Seuraa meitä somessa:

LP Viesti löi TV-ottelussa LP Kangasalan

15.11.2015

LP Viesti oli terästynyt lauantaina tappionsa jälkeen ja otti kotonaan 3-1-voiton YLE:n TV-ottelussa LP Kangasalasta. LP-Vampula otti toisen perättäisen voittonsa ja WoVo Rovaniemi kuittasi kotivoiton LiigaPlokista.

LP-Vampula jatkoi löytämällään voittojen tiellä

Lauantaina sarjakärki LP Viestin kotonaan kaatanut LP-Vampula (2-7) jatkoi voittojen tiellä sunnuntaina, kun se haki toisen voittonsa Lempäälästä Mestosta (1-6) erin 1-3 (15-25, 17-25, 25-21, 18-25)

LP-Vampulalla lähti otteluun vahvalla itseluottamuksella, hurmos eilisen LP Viestin voittamisen myötä näkyi rentona pelaamisena. Pelissä kasteen sai myös Vampulan uusi virolainen valmentaja Aigor Kaibald. Nousujohteisen pelin myötä täydet kolme pistettä matkasivat Huittisiin luvuin 1-3.

Ensimmäinen erä meni Mestolta aivan penkin alle. Myös toinen erä mentiin vahvasti Vampulan viedessä peliä. Hyvää syöttöpeliä esittänyt Vampula (15 ässää) pehmitti Meston vastaanoton, eivätkä tamperelaiset pystyneet rakentamaan kunnon hyökkäyspaikkoja. Ulkomaalaiset laituri Sow (19/+14) ja keskipelaaja Mathews (14/+24) esiintyivät vakuuttavasti verkolla yhdessä pienen ja pippurisen Essi Helmisen (19/+11) kanssa.

Pitkällä erätauolla Mesto Tampere piristyi ja sai erään paremman alun. Myös passariksi tullut Mila Viljanen toi ryhtiä Meston peliin. Vampulan passari Taylor Bruns yritti sytyttää joukkuettaan kolmannessa erässä toisen kosketuksen hyökkäyksillään kirien Mestoa kiinni. Aikalisä 17-20 tilanteessa rauhoitti kotijoukkueen ja Mesto paineli erävoittoon.

Neljäs erä alkoi hakkuri Johanna Siuron hienolla soolotorjunnalla. Hyvä fiilis ei kuitenkaan kantanut, vaan LP Vampula tykitti pian johtoasemaan. Meston torjuntapelaaminen ei ollut totutulla tasolla koko ottelussa, vaan pallot kimpoilivat torjunnasta minne sattuu. Viimeisen pallon niittasi hienon neljännen erän pelannut Elli-Noora Hiltunen (15/+5). Meston kantava voima oli totutusti Johanna Siuro (15/+6).

Meston valmentaja Victor Circenko:

- Ensimmäinen erä oli tosi huono, ei oltu valmiina. Se epäonnistui täysin, muuten olimme pelissä mukana. Peli ailahtelevaa, joskus loistavia suorituksia, joskus käsittämättömiä virheitä. Monta peliä hävisimme huonoon vastaanottoon, jos ei toimi, niin laidasta vaikea lyödä kuten tänään oli. Tasaisesti meillä hyökkäyksissä, Siuro ja Alho molemmat +6. Keskarit ok, tosin vähän passeja, koska vastaanotto oli kehnoa.

Vampulan valmentaja Aigor Kaibald:

- Tilastot tukee sitä, että olimme joka osa-alueella parempia kuin vastustaja. Eilen pelattiin paremmin, tänään ei ihan päästy samaan. Hyvä peli kokonaisuutena, tyytyväinen 6 pisteen viikonloppuun. Minulla vasta yhdet treenit alla yhdessä joukkueen kanssa, siksi oli jännä johtaa peliä. En tehnyt muista muutoksia kuin keskipelaajien paikat, koska pelaajat eivät ole vielä niin tuttuja. Essi Helminen pelasi hyvin ja passipeli toimi.

Parhaat pelaajat:
Mesto Johanna Siuro
Vampula Essi Helminen

Mesto Siuro 15/+6, Alho 10/+6, Lepistö 9/+5
LP-Vampula Helminen 19/+11, Sow 19/+14, Mathews 14/+14
Yleisöä 282
T 5-4, Ä 7-15, SV 6-8, H% 41-54, VO% 61-59

LähiTapiolan pisteet
3 Helminen Vampula
2 Siuro Mesto
1 Bruns Vampula

Ottelutilasto

LP Viesti oppi lauantaista ja löi LP Kangasalan

Lauantaina Huittisissa ensimmäisen tappionsa kotimaan kentillä pitkään aikaan kärsinyt liigakärki LP Viesti (9-1) otti opikseen ja löi kotisalissaan LP Kangasalan (5-3) YLE:n TV-ottelussa 3-1 (25-20, 20-25, 25-11, 25-16).

- Tiesimme, että LP Viesti tulee lauantaista ärsyyntyneenä tähän otteluun emmekä pystyneet tämän paremmin pistämään vastaan.
LP Kangasalan liberon Tiiamari Sieväsen kommentti sunnuntain pelin lehdistötilaisuudessa tiivisti pieneen pakettiin LP Viesti - LP Kangasala -ottelun ja tuloksen 3 - 1 kotijoukkueelle.

LP Viesti palasi näin pikaisesti voittajaksi LP-Vampula -tappion jälkeen - LP Kangasalan raskas ja voittoisa viikko päättyi tappioon.
Vaikka salolaisjoukkue siis lauantaina hävisi, LP Kangasala ei kävellyt Salohallin ovista napit auki.

- Hehheh, ei kai tänne kukaan tule koskaan napit auki, naurahti Sievänen.

- Salo oli odotetun kova ja muutamalla syöttöputkella he saivat aikaan eron, joita on vaikea kuroa kiinni. Vaikka meidän vastaanottoprosentti onkin aika korkea (59%, Sieväsellä jopa 76%/17 suoritusta), emme päässeet keskeltä kunnolla hyökkäämään.

- Vaikka keskiviikon CEV-menestyksen ja lauantain OrPo-voiton jälkeen olikin makeat fiilikset, nyt alkoi jo pohkeessa painaa, myönsi Sievänen.

Myös LP Viestin Noora Kosonen myönsi kovan viikon painavan.

- Ennen peliä tuntui raskaalta, mutta pelissä sitä ei sitten niin enää huomaa. Omalla syötöllä yritettiin ottaa peli haltuun ja aika hyvin siinä onnistuttiinkin, kiteytti Kosonen voitto-ottelun.
LP Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen oli tietenkin tyytyväinen yhden erän voittoon, mutta muuten peli meni miinukselle.

- Laidoilta oli pakko yrittää hyökätä, mutta siellä Salo joko torjui tai vaimensi meidän hyökkäykset ja hoiteli jatkopallot. LP Viestin vahvuus ei tullut mitenkään yllätyksenä, totesi Tahvanainen.

- Kahden väsyneen joukkueen kamppailu, kuvaili LP Viestin Kari Raatikainen.

Viesti Rakic 16/+11, Vilponen 16/+6, Lymareva 15/+12
Kangasala Dalton 14/+8, Mayfield 14/+4, Tuominen 11/+2
Yleisöä 488
T 15-9, Ä 10-5, SV 8-7, H% 48-31, VO% 45-59

LähiTapiolan pisteet
3 Lymareva Viesti
2 Rakic Viesti
1 Mayfield Kangasala

Ottelutilasto

WoVo Rovaniemi - LiigaPloki 3-1 (25-8, 25-23, 20-25, 25-11)

Eveliina Koljonen, LiigaPloki

- Tänään tehtiin tuhoton määrä omia virheitä ja sillä määrällä ei voi voittaa. Siinäpä se kaikessa yksinkertaisuudessaan. Hieman parannettiin ensimmäisen erän jälkeen mutta ei auttanut tänään.

Päävalmentaja Olli Nenonen, LiigaPloki

- Aivan karmea määrä virheitä. Ei nykyään voi enää voittaa tuolla määrällä omia virheitä (35 kappaletta). Sama ongelma edellisessä pelissä ja yhdessä sovittiin palavereissa, että tänään tehdään vähemmän virheitä mutta ei ihan onnistunut. Melko kovaa vuoristorataa meidän pelaaminen on mutta sen kanssa tehdään töitä. Hyvää oli, että pystyttiin viemään se kolmas erä, vaikka kaveri hengitti niskaan.

Iida Eskonmaa, WoVo

-Ensimmäinen erä oli ihan hyvä mutta sitten tapahtui jotain, varmaan se kuuluisa hyvän olon tunne tuli puseroon, kun ensimmäinen erä tuli niin helposti kotiin. Mutta ihan ok, kolme pistettä on tärkein asia.

Päävalmentaja Teemu Mäkikyrö, WoVo

- Kolme pistettä oli tärkein. Ensimmäinen erä kauden parhaita eriä ja sitten keskittyminen lopahti täysin. Liian helposti tuli tosiaan se ensimmäinen erä ja toinen ja kolmas oli sitten aika karmeita. Neljäs oli sitten taas tyylikäs lopetus. Liian paljon heittää vielä pelin taso otteluiden sisällä. Yleistä: LiigaPloki ei ollut tänään se joukkue, joka voitti viikko sitten Pieksämäen ja se näkyi valitettavasti myös kotijoukkueen otteissa. WoVo oli suurimman osan ajasta niskan päällä mutta päästi vieraat mukaan omalla löysäilyllään.

WoVo Miilen 17/+9, Pekkarinen 17/+7, Nassar 11/+7
LiigaPloki Tooker 12/+9, Zonjic 8/+1, Felinski 8/0
Yleisöä 527
T 5-5, Ä 12-7, SV 7-10, H% 49-30, VO% 48-37

LähiTapiolan pisteet
3 Miilen WoVo
2 Koljonen LiigaPloki
1 Winters WoVo

Ottelutilasto

WoVon otteluraportti

  Takaisin