Seuraa meitä somessa:

LP Viesti otti rutiinivoiton LP-Vampulasta cupin avauksessaan

10.11.2017

LP Viestin rutiinipeli riitti 3-0 -kotivoittoon LP-Vampulasta Suomen cupin puolivälierien avausosassa. Vieraat toki taistelivat hyvin - eritoten puolustuspelissä - mutta salolaisten rutiinitaso riitti lukemiin 25-14, 25-23 ja 25-19. Toinen osaottelu pelataan huittislaisten kotikentällä 1. joulukuuta.

LP-Vampulan ottelun paras jakso osui toisen erän loppuvaiheille. LP Viesti johti ratkaisevan oloisesti jo 23-17, mutta vieraat kirivät osin hyvillä syötöillään tasalukemiin 23-23. Viimeiset pallot iski kuitenkin kenttään kotijoukkue ja 1-1 -lukemien sijasta pitkälle tauolle lähdettiin sittenkin 2-0 -lukemista.

Kolmannessa erässä Vampula "roikkui" mukana vielä lukemissa 16-12, mutta loppu sujui taas ennakkosuosikin merkeissä.

Vieraiden parhaana palkittu keskipelaaja Katja Metsäkoivu (7/+7) totesi joukkueen tavoitteesta:

- Lähdimme hakemaan omaa hyvää peliä, mutta se onnistui vain toisen erän loppuvaiheissa, muutoin pelattiin alakanttiin. Ihan samanlaista latausta ei muutenkaan tuntunut olevan kuin liigaotteluissa yleensä on, kuvaili Metsäkoivu.

Kotijoukkueen paras oli myöskin keskipelaaja, Eeva Puukka latoi tehot 13/+13 mm. viiden ässäsyötön turvin.

- Mikähän suonenveto se oikein oli, nauratti Eeva mediaa pelin jälkeen.

Alkukausi on hänen osaltaan ollut rikkonainen olkapään kipuiluin takia.

- Kyllä se pelipäivinä on priimakunnossa - ja tärkeintähän on, että joukkue menestyy, muistutti kokenut Eeva Puukka.

Vieraiden valmentajan Arttu Keräsen lausunnosta kävi selvästi ilmi, että Suomen cup ei ole LP-Vampulan ykköstavoite.

- Ei meillä sinne neljän parhaan joukkoon oikeasti ole tavoite, vaikka emmen toki lähde yhtään peliä häviämään. Me otamme nämä kaksi peliä kovina treenipeleinä liigan kärkeen kuuluvaa kovaa joukkuetta vastaan, kiteytti Keränen.

- Puolustuksia oli paljon - puolin ja toisin - mutta meillä niiden taso ei ollut riittävän hyvä, emme päässeet pelaamaan jatkopalloissa kunnon hyökkäyksiä.

- Olemme vetäneet pari viimeistä viikkoa aika kovaa treeniä ja herkkyys joukkueesta puuttuu. Toivottavasti sitä saadaan lisää kun hieman kevennetään harjoituksia, odottelee Arttu Keränen.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli tyytyväinen tulokseen.

- Meillä ovat olleet Mestarien liigan ottelut alkukaudella pääosissa, nyt pitää hoitaa tämä vaihe cupista hyvin, jotta päästään Turun huipennukseen - tänään siinä onnistuttiin hyvin, mietti Lemminkäinen.

- Molemmilla joukkueilla oli tosiaankin paljon hyviä puolustuksia, pelattiin monta pitkää palloa. Vampula tuli toisessa erässä rinnalle hyvien syöttöjensä ansiosta, mutta hyvin oma joukkue erän lopun kuitenkin hoiteli.

- Arvostamme toki Suomen cupia - mestaruuden saavuttaminen ja sen puolustaminen todistakoon sen, kiteytti Lemminkäinen.

Pisteet:
LP Viesti: Eeva Puukka 13/+13, Ronja Heikkiniemi 11/+4 ja Kertu Laak 9/+6. Libero Hillaelina Hämäläisen vastaanotto 55%/11 suoritusta.
LP-Vampula: Hilkka Hujanen 9/+3, Sarah Blomgren 9/+1, Katja Metsäkoivu 7/+7.

Ottelutilasto

  Takaisin