Seuraa meitä somessa:

LP Viesti välieräsarjan avausvoittoon

26.03.2016

LP Viesti aloitti vahvasti naisten lentopallon Mestaruusliigan välierät lauantaina kotisalissaan OrPoa vastaan. Lopputulos avauksesta selkeä 3-0.

Oriveden Ponnistus päätti oman puolivälieräsarjansa kotikentällä torstai-iltana ja joutui välieriin lyhyellä levolla. Joukkue oli kuitenkin ennen peliä pirteällä tunnelmalla kentällä, mutta numeroissa se ei näkynyt. Kaksi ensimmäistä erää LP Viestille selkeästi 25-17 ja 25-12.

Kolmattakin erää kotijoukkue oli viemässä selkein numeroin, mutta tilanteessa 24-17, ensimmäisessä erä- ja ottelupallossa peli alkoi kangerrella. OrPo nousi joukkueen parhaana palkitun Salla Karhun syöttövuorolla piste pisteeltä lähemmäs, jopa tasoihinkin (24-24), mutta sitten kaksi ratkaisevaa syöttöä: OrPo syöttö pitkäksi ja Lena Lymareva päätti pelin takarajan ässään.

Salla Karhu, OrPon parhaan palkittu (pisteet 11/0, lisäksi 25 vastaanottoa 36%:n tehoin)

- Eihän tästä tietysti hyvä maku jäänyt. Syöttöä ja vastaanotto pitää eniten parantaa jatkossa. Loppu oli kuitenkin hyvä ja antoi uskoa jo sunnuntain peliin kotisalissa. Mielestäni väsymystä ei ollut, vaikka edellisestä sarjasta ei olekaan paljon aikaan - skarppina yritettiin olla. LP Viesti teki kovaa työtä ja oli vaan parempi.

Dubravka Rakic, LP Viestin parhaana palkittu (pisteet 16/+13, mm. 4 torjuntaa)

- Hyvä peli meiltä, mutta on muistettava, että myös OrPo on liigan kärkijoukkueita ja jokainen tilanne on meille tärkeä. Meidän on edelleen pelattava korkealla tasolla, jotta menestymme. Sunnuntaina on taas uusi peli.

Teemu Oksanen, OrPon valmentaja

- Onnittelut ensin LP Viestille voitosta, se pelasi hienon ottelun - ehkä viimeistä 10 palloa lukuunottamatta. Syöttö - vastaanotto -pelaaminen kääntyi kotijoukkueelle ja sitä kautta se tietenkin vaikutti sen hyökkäyspeliin. Lymareva, Rakic ja Hiltunen tekivät syötöillään tuhoa meille - me taas saimme vain tuon yhden putken pelin loppuun. Nyt vastustaja teki meitä vastaan peräti 12 ässäsyöttöpistettä, edellisessä sarjassa ei tainnut yhteensäkään tulla viittä ässää. Oam syöttö oli myös liian pehmeä.
- Fyysistä väsymystä minusta joukkueessa ei ollut.
- Nadja Gokhshteinin mukanaolo avauksessa ei suoranaisesti yllättänyt, Kaisa Jokista toki odotettiin, mutta Nadjankin lyöntisuunnat olivat tiedossa.
- Viime otteluissa on tullut moitittua tuomareita, nyt on sanottava, että he olivat erinomaisia!

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin valmentaja

- Hyvä peli meiltä kolmannen erän tilanteeseen 24-17 saakka. Omalla hyvällä pelaamisella saatiin OrPo näyttämään jopa huonolta. Harmittamaan jäi tuo kolmannen erän loppu, tavallaan täydellinen tyrmäys jäi tekemättä. Vastustajan ei varmaan ollut helppo lähteä viiden pelin mittaisen puolivälieräsarjan jälkeen seuraavaan vaiheeseen, usein siinä juuri ensimmäinen peli menee tavallaan ohi. Uskon, että sunnuntaina nähdään uusi OrPo kotiyleisönsä edessä ja tulee kova peli.
- Nadjan paikkaa ei kuusikossa oikein voinut keskiviikon harjoituspelin ja torstain harjoitusten jälkeen ohittaa. Tyttömaajoukkuetta vastaan hyvä peli ja torstaina tilastoiduissa harjoituksissa 25 pistettä 80%:n tehoilla. Sunnuntain kokoonpano on taas ihan auki - tästä pelistähän meillä oli vaihdossa edellisen pelin kaksi parasta pelaajaa, Ronja Heikkiniemi ja Kaisa Jokinen.
Välieräsarja jatkuu jo sunnuntaina Orivedellä, finaalipaikkaan vaaditaan kolme otteluvoittoa.

LP Viesti: Rakic 16/+13, Lymareva 13/+8, Gokhstein 10/+8
OrPo: Karhu 11/0, Moim 8/-3, Puukka 5/+2
Yleisöä: 653
T 7-4, Ä 12-2, SV 10-7, VO% 44-30, H% 47-38

Ottelutilasto

  Takaisin