LP Viesti löi JymyVolley ja säilytti otteensa kakkospaikkaan

03.03.2022

LP Viesti otti selvän voiton JymyVolleysta torstaina. Salohallissa pelattu ottelu päättyi lukemin 3-0 (25-14, 25-15, 25-20). LP Viesti otti ottelussa peräti 12 torjuntaa ja sai nurmolaisten hyökkäyksen vaikeuksiin.

Aloitusseitsikot: Saana Virtanen, Iina Andrikopoulou, Jenni Jantunen, Kaisa Nyman, Jessica Kosonen, Elena Becheva, Netta Laaksonen
JymyVolley: Riikka Valkonen, Aino-Kaisa Etelä, Sanni Rantanen, Diana Lundvall, Katariina Salminen, Sara Niemi, Laura Penttilä

LP Viestillä ei painanut ensimmäisessä erässä keskiviikon viisieräinen ottelu OrPoa vastaan. Joukkue hallitsi ottelua täysin ja erä oli selvä alusta lähtien. LP Viesti syötti erään viisi ässää ja otti kolme torjuntaa. Kotijoukkueen Elena Becheva teki erään 7/+6 ja Iina Andrikopoulou 5/+5. JymyVolleyn tehot -2 LP Viestin +16 vastaan kertovat erästä paljon.

Toisen erän alku lupaili tasaisempaa peliä, jota nähtiinkin JymyVolleyn johtaessa peliä tilanteessa 15-14. Jenni Jantusen onnistuneen paterin jälkeen syöttämään meni Becheva, joka päätti syöttää erän loppuun asti. Ässäsyöttöjen ja muuten vaan pahojen aloitussyöttöjen lisäksi LP Viestin torjunta oli rautaa (kahdeksan tappotorjuntaa erään!) eivätkä nurmolaiset saaneet syötön jälkeen palloa juurikaan verkon toiselle puolelle. Vierailijoilta erässä edukseen esiintyi Sanni Rantanen 4/+4.
Pelin kuva ei viimeisessä erässä muuttunut ja LP Viesti pystyi pelaamaan ilman suurempia paineita ja oli jokaisella pelin osa-alueella JymyVolleyta parempi.

Aino-Kaisa Etelä, JymyVolley:

-Ei ollut helppoa olla passarina tänään, mutta parhaansa mukaan täytyy yrittää auttaa joukkuetta ja jakaa passeja fiksusti. Ollaan varmasti pystytty vastaanottamaan paremminkin kaudella, mutta se ei ollut tänään se suurin kompastuskivi. Toisen erän 11 pisteen putki oli tänään aika musertava. Meidän pitää löytää lisää keinoja kiertää vastustajan torjunta.

Kari Raatikainen, JymyVolley:

-Kyllä lukemat taululla olivat aika tylyt, toisessa erässä pysyttiin 15 pinnaan asti mukana, mutta sen jälkeen meitä vietiin. Pikkasen käännän vastuuta hyökkääjille, kun lyötiin liian usein torjuntaan. Vähän tuli parannusta siinä pelin edetessä. Aino onnistui tänään hyvin ja pelasi ykköstempoa niin paljon kuin tuosta vastaanotosta on mahdollista. Oli hyviä yksittäisiä hyökkäyksiä, mutta tulostaulu näyttää, että liian vähän. Puolustuksen jälkeen tapettiin ihan hyvin. Viesti on parhaimmillaan hyvä joukkue eikä meillä riittänyt tänään rahkeet riittäneet. Riikka Valkonen pelasi pitkään aikaan ja Laura Penttiläkin on toipilas. Näitä (loukkaantumisia) on tietysti joka joukkueella.

Kaisa Nyman, LP Viesti:

- Ihan hyvät tehot tänään. Eilen oli pitkä peli ja tultiin aika myöhään ja palautuminen tällä iällä on vähän hitaampaa kuin nuoremmilla. Usein miten se on kuitenkin päästä kiinni, että kroppa herää. Eka erä oli meiltä tosi hyvä, toisessa erässä Tomi joutui vähän korottamaan ääntänsä, mutta sitten saatiin peliä kuntoon. Pitkä erätauko on aina paha, vaikka pääsee lämmittelemään vielä. Miellä oli hyvä torjunta ja tiedettiin, että he hyökkäävät paljon nelosesta. Iina taisi olla siellä aika hyvin paikallaan kädet oikeassa asennossa. Alkaa olla oma kroppa jo vähän terävämpänä kuin tuossa kuukausi sitten ja Saanan kanssa alkaa myös peli kulkea, vaikkei treenejä

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Lähdetään siitä, että tultiin eilen klo 01 Saloon ja siinä menee varmaan jonkun aikaa, että saa unen päästä kiinni. Ei siis paras mahdollinen valmistautuminen tähän peliin, mutta tällaisia voi tulla pudotuspeleissä. Kovaa aloitettiin, eka erä oli loistavaa peliä. Kovaa hyökättiin. Tuntuu, että siinä jo pystytiin viemään uskoa vastustajalta. Toisessa erässä lähdettiin vähän vastustajan mukaan, sellaista pelailua. Toisaalta täytyy sanoa, että tilanteessa 14-15 otettiin aikalisä, niin viesti meni aika hyvin perille ja oli hieno erän loppu. Kolmas erä oli meidän hallinnassa, vaikka JymyVolley saikin siinä eniten pisteitä. Syöttö toimi koko pelin ihan hyvin, hyökkäyspeli alkoi hiipua pelin edetessä. Lundvall ja Valkonen oli tavoitteena saada kuriin ja onnistui täydellisesti, kun saatiin molemmat pakkaselle.

LP Viesti - JymyVolley 3-0
25-14, 25-15, 25-20
Koti:Becheva 16/+7, Andrikopou 16/+11, Kosonen 10/+4
Vieras:Rantanen 7/+6, Valkonen 5/-6, Salminen 4/-2