Seuraa meitä somessa:

LP Viesti palasi voittokantaan

30.01.2022

LP Viesti palasi voittokantaan sunnuntaina Salohallissa, kun se kaatoi odotetusti Helsinki Volleyn. Vierailijat eivät ensimmäistä erää lukuun ottamatta saaneet peliään kulkemaan LP Viestin vahvan syöttö-vastaanottopelin ansiosta. Eränumerot olivat 25-19, 25-13, 25-12 ja kolme pistettä salolaisille.

Ensimmäinen erä oli suht tasaista reiluun kymmeneen pisteeseen saakka, mutta sen jälkeen LP Viesti alkoi saada eroa enemmän aikaan, tilanne oli parhaimmillaan salolaisille jo 22-14. Helsinki Volley sai kuitenkin muutaman pinnan peräkkäin kaventaen tilannetta, mutta erävoittoon se kiri ei riittänyt. Vaikka Helsinki Volleyn vastaanotto oli ensimmäisessä erässä ihan hyvää 56%, sai kotijoukkue paukutettua kuitenkin neljä ässää.

Salolaiset jatkoivat toisessa erässä hyvää syöttö-vastaanottotyöskentelyä, joka näkyi myös torjuntatilaston neljänä tappotorjuntana. Erä ratkesi melko varhain: 6-4 -tilanne oli viimeinen, jossa joukkueet olivat kahden pinnan päässä toisistaan. Toisen erän jälkeen joukkueiden plusmiinus -tilastot olivat kovin erilaiset: LP Viesti +23 – Helsinki Volley -5.

Ottelun kuva ei muuttunut pitkän tauon jälkeen. LP Viesti teki edelleen tuhoa aloitussyötöillään, joita erään kertyi viisi. Koko ottelussa ässät menivät kotijoukkueelle 12-2. Helsinkiläisten heikko hyökkäysprosentti ei johtunut kuitenkaan vastaanoton pettämisestä vaan pikemminkin LP Viestin torjunta- ja puolustuspelin onnistumisesta.

Janika Helenius, Helsinki Volley:

- Ei oikein osaa sanoa mitään, vastustaja tuli niin kovaa, että meidän pelimme lässähti siinä heti alkuun. Ei päästy peliin mukaan missään vaiheessa. Jos halutaan onnistua LP Viestiä vastaan, niin meillä pitäisi olla parempi syöttö, mutta tänään LP Viesti syötti kovaa.

Elena Becheva, LP Viesti:

- Eilen olimme väsyneitä ja pettyneitä tappiosta, mutta tänään oli uusi päivä ja uudet voimat ja halusimme ottaa kolme pistettä. Emme noudattaneet taktiikkamme ensimmäisessä erässä ja teimme virheitä niin syötössä kuin hyökkäyksessäkin. Toisessa ja kolmannessa erässä virheet jäivät ja vastaanottomme toimi hyvin koko ottelun ajan.

Ismo Tuominen, Helsinki Volley:

- Tästä pelistä nyt jäi mieleen, että joka ainoa tilaisuus, kun pallo tulee meille, niin meidän pitää tappaa se ensimmäisellä mahdollisella hetkellä. Jos LP Viestiä vastaan pyörittelee palloa, niin se tulee aika kovaa takaisin. Meidän virheiden määrä oli suht maltillinen, jos syöttövirheitä ei lasketa. Ensin LP Viesti syötti meidän vastaanoton irti ja sitten puolusti meidän hyökkäykset ja sen jälkeen laidoista hyökättiin kovaa. Muutamia pitkiä palloja tuli, jotka olivat pelin näköistä ja joista voi olla ylpeä. Tavoite oli päästä 20 pinnan lähelle ja yhdessä erässä siinä onnistuttiin. Ollaan saatu laitapelaamista nopeutettua aika paljonkin. LP Viestillä kuitenkin pallovarmuus on niin kovaa luokkaa, että muutama meidän kova lyöntikin nousi sieltä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Pelattiin hyvä ja tasainen peli. Jos unohtaa ensimmäisen erän syöttövirheet, niin muuten pelattiin tosi virheettömästi. Vastaanotto toimi erinomaisesti varsinkin kaksi ensimmäistä erää. Viimeisessä erässä prosentti ei ollut niin hyvä, mutta tietenkin kun nostomäärä on vähäinen, niin ei montaa kertaa tarvitse lipsahtaa, kun prosentti laskee. Hyökättiin vahvasti ja tasaisesti joka erässä. Hyvä tasonnosto eilisestä, ja vaikka vastustaja olikin hiukan heikompi kuin eilen, niin kuitenkin tärkeä voitto, kun ollaan muutamia pelejä nyt hävitty.

LP Viesti - Helsinki Volley 3-0
25-19, 25-13, 25-12
Koti:Becheva 13/+8,Kosonen 13/+7,Andrikopou 13/+10
Vieras:Helenius 6/+1,Vallin 6/+0,Laitinen 5/-4

Joukkueiden MVP:t
Elena Becheva LP Viesti
Janica Helenius Helsinki Volley

PROlibero
Netta Laaksonen LP Viesti

Yleisöä: 237

Ottelutilasto

  Takaisin