Seuraa meitä somessa:

LP Viesti tyly vieras Kuusamossa

01.02.2018

Hallitseva Suomen mestari LP Viesti osoitti suuruutensa, kun salolaiset kävivät hakemassa kolme sarjapistettä 0-3 (21-25,20-25,20-25) voitolla.

Mikäli erät olisivat olleet 15 pisteen eriä, niin Pölkky Kuusamo olisi ollut vahvoilla. Kuusamolaiset johtivat ensimmäistä erää 16-14 sekä toistakin 17-15, mutta ratkaisupallojen lähestyessä LP Viesti oli kovempi. Varsinkin kokenut kaksikko Tuchashvili-Hämäläinen näyttivät hienoja otteita kuusamolaisyleisölle. Lisäksi hakkuri Kertu Laak oli ottelun loppupuolella lähes pitelemätön.

Pölkky Kuusamosta ei tänään niin sanottua kuumaa pelaajaa löytynyt. Keskipelaaja Mara Green oli totutun tehokas hyökkäyspuolella, mutta hänellekin sattui muutamia harvinaisia helppoja virheitä. Laitahyökkääjistä ainoastaan Malina Terrell (9/+3) jäi plussan puolelle tehotilastossa.



LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen:

. Pelattiin tänään vielä paremmin kuin Hämeenlinnassa, kun voitettiin HPK. Varsinkin torjuntapuolustuspeli oli kovaa luokkaa, pystyimme voittamaan palloja puolustuksen jälkeen. Meidän oli tänään ehkä helpompi pelata, näytti että kotijoukkueella oli vähän jännitystä, oli varmaankin uusi tilanne mihin he ovat tottuneet. Selkeä kärkiottelu helmikuussa kotisalissa, Kuusamolla ei ole sellaista tilannetta ollut, me osasimme ehkä käsitellä tilanteen paremmin. Suurimmat erot olivat ehkä torjuntapelissä sekä syöttöruudussa. Viktoriia Tuchashvili pelasi yhden kauden parhaimmista peleistään. Tuomarityöskentelyä on vielä pakko kommentoida. Täällä oli sarjan parhaimmat joukkueet, mutta tuomarit eivät olleet yhtään sillä tasolla. Jos Kuusamo oli hieman hermostunut, niin silti se oli tässä salissa toiseksi paras esitys peliin osallistuneista.

Pölkky Kuusamon valmentaja Tuomas Alatalo:

- Toivottavasti tukkoinen peli johtui jännityksestä, itsekin tässä joutuu miettimään tuliko tehtyä valmistautumisessa jotain väärin. Kyllä me tehtiin tänään niin outoja virheitä, ettei niitä ole koko kautena näkynyt. LP Viesti pelasi tänään todella hyvän pelin. Aika paljon olen Viestin pelejä nähnyt viime aikoina, tänään heidän kolmikko Tuchashvili-Hämäläinen-Laak oli todella kova. Ei ollut tänään mitään saumaa.

Pölkky Kuusamon pelit jatkuvat sunnuntaina Rovaniemellä.

LähiTapiolan pisteet
3 Laak LP Viesti
2 Tuchashvili LP Viesti
1 Green Pölkky

Pölkky Kuusamo - LP Viesti 0-3
21-25, 20-25, 20-25
Pölkky Kuusamo: Green 15/+11, Prokopenko 11/+0, Helminen 10/-1
LP Viesti: Laak 15/+10, Rakic 7/+5, Kukkonen 7/+5
Katsojia: 425

Ottelutilasto

Koilissanomien juttu

Salon Seudun Sanomien juttu

  Takaisin