Seuraa meitä somessa:

LP Viesti parempi klassikkoparista - Kuortane parantaa, erävoitto kuitenkin vielä ottamatta

18.11.2021

Kotimaisen naislentiksen klassikkoparin LP Viesti - Hämeenlinnan Lentopallokerho kohtaaminen tarjosi jälleen hienoa lentisviihdettä ja erityisesti hakkurien taistoksi yltyneessä ottelussa voittajaksi selvisivät slaolaiset 29 pistettä takoneen Iina Andrikopouloun johdolla. Pihtiputaalla Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue laittoi hyvin kampoihin LiigaPlokille, mutta erävoittoon ei vieläkään eväät riittäneet.

LP Viestin voittoputkelle jatkoa Anrikopouloun tykittämänä

Salossa keskiviikkona taraflexilla pelattu ottelu oli täyttä tykitystä alusta loppuun, vaikka LP Viesti veikin ottelun 3-1 melko selvin eräluvuin (28-30, 25-17, 25-15, 25-18). Ensimmäinen erä antoi kuitenkin osviittaa Hämeenlinnan vaarallisuudesta, kun joukkue saa pelinsä kohdilleen.

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Jessica Kosonen, Emmi Mäki-Kojola, Jenni Jantunen, Iina Andrikopoulou, Linnea Kuusela ja Netta Laaksonen
Hämeenlinna: Michaela Madsen, Jenna Ylivainio, Netta Hyttinen, Yasmine Madsen, Vera Klimovich, Tuuli Tuominen, Emilia Joensalo ja Rita Timonen

Ottelun ensimmäisistä palloista lähtien ilmassa oli taistelun tuntua: edettiin piste pisteeltä ja pelin taso oli korkealla. LP Viesti sai eroa aikaiseksi ja johtikin parhaimmillaan 20-16. Ensimmäisenä eräpalloon ehti kuitenkin Hämeenlinna tilanteessa 24-25, mutta erä päättyi vasta 28-30 Hämeenlinnan torjuntaan. Joukkueiden hakkurit, Iina Andrikopoulou ja Yasmine Madsen, pelasivat loistavasti ja tekivät yhteensä 19 pistettä.

Toinen erä alkoi LP Viestin tulituksella ja tilanne oli hetkessä 6-1. Kotijoukkueen pelaamista helpottivat Hämeenlinnan viisi verkkovirhettä. Vaikka ero oli suurimmillaan jopa 13-5, ei Hämeenlinna lannistunut vaan taisteli joka pallosta. Kummankin joukkueen vastaanottoprosentti oli vain 30%, mutta LP Viestin Viktoriia Tuchashvili sai pelattua hyökkääjilleen paremmat paikat ja salolaiset hyökkäsivät selkeästi kovemmin tehoin (48%-22%). Erän lopussa Hämeenlinnan kapteeni Michaela Madsen joutui jättämään kentän toivon mukaan lievän polven loukkaantumisen takia.

LP Viesti jatkoi kolmannessa erää vahvaa pelaamista. Jenni Jantusen kolmen ässäsyötön syöttövuoro murensi vastustajan lopullisesti ja LP Viesti marssi selvään erävoittoon.

Hämeenlinna toipui kolmannen erän rökityksestä erätauon aikana ja tuli kovalla tsempillä takaisin. Joukkue oli muutaman pisteen etumatkalla aina 13 pinnaan asti. LP Viesti puolusti koko kentällisen voimin uhrautuvasti ja taistelu palkittiin kolmella sarjapisteellä.

Iina Andrikopoulou, LP Viesti:

- Eka erä oli tiukkaa, mutta Hämeenlinna oli parempi meitä. Siitä sisuunnuttiin ja lähdettiin pelaamaan täysillä ja haluttiin kaikki kolme pistettä kotiin. Pelattiin hyvin.

Yasmine Madsen, Hämeenlinna:

- Hyvin saatiin käännettyä eka erä itsellemme, vaikka oltiinkin jäljessä siinä, mutta oltiin kovia loppuvaiheilla. Siihen se sitten vähän jäi. Viesti tuli kovaa 2. ja 3. erässä. Sitten neljättä erää mentiin hyvin tasapisteissä, mutta se lopussa nähtiin se ero, että LP Viesti oli parempi.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Hämeenlinna tuli odotetun kovaa tähän peliin, kovalla asenteella. Muutama pelaaja laitettu pois heiltä, mutta kuten tänään nähtiin, sillä on ollut vain positiivinen vaikutus. Aika pitkäänhän tämä peli oli Iina Andrikopoulou vastaan Yasmine Madsen. Molemmat hakkurit pelasivat hienon pelin. Iina jaksoi vähän paremmin loppuun asti ja sai myös enemmän apuja joukkueelta. Kolme viimeistä erää tilastollisesti ihan hyvää peliä meiltä, mutta kuitenkin jotain jäi mielestäni tänään puuttumaan. Tärkeät kolme pinnaa. Puolustuspelissä oltiin edellä, saatiin 21 puolustusta enemmän kuin vastustaja. Annan (Czakan) kanssa ei otettu tänään mitään riskejä. Katsotaan, pelaako hän viikonlopulla.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna:

- Ensinnäkin onnittelut LP Viestille voitosta. Tässä pelissä halusimme nähdä joukkueen kehitystä ja sitä näkyi. Tänään meillä oli esimerkiksi hyvä sideout, kun vastaanotto oli + tai ++. Teimme hyvää työtä torjunta-puolustuksessa, mutta vastahyökkäys (contra attack) ei toiminut, prosentti oli vain 22. Totta kai, kun antaa viisi-kuusi pistettä etumatkaa on vaikea tulla takaisin peliin. Ensimmäisessä erässä pelattiin tasaisesti piste pisteeltä. Tarvitsemme joukkueeseen lisää pelaajia, erityisesti yleispelaaja on nyt haussa.

LP Viesti - Hämeenlinnan Lentopallokerho
3-1 (28-30, 25-17, 25-15, 25-18)
Koti:Andrikopou 29/+19,Kosonen 19/+6,Jantunen 9/+5
Vieras:Madsen 19/+15,Tuominen 9/-3,Klimovich 9/+7

Joukkueiden MVP:t
Iina Andrikopoulou LP Viesti
Yasmine Madsen Hämeenlinna

PROlibero
Netta Laaksonen LP Viesti

Katsojia: 486

Ottelutilasto

Kuortane laittoi oivasti kampoihin Putaalla - erävoitto jäi edelleen kuitenkin haaveeksi

LiigaPloki palasi voittokantaan kaatamalla Pihtipudas-salissa Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueensuoraan kolmessa erässä. Kotijoukkue sai tehdä täyden iltapuhteen hyvin syöttäneen ja taistelleen Kuortaneen kanssa. LiigaPloki-Kuortane 3-0 (25-20, 26-24, 25-20)

Ottelun alku oli tasainen, mutta kotijoukkue onnistui erän puolivälin jälkeen kehittämään viiden pisteen etumatkan, joka kesti loppuun saakka. Toinen erä oli ottelun tasaisin. Kuortane kiri viiden pisteen takamatkalta 16-19 johtoon, mutta kotijoukkue oli ratkaisupalloissa terävämpi ja hoiteli erän itselleen 26-24. Silvia Pertens ja libero Venla Pirinen törmäsivät tilanteessa 16-17. Olkapäätään loukannut Pertens pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua.

Kolmas erä kulki kotijoukkueen komennossa, eikä Kuortane päässyt kiinni erävoittotaisteluun.

LiigaPlokin parhaana palkittu Lena Napalkova onnistui vastaanottovaikeuksista huolimatta järjestämään mainioita passeja hyökkääjille. Siitä osoituksena 54 %:n hyökkäystehot. Kotijoukkue pelasi järkevästi tehden koko ottelussa vain kaksi hyökkäysvirhettä.

Päävalmentaja Mikko Pesonen, LiigaPloki

- Vastaanotossa oli tänään ongelmia (14 %/7 %). Loukkaantumishuolia kasaantuu tähän synkkään hetkeen vielä. Kuusikkomme on hieman repaleinen. Vähemmällä peliajalla olleet joutuivat kovaan paikkaan. Kuortane syötti hyvin tänään. Aikaisemmissa peleissä tökkineeseen hyökkäyspeliin olen tänään tyytyväinen. Ei paukuteltu päin torjuntaa ja tehtiin vähän suoria virheitä. Mentaalipuolelle voitto teki hyvää.

Päävalmentaja Nikolas Buser, Kuortane

- Olen tyytyväinen joukkueemme pelaamiseen ja kehitymme askel askeleelta. LiigaPloki oli tänään hyökkäyspelissä parempi.

Silvia Pertens, LiigaPloki

-Voitto oli meille tärkeä se oli tavoitteemme tänään. Voitosta huolimatta meillä on kovasti työtä edessä.

Veera Help, Kuortane

-Tänään pystyttiin hyvin olemaan pelissä mukana ja ensimmäinen erävoittomme oli todella lähellä.

LiigaPloki - Kuortane
3-0 (25-20, 26-24, 25-20)
Koti:Pertens 13/+5,Yefremenko 12/+8,Vehmanen 9/+4
Vieras:Kovanen 14/+3,Kastarinen 10/+8,Kaikkonen 9/+6

Joukkueiden MVP:t
Olena Napalkova LiigaPloki
Veera Help Kuortane

Otteluisäntä Pihtiputaan lukio

PROlibero
Veera Help Kuortane

Katsojia: 131

Ottelutilasto

  Takaisin