LP Viesti vei mainion tiistai-illan lentopalloviihteen nimiinsä

08.03.2022

LP Viesti ja Hämeenlinnan Lentopallokerho tarjosivat vauhdikkaan ja käänerikkaan naisten Mestaruusliigan ottelun Salohallissa tiistaina. Kotijoukkue nappasi lopulta kaikki sarjapisteet erin 3-1 (25-13, 22-25, 25-23, 25-22).

Tiistain ottelu Salossa oli huikeaa lentopallonäytöstä, joka LP Viestin dominoiman ensimmäisen erän jälkeen oli tiukkaa vääntöä jokaisesta pisteestä. Kotijoukkueesta Elena Becheva ja Iina Andrikopoulou tekivät molemmat yli 20 pistettä, kun Hämeenlinnan Lentopallokerhosta päähyökkäysvastuun kantoivat keskipelaajat Bettina Yli-Sissala ja Vera Klimovich, jotka pelasivat lähes virheettömästi tehden yhteensä armottomat 30/+27. Lopputulos LP Viestin runkosarjan kakkospaikan metsästyksen kannalta elintärkeä 3-1 -voitto (25-13, 22-25, 25-23, 25-22).

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Emmi Mäki-Kojola, Kaisa Nyman, Jessica Kosonen, Iina Andrikopoulou, Elena Becheva, Netta Laaksonen
Hämeenlinna: Natasha Severika, Roosa Rautio, Vera Klimovich, Bettina Yli-Sissala, Yasmine Madsen, Nayara Ferreira, Emilia Joensalo

Vaikka LP Viesti lähti otteluun ilman Anna Czakania, Jenni Jantusta sekä Anna Syrjälää, oli ensimmäinen erä kotijoukkueen näytöstä: vastaanotto toimi 79%:n tarkkuudella, hyökkäykset kuolivat 54%:sti (vain kaksi lyöntivirhettä) ja viisi tappotorjuntaa. Lentiskerhokaan ei juuri virheitä tehnyt, mutta hyökkäystehot jäivät mataliksi. Erän kuumista kuumin oli LP Viestin Elena Becheva, joka teki 10/+10, mutta koko salolaisryhmä pelasi rohkeaa lentopalloa.

Hämeenlinna lähti toiseen erään samalla kuusikolla, jolla lopetti ensimmäisen erän eli Jenna Ylivainio jatkoi passarina. Joukkue lisäsi kierroksia syöttöpeliinsä ja LP Viestin vastaanotto oli vaikeuksissa: prosentti romahti 29:ään. Vastaanoton heikkeneminen vaikutti hyökkäyspelin tehoihin ja kun Lentiskerhon Yasmine Madsen (5/+3) ja Bettina Yli-Sissala (5/+4) saivat yhteispelin Ylivainion kanssa kuntoon, oli erä Hämeenlinnan. Erästä on nostettava erityisesti vierailijoiden libero Emilia Joensalo, joka puolusti upeasti monta palloa.

Kolmas erä kulki Lentiskerhon komennossa tilanteeseen 13-15 -asti. Sen jälkeen LP Viestin Viktoriia Tuchashvili meni syöttämään ja hänen syöttövuorollaan salolaiset pääsivät kahden pisteen karkumatkalle, joka piti erän loppuun asti. Erän kovimmat pistenaiset olivat Iina Andrikopoulou (7/+6) ja Yli-Sissala (7/+7).

Ottelun viimeiseen erään Lentiskerho lähti ryminällä ja tilanteessa 1-5 oli Tomi Lemminkäisen otettava erän ensimmäinen aikalisä. Aikalisän jälkeen salolaiset saivat pikkuhiljaa eroa kiinni ja tasoissa oltiin tilanteessa 14-14. Sen jälkeen Hämeenlinna sai syötöillään LP Viestin peliä sekaisin eikä torjuntakaan pitänyt vaan pallot tulivat omalle puolelle. Hyvän ottelun pelannut Becheva sai tehdä tilaa Jessica Kososelle, joka yhdessä kekseliäästi pelanneen Linnea Kuuselan kanssa nostivat LP Viestin tasoihin ja ohi.

Bettina Yli-Sissala, Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- No näyttää oma peli paperilla ihan hyvältä. Tärkein on aina joukkueen voitto, siihen ei oma peli tänään riittänyt. Tänään toimi yhteispeli passarin kanssa ihan hyvin. Molempien passareiden kanssa toimii ihan hyvin. Viesti aloitti tosi hyvin, en osaa suoraan sanoa mistä johtuu, että hävittiin eka erä, mutta LP Viesti kyllä hyökkäsi hyvin. Muista eristä huomasi, että oli molemmille joukkueille tärkeä peli.

Giovanni Torchio, Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- Oli kova ottelu, tulimme tänne nostamaan pelimme tasoa. Emme saaneet pisteitä, mikä on pettymys. Muutama pallo missattiin verkolla. Tulimme tänne katsomaan omaa tasoamme kärkijoukkuetta vastaan. Emme ole kaukana, mutta pelistämme puuttuu jotain voittaaksemme. Jokainen peli on mielestäni tärkeä, jonka pelaamme ja tarvitsemme pisteitä. Jalat oli bussissa ensimmäisessä erässä. Meillä oli vaikeuksia vastaanotossa ja peli oli monimutkaista. Toisesta erästä alettiin pelaamaan paremmin jokaisella osa-alueella. Meillä oli yhdeksän vastaanottovirhettä, mutta suurin osa niistä tuli ottelun alussa. Virheiden määrä ei ole iso tiukassa pelissä, myöskään hyökkäyksessä. Tietyissä asioissa meidän täytyy nostaa tasoamme. Viimeistä erää johdimme 19-16, mutta vastassa oli joukkue, joka on tottunut pelaamaan tällaisia pelejä. Bettinan parhaan pelaajan valinta osui nappiin. Ehkä hän voisi onnistua torjunnassa paremmin. Myös Emilia pelasi myös hyvin puolustuksessa, vastaanotossa oli vähän heittelyä. LP Viesti pelaa tasaisen varmasti ja johdonmukaisesti oikeilla, Becheva oli tänään hyvä ja hän osaa lyödä isoista passeista. Iina pelasi myös hyvin, vaikkei ollutkaan hänen paras pelinsä.

Elena Becheva, LP Viesti:

-Aloitimme tosi hyvin, kaikki oli erinomaista. Haluamme olla runkosarjan kakkosia ja kestimme paineen hyvin. Tämä oli minulta ihan hyvä peli, mutten ole tyytyväinen torjuntaan enkä vastaanottoon, meidän piti pelata korkeita passeja paljon. Ensimmäisessä erässä oli ihmeellistä, kun kaikki onnistui. OrPo on hyvä joukkue ja me olemme hyvin motivoituneita torstain otteluun.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Toisen erän jälkeen pyrittiin saamaan kenttäjärjestys kuten ensimmäisessä, vaikkei sitä koskaan tiedä miten vastustaja lähtee. Tuskin voitto kuitenkaan oli järjestyksestä kiinni. Totta kai Elena oli tärkeässä roolissa ekassa erässä, mutta pelattiin lähes täydellistä lentopalloa siinä. Koko peliä harvoin pystyy pelaamaan tuollaisella tasolla ja tiedettiin, että Hämeenlinna tulee parantamaan tasoa. voiton jälkeen on helppo sanoa, mutta olen tyytyväinen, että peli meni tiukaksi ja jouduttiin taistelemaan. VO oli melkein 80% ja Viki pyöritti sellaista peliä. Puolustuspelissä oltiin kahden erän jälkeen melko selvästi häviöllä. Neljännen erän nousussa tuntui, että meillä oli kuusi puolustajaa kentällä, puolustettiin ihan hurmiossa. En muista, että olisin koskaan ottanut ottelun ratkaissutta pelaajaa vaihtoon pelin lopussa, kun Elenan tilalle tuli Jessica. Linnealle isot kiitokset, miten hän pystyi paikkaamaan Jessicaa ja sitten Jessica tuli lopussa Elenan tilalle hyvällä lyönnillään, kovilla syötöillään ja puolustuksillaan. Jos oltaisiin hävitty neljäs erä, olisi ollut vaikea päättää ketkä yleispelaajat olisivat aloittaneet viidennen erän. Mielestäni Emmi hoiti oman paikkansa ihan hyvin ja se mistä tykkään, ettei hän näytä mahdollista jännittämistään. Emmi ei edes ollut meidän harjoituksissa eilen, koska hänen ei pitänyt pelata eilen. Aika huonoilla fiiliksillä lähdettiin harjoituksista eilen, kun viisi minuuttia ennen loppua Anna loukkasi nilkkansa. Netta on taas mennyt viime kaudesta eteenpäin ja erityisesti vastaanotto on aina luotettavalla tasolla, samoin vastaanoton ohjaaminen yhdessä Jessican kanssa. Puolustuksessa oli hetki sitten huonompi jakso, mutta ollaan tyytyväisiä, että hän vielä pelaa meillä, koska näen, että hänellä on mahdollisuudet pelata isommissakin ympyröissä. Annan nilkasta en osaa sanoa mitään, voi olla että ei pelaa enää loppukaudella, mutta toivotaan parasta.

Otteluisäntä: Maripuoti

LP Viesti - Hämeenlinna 3-1
25-13, 22-25, 25-23, 25-22
Koti:Becheva 26/+14, Andrikopoulou 23/+18, Kosonen 9/+4
Vieras:Yli-Sissala 17/+15, Madsen 13/+6, Klimovich 13/+12