Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula voitokas viidessä, LiigaPlokille puhdas voitto

15.02.2016

Naisten Mestaruusliigan sunnuntaina LiigaPloki nousi jo pudotuspelipaikalle ja LP-Vampula puristi voiton viidessä erässä WoVosta.

Mesto - LiigaPloki
0-3 (21-25, 20-25, 23-25)

Ystävänpäivän ottelu tärkeistä sarjapisteistä lähti käyntiin Meston hallitessa ensimmäistä erää, mutta Ploki hiipi kiinni takamatkan. Plokin syöttövaihdot toivat erän lopulla tulosta, ja Mesto menetti neljän pisteen karkumatkan. Loppuerä oli tiukkaa taistelua ja pitkiä taistelupalloja molemmin puolin, mutta erä päättyy Plokille Felinskin lyödessä vastustamattomasti pallon ruutuun.

Toinen erä oli puolestaan Plokin hallintaa, vaikka Mesto taisteli uhrautuvasti takakentällä libero Sanna Häkkisen ja Merja Korhosen johdolla. Hakkuri Tooker (14/+11) ja Felinski (17/+9) olivat erän hahmoja. Kolmannessa erässä edettiin tasapistein aina 7-7 tilanteeseen asti, jolloin Ploki repäisi eron (7-10). Mesto kiri takaa tasoihin (11-11) Essi Tukian (6/+5) rohkealla hyökkäys- ja torjuntapelillä. Hyvä vire jatkui ja Venla Huurne pamautti ässän 16-13, joka pakotti Koskisen kutsumaan joukkonsa aikalisälle. Taistelupallo päättyi Taru Alhon näyttävään torjuntaan 18-14. Ploki käänsi kuitenkin Meston neljän pisteen johdon jälleen edukseen torjunnalla, ässällä ja vahvalla hyökkäyspelillä 19-20. Pisteitä tehtiin taas tasatahtiin, kunnes Plokin tuttu syöttövaihto toi jälleen tulosta. Mesto kiri vielä tasoihin Saaran (Lepistö) ässällä, mutta antennilyönti ja verkkovirhe päättävät erän ja ottelun Plokille.

Eveliina Koljonen, LiigaPloki

- Tärkeintä että saatiin kolme pojoa, vaikka ei parasta peliä meiltä. Ei ollut yllätyksiä, vaikka Mertsin (Korhonen) mukaan tulo sekoitti pakkaa aiemmista peleistä. Oli kalavelkojen maksun aika, tärkeä voitto.

Jukka Koskinen, LiigaPloki

- Vaikea ottelu, kuten pelkäsinkin. Mesto pelasi paremmin kuin eilen, mutta hermostunutta peliä molemmin puolin. Oma peli mennyt parempaan päin verrattuna Vampula, OrPo ja Kangasala peleihin. Tooker erinomainen, erityisesti kolmannessa erässä. Felinski palasi taas tasolleen eilisen jälkeen. Meston keskipelaajat saivat meiltä Serenan (Warner) pimentoon, pateri ei toiminu. Meillä tavoite nousta pudotuspeliviivan päälle.

Johanna Siuro, Mesto Tampere

- Aika latautunut viikko, ja ylilataus purkautui eilen. Tänään peli lähti paremmin käyntiin. Hyökkäyspelissä hävittiin vastustajalle, paukut ei vaan riittänyt. Syöttöpeli toimi parempi kuin eilen, mutta Plokin kovat laiturit hoitivat homman huonommastakin nostosta..

Victor Circenko, Mesto Tampere

- Tasainen peli, mutta ratkaisevalla hetkellä vastaanotto petti. Ensimmäisessä erässä 16-12 johto, mutta sitten kääntyi vastustajalle. Nousi huonosti eikä saatu hyökättyä. Sama juttu viimeisessä erässä, vastustaja nousi neljän pisteen takaa. Vastaanotto ja passit jäivät irti, ei päästy lyömään kovaa. Plokilla ulkomaan vahvistukset hyökkäsivät hyvin, ja niitä meillä ei ole. Sannalta (Häkkinen) hieno peli, erityisesti vastaanotto. Meidän pitää pelata jatkossa paremmin.

Parhaana palkitut:
Mesto Tampere, Alho
LiigaPloki, Felinski

Lähitapiola-pisteet:
3 Felinski LiigaPloki
2 Alho Mesto
1 Siuro Mesto

LP-Vampula - WoVo Rovaniemi
3-2 (25-15, 20-25, 20-25, 25-22, 16-14)

LP-Vampula taisteli itselleen 2 sarjapistettä voittamalla jännittävien vaiheiden jälkeen WoVo Rovaniemen erin 3-2 (25-15, 20-25, 20-25, 25-22, 16-14).

LP-Vampula oli tehnyt muutoksia harjoituksiinsa ja kaivanut sieltä sen yhteishengen, mitä tiukkojen otteluiden voittamiseksi tarvitaan. Alexis Mathews oli sairaana ja hänet paikkasi keskipelaajana Ella Eloranta, jolle keskipaikka ei ole kovin tuttu. Laidoista vahvasti hyökänneet Ellinoora Hiltunen sekä Essi Helminen olivat hyökkäyspisteillään voiton avaimet. Binetou Sow oli ottelun alussa ja lopussa vahva hakkuripelissään. Julia Porsanger pelasi liberona huippuottelun ja varsin ansaitusti pokkasi kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon.

Vieraista parhaana palkittiin ylöjärven Ryhdin kasvatti, Jessica Kosonen. Seuraava ottelu on jo tulevana tiistaina klo 18:30, jolloin Huittisiin saapuu LP-Vampulan virettä testaamaan toinen LP, sarjassa kolmantena majaileva Suomen- Cup hopeamitalisti Kangasalta.

Jessica Kosonen, Wovo:

- Omalta osalta huono peli. Eilinen Mestoa vastaan pelattu ottelu voitettiin helpolla pelillä ja tänään vastustaja pelasi todella lujaa taistellen, emmekä siihen pystyneet vastaamaan.

Julia Porsanger, LP-Vampula:

- Tosi hyvällä yhteishengellä pelattiin ja lujalla voitontahdolla. Treenit ovat olleet erittäin hyviä viime viikkoina ja ollaan siellä saatu hieno fiilis päälle.

Teemu Mäkikyrö, Wovo:

- Saatiin mitä ansaittiin. Oma torjunta puolustuspeli oli huonoa. Mestolla ja Vampulalla on niin suuri tasoero, että eilisen helpon voittamisen jälkeen ei saatu kasattua rivejämme.

Aigor Kaibald, LP-Vampula:

- Meillä on hyvä joukkue eikä olla oikein saatu sitä kunnolla näytettyä. Alexis Mathews oli pelistä pois kipeänä, mutta toivottavasti saadaan hänet tiistaina mukaan. Itseluottamus ja voitontahto ja sen kautta saatu itsevarmuus oli tänään voiton avaimina.

LähiTapiolan pisteet
3 Hiltunen LP-Vampula
2 Bruns LP-Vampula
1 White WoVo

Ottelutilastot

  Takaisin