Seuraa meitä somessa:

LP-Vampulalla joukkue koossa - viimeinen vahvistus saapuu marraskuussa

13.08.2024

LP-Vampula Huittinen on sopinut tulevalle kaudelle vielä kolme pelaajasopimusta, joiden jälkeen joukkueessa on täysi kokoonpano. Viimeisimpänä vahvistuksena aloittaa yleispelaaja Caitlan Buettner, joka saapuu Huittisiin marraskuussa Texasista.

Viime viikolla muuttokuormansa toi Huittisiin keskipelaaja Ella Rajaniemi. Viikkoa pidempään LP-Vampulan treeneissä on ollut jo yleispelaaja Tessa Francke, joka ammensi liigakokemusta viime kauden lopulla LP Kangasalan joukkueessa.

Caitlan Buettner on 23-vuotias. Hän on kotoiain El Pasosta Texasista, mutta asuu tällä hetkellä Austinissa. Hän on opiskellut kriminologiaa Iowan yliopistossa.

–Olen pelannut lentopalloa 12-vuotiaasta asti. Minut valittiin Texas State Universityn viikon hyökkääväksi pelaajaksi ja pääsin koko turnauksen joukkueeseen vuosina 2021 ja 2022. Pelasin neljä vuotta Texas State Universityssä ennen kuin siirryin Iowan yliopistoon. Iowassa minut julistettiin Hawkeye-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

–Tämä kausi 2024–2025 on ensimmäinen, kun pelaan ulkomailla. Valitsin LP-Vampulan, koska haluan olla osana korkean tason tiimiä, joka haluaa rakentaa "perhekulttuuria". Äitini pelasi lentopalloa Charlestonin yliopistossa. Kaksi nuorempaa sisartani pelasivat myös lentopalloa lukiossa, kertoo Caitlan Buettner.

Tessa Francke on 19-vuotias. Hän kirjoitti viime keväänä ylioppilaaksi samaan aikaan, kun sai LempoVolleysta siirron LP Kangasalaan, jonka vakiopelaajista useampi oli loukkaantuneena.

–Olen pelannut lentopalloa jo ykkösluokalta asti. Lajin pariin houkutteli äidin esimerkki, sillä hän on pelannut pitkään lentopalloa.

Francke mainitsee omaksi vahvuudekseen puolustuspelaamisen.

–Se ärsyttää tosi paljon, jos pallo ei menekään sinne minne sen tahtoisin menevän. Kehitettävää minulla riittää vielä vastaanotossa ja syötössä.

Tessa Francke on ehtinyt uransa aikana pelata kaikilla muilla paikoilla paitsi liberona.

–Luontevin paikka minulle on yleispelaajan tontti.

Hän pitää opinnoissaan nyt välivuoden ja panostaa täysillä lentopalloon.

–Haaveenani on ollut päästä pelaamaan liigajoukkueeseen ja testata, miten pitkälle rahkeet riittävät. Sopimus LP-Vampulan kanssa oli todella mieleinen, sillä halusin löytää pelipaikan läheltä kotiseutuani Lempäälää, sanoo Tessa Francke.

Ella Rajaniemi pelasi viimeiset kaksi kautta Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueessa. Virroilta kotoisin oleva Rajaniemi on 17-vuotias ja aloitti opinnot Lauttakylän lukiossa toisella luokalla.

–Koulu joustaa hyvin opinnoissani lentopallon ehdoilla. Aloitin lentopallon pelaamisen 6-vuotiaana kotikunnassani Virroilla. Sieltä siirryin Oriveden Ponnistukseen ja sieltä Kuortaneelle. Kuortaneella vapaa-aikaa ei juuri jää opintojen ja lentopallon lomaan, sanoo Ella Rajaniemi.

Kipinä lentopalloon tulee Rajaniemellekin kotoa. Hänen isänsä on näyttänyt Ellalle esimerkkiä.

–Olen ollut aina keskipelaaja, sanoo 187-senttinen Rajaniemi.

–Haluan kehittyä tässä lajissa. Syöttö on yksi hyvä ominaisuuteni, mutta nopeudessa on vielä kehitettävää. Se vaatii ankaraa harjoittelua.

Mahdollisuus liigajoukkuepaikasta LP-Vampulassa avautui Rajaniemelle hieman yllättäin.
–Kaikki täällä ovat mukavia ja ystävällisiä. Haluan pelata lentopalloa niin kauan kuin mahdollista, sanoo Ella Rajaniemi.

  Takaisin