiseksi. Vampulan passari Lotta Kukkonen onnistui nostamaan vieraat tilanteeseen 17-19. LiigaPlokilla oli jo 24-22 johto, mutta LP-Vampula taisteli jatkopalloilla erän ja täyden pistepotin itselleen. Taistelu viimeistä pudotuspelipaikoista kiristyi Vampulan noustessa kahden pisteen päähan LiigaPlokista.

LiigaPlokin parhaana palkittu Dariana Hollingsworth teki yleispelaajalle komean pistesaldon 30 (+26)

Dariana Hollingsworth, LiigaPloki:

– Tämä oli huipputasoinen peli molemmilta joukkueilta. Seuraavan otteluun Rovaniemellä meidän pitää olla valmiimpia.

Kim Buchwald, LiigaPloki:

– Pisteiden valossa meidän olisi pitänyt voittaa. Harmittaa tappio tärkeästä pelistä. Hyvästä taistelusta huolimatta Vampula vei kolmessa eri erässä niiden kaksi viimeistä pistettä. Kapteeni Anna Yefremenko on sairastapauksen johdosta poissa joukkueesta. Hänen poissaolostaan huolimatta löysimme tänään hyvän taisteluvireen joukkueeseen, vaikka hävisimme pelin olen silti ylpeä pelaajistani.

Maria Naasko, LP-Vampula:

-Tämä peli oli tahtojen taisto, kumpikin joukkue halusi voittaa. Pallo pomppi tänään meille. Ei ollut varmaan yhtään asiaa voittoon. Viimeisessä erässä olimme aika lailla tappiolla, mutta alettiin uskoa tekemiseemme.

Ziga Kos, LP-Vampula:

– Jaksettiin uskoa vaikeissakin hetkissä. LiigaPlokin torjunta aiheutti meille välillä ongelmia. Pelin taso oli hyvä. Ottelu oli paras meidän kolmesta kohtaamisistamme. Liberomme pelasi huippupelin.. Onnistuimme keskittymään oikeilla hetkillä.

Pölkky jatko vahvaa pelaamista JymyVolleyta vastaan

Pölkky Kuusamo jatkoi kotikentällä vahvoja peliesityksiä ottaen 3-0 voiton JymyVolleysta eräpistein 25-18, 25-18, 25-16. Kaksi ensimmäistä erää tulivat selkeästi kotijoukkueelle, mutta Nurmo tuli kolmanteen erään pirteästi rotaatiomuutoksella ja Katariina Salmisen ottaessa hakkurin pelipaikan. Kolmannen erän alkupuolisko oli tasaista kamppailua.

Pölkky Kuusamon joukkueesta lepovuorossa olivat Carlyle Nusbaum ja Sanna Häkkinen. Alkukauden hakkurina pelanneen Julia Azevedon polvivamma osoittautui sen verran pahaksi, että hänen kausi on ohi. Pölkyn liberona pelasi läpi ottelun Juulia Jäppinen. Oona Rasinperä sai tänään hyvin peliaikaa ja hänellä oli kunnia tehdä jokaisen erän viimeinen pistesuoritus.

Ensimmäisen erän alku oli kotijoukkueelle vahvaa pelaamista ja JymyVolley otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 4-0. Vieraiden toisella aikalisällä lukemat olivat jo selkeästi Pölkylle 15-7. Erä päättyi Rasinperän hyökkäyspisteellä Pölkylle 25-14.

Toinen erä oli hiukan ensimmäistä tasaisempi. Ciara DeBell otti näyttävällä torjunnalla Kaisa Jokisen satasen hyökkäyksen kiinni ja vei Pölkyn 10-4 johtoon. JymyVolley kavensi eron kolmeen pisteeseen ja Sotiris Gkotsis rauhoitti peliä kutsumalla joukkueensa aikalisällä 14-11 tilanteessa. Tässä erässä nähtiin pariinkin kertaan kun vieraat kirivät Pölkyn selkeän etumatkan pienemmäksi. Suurimmillaan ero oli yhdeksän pistettä lukemissa 20-11, mutta ero kaventui jälleen viiteen pisteeseen. Pölkky otti aikalisän lukemissa 20-15 ja pelasi loppuerän vahvalla sykkeellä. Erä päättyi Rasinperän ässäsyötöllä lukemiin 25-18.

Vieraiden kolmas erä alkoi vahvasti ja he veivätkin erän alkua pistein 2-5. Erä tasoittui ja sitä pelattiin vuoropistein aina lukemiin 14-14. Tämänkin erän loppu oli kotijoukkueen vahvaa näytöstä ja Rasinperä katkaisi erän lukemiin 25-16.

Pölkyn parhaana palkittiin hakkuri Breana Runnels, joka teki kolmeen erään mainiot pisteet 21/+16. DeBell pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä tehden pisteet 17/+16 hyökkäystehoin 71 %. JymyVolleyn pelaajista palkittiin Sara Niemi, joka teki keskipelaajalle kohtuulliset pisteet 6/+5 ollen joukkueensa paras pisteidentekijä.

Ciara DeBell, Pölkky:

-Hyvä peli meiltä, emmekä antaneet vastustajan ottaa meidän etumatkaa kiinni. Olemme tehneet kovasti työtä viime viikkoina ja nautimme pelaamisesta.

Sotirs Gkotsis, Pölkky:

-Olen tyytyväinen 3-0 voittoon ja pystyimme pelaamaan rennosti. Viimeisiin peleihin valmistaudumme samalla tavalla kuin finaalipeleihin. Olemme harjoitelleet kaksi viikkoa ja valmistautuneet playoffseihin. Joukkueella oli hyvä keskittyminen peliin.

Sara Niemi, JymyVolley:

-Tein pelissä parhaani minkä pystyin. Pölkky sai syötöllä rikottua meidän vastaanottoa, mikä teki pelin rakentamisesta vaikeampaa. Meidän hyökkäyspelistä tuli yksipuolista ja he saivat hyvin torjuttua niitä. Eilinen viiden erän peli Rovaniemellä ei painanut ainakaan omissa jaloissani.

Aleksi Mutka, JymyVolley:

-Vastustaja oli hyvä ja meidän henkinen kapasiteetti ei ollut tänään riittävää. Meillä on kova setti pelejä nyt lyhyelle ajalle ja eilinen peli olisi voinut olla valmisteleva tähän peliin. Emme olleet kuitenkaan riittävän hereillä.

Pölkky Kuusamo - JymyVolley 3-0
25–18, 25–18, 25–16
Koti:Runnels 21/+16, DeBell 17/+16, Rasinperä 6/-2
Vieras:Valkonen 6/-2, Niemi 6/+5, Radonjic 6/+0