Seuraa meitä somessa:

LP-Vampulalle hakkurivoimaa Yhdysvalloista ja oman seuran riveistä

11.06.2024

LP-Vampula Huittinen on solminut pelaajasopimukset kahden hakkurin kanssa. He ovat Taylor Oberpriller Minnesotasta Yhdysvalloista ja LP-Vampulan ykkössarjajoukkueessa jo useamman kauden pelannut Mariliis Lipand.

–Viime kaudella Mestaruusliigan piste-ennätyksen uusiin lukemiin takoneen Cheyenne Jonesin kanssa neuvoteltiin pitkään jatkosopimuksesta, mutta lopulta siitä oli luovuttava, vaikka varsin mielellämme hänet olisimme Vampulan paidassa nähneet myös tulevalla kaudella.

- Neuvottelujen lomassa hakkuritutkaa pidettiin kuitenkin päällä ja lopulta tutkaan osui Yhdysvalloissa yliopistosarjan D1 tasolla, Drake Bulldogsin joukkueessa hienoja otteita esittänyt vasenkätinen hakkuri Taylor Oberpriller. Drake Bulldogs pelaa arvostettua Missouri Walleyn konferenssi- sarjaa. Taylor valittiin vuonna 2023 konferenssin tähdistökentälliseen ja hänet valittiin myös viikon pelaajaksi syyskuussa. Pistekeskiarvo ottelua kohden oli hienolla tasolla, kun hän saalisti 4,42 pistettä erää kohden, sanoo LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie.

Nuori huittislais-sastamalalainen Mariliis Liband siirtyi pari kautta sitten keskipelaajan tontilta hakkuriksi. Hänen kanssaan sopimus tehtiin jo jokin aika sitten. Viime kaudella ykkössarjan pistepörssin kärkinainen Mariliis Lipand ottaa nyt seuraavan askeleen urallaan.

–Hakkurikaksikkoon päädyttiin useastakin eri syystä. Taylor on vahva vasenkätinen hakkuri, jossa on hieman samankaltaisia piirteitä seurassamme aikoinaan kolmen kauden ajan kasvaneen Iina Andrikopouloun kanssa. Uskomme saavamme hänestä paljon iloa tulevan kauden Mestaruusliigan otteluissa. Isoimman osan tuosta pelaajan hankintatyöstä teki lajijohtajamme Hanna Arve-Talvitie, mutta valmentajallamme Stefan Paunovicilla oli myös osansa valinnassa.
–Mielenkiinnolla odotamme, miten hän istuu osaksi huittislaisjoukkuetta. Huittislais-sastamalalainen Mari Liband on pelannut meillä jo pitkään ja nyt hänen on aika päästä pääsarjatasolle mukaan. Ykkössarjassa jo isossa roolissa pelanneelta nuorelta naiselta on lupa odottaa isoja steppejä ja aika näyttää mihin asti ne vielä tulevat riittämään. Ainekset ovat olemassa vaikka mihin, toteaa Timo Talvitie.

Taylor Oberpriller on syntynyt ja kasvanut Minnesotassa. Hän on 23-vuotias ja suorittanut terveystieteiden kandidaatin ja yleisurheilun maisterin tutkinnon, joka on vain toinen termi urheilulääketieteelle, Draken yliopistosta viimeisten kuuden vuoden aikana. Hän valmistui toukokuussa.

–Olen pelannut lentopalloa lukion fuksikaudesta lähtien, Draken yliopistossa viisi vuotta. Kaudet 2022 ja 2023 olivat menestyneimmät. Joukkueen menestyksekäs konferenssimestaruus tuli molempina vuosina ja hävisimme vain viisi erää osavaltion kilpailijallemme.
Parhaiksi ominaisuuksinaan Taylor Oberpriller mainitsee monipuolisuuden, mukautuvaisuuden ja kilpailukykyisyyden. Hän tulee nyt ensimmäistä kertaa pelaamaan kotimaansa rajojen ulkopuolelle ammattilaisena, mutta on joukkueensa kanssa pelannut kiertueella muun muassa Brasiliassa.

LP-Vampulan liigajoukkueeseen Taylor Oberpriller saapuu elokuussa.
–Saan näin mahdollisuuden pelata liigalentopalloa ja samalla tavata uusia ihmisiä sekä saada lisää kokemusta. Joukkue ja seura näyttävät edustavan sitä, mitä pidän pelissä, ja olen erittäin innoissani, kun pääsen aloittamaan ammattilaisurani täällä, sanoo Taylor Oberbriller.

Mariliis Lipand on innoissaan mahdollisuudesta pelata liigajoukkueessa.
–Vaikka peliaikaa ei kauheasti tulisikaan, saan kuitenkin kokemusta. Liigan treeneihin olen osallilstunut jo viime kaudella. Treenit ovat ykkössarjajoukkueeseen nähden erilaisia, treenitempo on tuplasti nopeampaa ja vaatimukset kovempia. Valmentajat ovat kuitenkin ystävällisiä ja kivoja, sanoo Mariliis Lipand.
Hän sanoo olevansa valmis ottamaan nyt tarjotut haasteet vastaan.
–Kun töihin ryhdytään, niitä tehdään sata lasissa.
Liigajoukkueella ja ykkössarjajoukkueella on yhteiset kesätreenit neljä kertaa viikossa. Perjantaisin ja lauantaisin pelaajat harjoittelevat omatoimisesti.

Mariliis Lipand on 18-vuotias, 190-senttinen ulottuva hakkuri, sillä hänen kädet nousevat aina 300 senttiin asti.
– Olen pelannut lentopalloa 9-vuotiaasta lähtien. Lentopallo on monipuolinen laji, jossa minun hyviä ominaisuuksia ovat pituus ja sinnikkyys, joten pystyn lyömään palloa korkealta. Olin ykkössarjan pistepörssissä top kympissä.
–Minulla on vielä vuosi jäljellä lukiota. Opiskelen Vammalan lukiossa ja kuljen tätä Sastamalan ja Huittisten väliä ahkerasti, sillä asun molemmilla paikkakunnilla, sanoo Mariliis Lipand.

Hyökkäys- ja vastaanotto- sekä puolustusosasto alkaa olla LP-Vampulassa hyvällä mallilla. Hakkurit Oberpriller ja Liband, sekä yleispelaajat Linnea Kuusela ja Jovana Biberdzic sekä liberot Maria Naasko ja Elli-Saara Etelä sekä keskipelaajat Carly Evetts ja Saara Rajala saavat vielä rinnalleen lisäystä kokoonpanoon. Passarit on jo valittu ja kolmas yleispelaaja, mutta vielä etsitään neljättä yleispelaajaa sekä kolmatta keskipelaajaa, valottaa Timo Talvitie.

  Takaisin