LP Viesti vyöryen pudotuspelien avausvoittoon

17.03.2022

LP Viesti vyöryi keskiviikkona ensimmäisessä puolivälieräottelussa laajalla rintamalla musertaen LP-Vampulan pelin. Ottelu Salohallissa 3-0 (25-18, 25-13, 25-12) ja ottelusarja näin ollen salolaisille 1-0. Toinen ottelu on heti perjantaina Huittisissa.

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Iina Andrikopoulou, Jessica Kosonen, Jenni Jantunen, Kaisa Nyman, Elena Becheva, Netta Laaksonen
LP-Vampula: Emilia Tyynismaa, Kristiana Petrova, Laura Laukkanen, Julia Seikkula, Cassidy Baird, Elvita Dolotova, Mia-Maria Jokinen

Ensimmäisessä erässä nähtiin LP-Viestin hyökkäysmyllytystä ja vastaavasti LP-Vampulan uhrautuvaa puolustuspelaamista. Suurin ero joukkueiden välille tuli kuitenkin hyökkäystehoissa ja vierailijoista ainoana hyökkääjänä plussalle pääsi Julia Seikkula (5/+3). Salolaisten tehokkain oli odotetusti Viktoriia Tuchashvilin luottonainen Iina Andrikopoulou, joka teki (6/+3). Erän loppupuolella LP-Vampula kaunisteli numeroita ottamalla kolme pinnaa putkeen ennen virheettömästi pelanneen Kaisa Nymanin näyttävää takapateria.

LP Viesti laittoi kaasun pohjaan toisen erän alussa ja tilanteessa LP-Vampulan päävalmentaja, Ziga Kos, oli pakotettu ottamaan aikalisä. Salolaisten parantunut vastaanottopeli vaikutti suoraan hyökkäysprosenttiin, joka nousi 68 %:iin ja koko joukkue oli plussalla. LP-Vampulan pelaaminen lässähti ensimmäisestä erästä ja yhteinen plus-miinus oli -4, vaikka se saikin alun eroa kiinni tilanteeseen 13-10. Sen jälkeen kotijoukkueen pelaaminen oli vahvaa tekemistä, eikä LP-Vampulalla ollut enää eväitä haastaa.
Kolmas erä alkoi kuten ensimmäinen: Jenni Jantusen ässäsyötöllä. Eroa syntyi koko ajan ollen parhaimmillaan kuusi pistettä. LP-Vampula sai omilla torjunnoillaan ja myös salolaisten kevyillä suorituksilla tilanteen kavennettua 12-9 ja Tomi Lemminkäinen otti ottelun ensimmäisen aikalisän. Jantunen oli erässä muutenkin paha rasti vanhalle joukkueelleen: neljä passia ja jokaisesta tappo. Erä myös päättyi Jantusen satasen hyökkäykseen.

Julia Seikkula, LP-Vampula:

Hyvin lähdettiin haastamaan, mutta tuli aika paljon omia virheitä, että päästettiin vastustaja liian helpolla. Ensimmäinen erä taisteltiin tosi hyvin ja kaivettiin joka pallo ja se näkyi fiiliksessä ja lopputuloksessakin muihin eriin verrattuna. Vastustaja tuli kovalla syötöllä ja päästettiin heidät erien alussa karkuun ja sitten oli vaikea kuroa eroa enää kiinni. LP Viestin pelissä ei ollut yllättävä ja huomenna varmaan samaa, mutta meidän täytyy lähteä kovaa. Oli tosi kivaa lähteä pelaamaan pleijareita, kun sai tulla yleisöä ja kivaa kun huomenna pääsee kotiyleisön eteen.

Kaisa Nyman, LP Viesti:

Oli ehjä esitys ja huikea fiilis. Pelaajat nauttivat pelaamisesta. Meillä oli hyvä leiri Kisakalliossa ja saatiin siellä hyviä treenejä alle. Eilen jo Salohallissa iltatreeneissä oli sellainen meno, että täältä tullaan. Yhteispeli oli tänään erityisen hyvää. Torjuttiin ja puolustettiin hyvin ja syöttö pidettiin vaikeana ilman virheitä.

Ziga Kos, LP-Vampula:

Onnea LP Viestille, he ansaitsivat voiton. Meillä ei tänään ollut pelaajaa, joka olisi heikoilla hetkillä kannatellut joukkuetta. Emme saaneet tehneet pisteitä. Kun meillä oli vastaanotto verkolla, pystyimme tekemään pisteitä. emme olleet edes lähellä lp viestiä. pelasimme hyvin välillä ja torjuimme kuten sovittiin, mutta meillä oli vaikeuksia tehdä pisteitä. Mielestäni LP Viestillä oli tosi hyvä torjunta-puolustus ja heitä vastaan on vaikea saada enemmän kuin yksi torjumaan. Huomiseen peliin ei voi yhdessä yössä muuttaa paljon, mutta pää pitää vaan tyhjentää ja aloittaa alusta hyvällä asenteella.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

Kova esitys meidän porukalta. Kaikki tietää, että olemme suosikkeja mutta jännityksestä tai paineista ei ollut tänään tietoakaan. Kaikilla oli hauskaa kentällä. Saatiin hyvä alku peliin ja hyvässä johdossa on helpompi pelata. Ensimmäisen erän 25-18 lukemat olivat selvät, mutta Vampula pelasi kuitenkin hyvän erän. Jos katsoo meidän hyökkäysprosentteja niin meidän ensimmäisen erän 35% kertoo vastustajan hyvästä puolustuksesta. Vaikea tietysti puolustaa koko ottelua hyvin. Omakin puolustus oli hyvää, itselle jäi mieleen Jessica Kososen muutamat puolustukset. Meillä oli kovat tehot hyökkäyspuolella varsinkin ensimmäisen erän jälkeen. Tilastoista näkee, että jokainen pystyi tappamaan ja silloin on vastustajallakin vaikea torjua/ puolustaa. Huomiseen otteluun heidän yleispelaajansa pitää saada kuriin. Meillä olisi ollut ehkä varaa tehdä vaihtoja, mutta haluttiin lyödä tämä peli selvin numeroin ja sitä kautta myös luotua painetta huomiseen peliin.

LP Viesti - LP-Vampula 3-0
25-18, 25-13, 25-12
Koti:Andrikopou 14/+9, Jantunen 10/+7, Kosonen 10/+1
Vieras:Seikkula 9/+3, Baird 8/+1, Petrova 6/-6