Seuraa meitä somessa:

LP-Vampulan keskitorjujiksi Carly Evetts ja Saara Rajala

14.05.2024

LP-Vampula Huittinen on solminut sopimukset kahden keskipelaajan kanssa. Carly Evetts tulee Huittisiin Teksasista ja Saara Rajala Lempo-Volleyn ykkössarjajoukkueesta.

–Seura on julkaissut kahden yleispelaajan, viime kauden pistepörssin kakkosnaisen Jovana Biberdžićin ja Huittisissa hienoon liitoon nousseen Linnea Kuuselan jatkosopimukset. Lisäksi jo kolmatta kauttaan jatkavan Maria Naaskon liberosopimuksen sekä seurassa pelipaikkaa yleispelaajasta hänelle ehkä tutumpaan rooliin, eli liberoksi muuttavan Elli-Saara Etelän sopimukset.

Nyt on vuorossa kaksi keskipelaajaa, kertoo LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie.

–Canyonin kaupungissa Texasissa asuva 24-vuotias, 187 senttiä pitkä Carly Evetts siirtyy West Texas A&M universityn joukkueesta huittislaisseuraan. Hänen hyökkäysulottuvuutensa on 312 senttiä ja torjuntaulottuvuus 304 senttiä. Hän oli viime kaudella joukkueensa paras pelaaja hyökkäysprosenteissa mitattuna. Parhaassa ottelussaan hän teki neljän erän pelissä 19 hyökkäyspistettä. Yhden ottelun torjuntaennätykseksi hänelle kirjattiin 11 torjuntaa. Hän on fyysisesti vahva ja kimmoisa pelaaja, ja pystyy pitämään tasonsa pelistä toiseen. Carlylla on hyvä peliäly ja hän mukautuu erilaisiin tilanteisiin hienosti, taustoittaa Timo Talvitie.

–Olen kotoisin ja asun tällä hetkellä Canyonissa, Texasissa, jossa valmistuin West Texas A&M -yliopistosta. Ennen sitä opiskelin käsikirjoitusta elokuvakoulussa San Franciscossa, Kaliforniassa, kunnes COVID lähetti minut takaisin kotiin, kertoo Carly Evetts.

–Pelaajana viihdyn hyökkäyspelissä. Rakastan nopeatempoista peliä ja arvaamattomien hyökkäysten tekemistä torjunnan läpi tai yli.

Carly Evetts tulee nyt pelaamaan ensimmäistä kertaa kotimaansa ulkopuolella.

–Tiesin haluavani matkustaa, koska asuin siskoni kanssa Ugandassa, missä hän johtaa kuurojen St. Francis de Sales Schoolia.

–Valitsin LP-Vampulan joukkueen, koska tiedän Suomen olevan hieno maa, jossa on ystävällisiä ihmisiä, ja ovat ehkä samanlaisia, joiden ympärillä olen kasvanut Texasissa. Olen innoissani voidessani tutustua uuteen joukkueeseeni ja tehdä kaikkeni joukkueen menestyksen eteen.
Äitini pelasi lentopalloa lukiossa ja siksi rakastan tätä peliä, sanoo elokuussa Huittisiin saapuva Carly Evetts.

Saara Rajala on 18-vuotias ja saa paperit ulos lukiosta tänä keväänä. Ensi vuonna hän pitää opinnoista välivuoden.

–Aloitin lentopallon pelaamisen kymmenen vuotta sitten, kun isä vei minut Lempäälän Kisan harjoituksiin. Siellä oli hauskaa ja jäin lajiin heti koukkuun. Kavereita ei siellä silloin ollut, mutta sittemmin heitä on joukkueesta löytynyt, kertoo 184-senttinen keskitorjuja.

–Keskitorjuja minusta tuli aika pian, sillä olin joukkueen pisin pelaaja, ja tämä rooli sujuu minulta parhaiten. Torjuntapeli on vahvuuksiani ja nopeus on kehittymään päin, mutta siinä on vielä tekemistä. Tulen Huittisiin kesätreeneihin, mutta muutan vasta elokuussa.

LP-Vampulassa hänelle tarjoutui hyvä tilaisuus kehittyä.

–Sopimus syntyi kannaltani hyvään aikaan. LP-Vampula kuulostaa hyvältä seuralta ja pääsen siellä kehittymään, kunhan teen kunnolla töitä. Haluan kehittyä tässä lajissa ja testata miten pitkälle rahkeeni riittävät. Uskon, että kasvan ja kehityn LP-Vampulassa lajin parissa, sanoo Saara Rajala.

–Mestaruusliigajoukkueessa on jo yhdeksän sopimuspelaajaa, ja muutama paikka on vielä neuvottelujen alla, mutta niistä lisää tuonnempana. Seuran ykkössarjassa pelaavassa akatemiajoukkue on jo kasassa, joten sopimuspelaajia seuralla on jo reilusti yli 20.
Akatemiajoukkueen kuvioista lisää myöhemmin, toteaa Talvitie.

  Takaisin