Seuraa meitä somessa:

LP Viesti voitti 700:nnessä runkosarjan pelissään vakuttavasti

18.02.2023

LP Viesti pelasi vaikuttavan pelin koko joukkueen voimin lauantaina Salohallissa. Arctic Volley joutui kotimatkalle tyhjin käsin hyvästä taistelusta huolimatta. Lopputulos salolaisen naislentopalloseuran 700:nnessa pääsarjan runkosarjaottelussa 3-0 (25-20, 25-23, 25-20).

Aloitusseitsikot

LP Viesti: Jantunen, Lindgren, Ternava, Virtanen, Puhach, Lockwood, Laaksonen
ArVo: Inskip, Rautio, Mäkikyrö, Vander Meer, Bruin, Neciporuka, Horsfall

Ensimmäinen erä lähti kotijoukkueen johdossa ja ArVon Avo Keel joutui ottamaan aikalisän tilanteessa 5-1. Se tehosikin hetkeksi ja vieraat saivat omaa peliään käyntiin. Muutaman pisteen ero pysyi kuitenkin erän loppuun asti.

Kseniia Puhach syötti toisen erän alussa ArVon vaikeuksiin Jenni Jantusen nauttiessa vastapalloista. Tilanne nopeasti 8-1 ja ArVolle aikalisä, jonka jälkeen alkoi kiri. ArVon Mia-Maria Mäkikyrö oli nousussa isossa roolissa. Tilanne oli jo 13-12, mutta Jordan Locwoodin hyvien suoritusten ansiosta LP Viesti sai taas revittyä eroa. Salolaiset pelasivat rohkeasti ja vastaavasti vastustajan puolella tuli virheitä. Erä näytti varsin selvältä, kunnes Nelli Rantanen sai syöttövuoron tilanteessa 24-18: vaikeat aloitukset saivat jopa LP Viestin Netta Laaksosen kipsiin. Salolaiset joutuivat käyttämään kaksi aikalisää, joista toinen tilanteessa 24-23 päästi joukkueen pälkähästä.

ArVon taistelu ei tuottanut toivottua lopputulosta viimeisessäkään erässä, joukkue ei missään vaiheessa luovuttanut. Erityisesti Megan Vander Meer teki töitä niin verkolla kuin takakentällä. Salolaisten peli oli vahvaa ja passari Saana Virtanen löysi ratkaisijoita joka suunnasta.

Roosa Rautio, ArVo:

- Meillä oli aika pitkä tauko peliestä ja siinä mielessä oli kiva päästä pelaamaan. Tiedetään kyllä runkosarjan tilanne, että pisteitä pitäisi otteluista saada ja voitto oli tänään tavoitteena. Hävittiin syötön vastaanotossa, ei saatu keskareita mukaan ja se käy laitureille raskaaksi. Se näkyy sitten hyökkäysprosenteissa. Halu ja tahto on kova, siitä se ei missään nimessä jäänyt kiinni.

Saana Lindgren, LP Viesti:

- Tuntui jopa inhottavalta ottaa parhaan pelaajan palkinto tänään, koska tämä oli koko meidän joukkueeltamme huikea peli. Jos tilastoja katsoo, niin monella oli 10 pistettä tai yli. Meillä oli hyvä treeniviikko ja hyvä ilmapiiri. Itsellä oli kova luotto jokaiseen, että voitetaan tämä peli.

Avo Keel, ArVo:

- Kaikki tekee virheitä, tänään teki tuomari. Oltiin pari prosenttia joka paikassa jäljessä. Oliko syynä sitten lähes kolmen viikon tauko vai ei, mutta pelimme oli tänään ailahtelevaa. Kuten Roosa sanoi, että vastaanotto oli meillä vaikeaa. Viestin ässät tulivat suht ratkaiseviin paikkoihin. Toisessa erässä vähän myöhästyin, että olisiko pitänyt laittaa Roosa takaisin kentälle, vaikka Nelli syöttikin hyvin. Meille tuli siinä hyviä puolustuksia, joita ei nyt päästy hyödyntämään keskeltä. Megan hoiti hommansa hyvin, mutta keskipelaajien kohdalla oli kysymysmerkkejä ennen ottelua. Inskip oli kipeä ja tuli suoraan sairastuvalta kentälle, Bruinilla meni viikolla nilkka enkä uskonut, että hän pelaa tänään. Jos hyökkäys ei meillä kulje, se ei välttämättä ole hyökkääjän huonoutta vaan myös vastustaja saattaa pelata hyvin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Pelattiin aika tasainen peli ja ne osa-alueet, joista oltiin maanantaina puhuttu eli syöttöpeli vähemmillä virheillä, niin toimi kolmannen erän alkua lukuun ottamatta hyvin.Torjunta-puolustus oli viikon toinen teemamme ja sekin toimi tänään. Itselle jäi mieleen Saana Virtasen puolustuspeli, samoin meidän varmistuspelimme. Huonolla varmistuksella ArVolla olisi voinut olla vaikka 15 torjuntaa tänään. Aika vähillä virheillä pelasimme tänään. Tyytyväinen olen tähän suoritukseen.


LP Viesti - Arctic Volley 3-0
25–20, 25–23, 25–20
Koti:Lindgren 14/+10, Ternava 12/+8, Lockwood 11/+0
Vieras:Vander Mee 14/+5, Mäkikyrö 10/+2, Neciporuka 7/+2

Ässät: 7-4
Syöttövirheet: 9-5
Torjunnat: 10-.3
Hyökkäys%: 36-33

Joukkueiden MVP:t
LP Viesti: Saana Lindgren
ArVo: Megan Van Der Meer

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä: 423

Ottelutilasto

  Takaisin