LP Viestille voitto nuoresta JymyVolleyn ryhmästä

18.02.2022

LP Viestin ja JymyVolleyn perjantainen ottelu Salohallissa päättyi kotijoukkueen 3-0 -voittoon (25-14, 25-20 ja 25-17). JymyVolley lähti otteluun melko lailla erilaisella kuusikolla, kuin se on kaudella pelannut, sillä normaalista aloituskuusikosta puuttui jopa neljä pelaajaa. Vieraat kuitenkin taistelivat, vaikkei voittoa tullutkaan.

Salolaisittain mukavaa oli nähdä Viktoriia Tuchashvili jälleen kentälle reilun kuukauden sairausloman jälkeen.

Aloitusseitsikot:
LP Viesti: Elena Becheva, Saana Virtanen, Iina Andrikopoulou, Jenni Jantunen, Kaisa Nyman, Jessica Kosonen, Netta Laaksonen
JymyVolley: Diana Lundvall, Mette-Maarit Aro, Katariina Salminen, Kerttu Kannala, Rantanen, Aino-Kaisa Etelä, Marleene Mäkinen

Ensimmäinen erä pelattiin tasapäisesti tilanteeseen 6-6, sen jälkeen alkoi LP Viesti tehdä tuhojaan erityisesti syöttöruudussa: joukkue syötti erään viisi ässää ja nurmolaisten vastaanottoprosentti jäi 27:ään. Vierailijat puolestaan helpottivat LP Viestin iltapuhdetta tekemällä erään viisi syöttövirhettä. Tomi Lemminkäinen vaihtoi kentälle Tuchashvilin ja Anna Czakanin, jolloin salolaiset pääsivät testaaman uusia kuvioita.

Toinen erä näytti menevän selkeästi LP Viestille, kun ero oli suurimmillaan jo 14-7. JymyVolley kuitenkin heräsi taistelemaan ja esiin nousi Diana Lundvallin lisäksi vasta 16-vuotias Veera Heinimäki, joka hyökkäsi molemmat saamansa passit pisteeksi joukkueelleen. Erän hahmo oli kuitenkin salolaisten Iina Andrikopoulou, joka teki erään 8/+6.

Kolmanteen erään pelin kuva ei muuttunut ja LP Viesti meni menojaan heti erän alusta lähtien. JymyVolley voi kuitenkin olla ihan tyytyväinen iltaansa kuten erityisesti mm. koko ottelun rohkeasti keskipelaajia hyödyntänyt JymyVolleyn passari Aino-Kaisa Etelä

Sanni Rantanen, JymyVolley:

- Lähtökohdat meidän osalta vhän huonot ja ekä arä oli herättyelyuä. TOisellsa erässä päästiin driveen ja Veesa heinimäkin teki hyvää työtä ja ensimmäiset liigapisteensä. Ihan hyvää peliä mielestäni. Ei saatu oikein puolustettua hyökkäyksiä. Ei saatu yhtään pistettä eikä sitä lähtökohtaisesti odotettukaan. Tästä on hyvä rakentaa seuraaviin peleihin yhteishenkeä.

Kari Raatikainen, JymyVolley:

-Lähtökohta peliin oli, että pelaajia puuttui ja aika äkkiä karsittiin kasaan 1-sarjan pelaajia. Yhdeksän pelaajaa saatiin mukaan. Ei haluttu olla se, joka peruuttaa pelin. Ottelun siirto oli tosi lähellä, mutta haluttiin olla ryhdikkäitä ja pelata. Jos pelejä koko ajan siirrellään, niitä saadaan siirrellä kesäkuulle. Meillä on farmijoukkue, joka kaikilla pitäisi olla ja pystyttiin antamaan nuorille näytön mahdollisuuksia ja kenties kipinää treeniin.

-Uudet pelaajamme onnistuivat tosi hyvin. Marleene Mäkinen oli ensimmäistä kertaa kentällä liigassa, samoin Kerttu Kannalalla ensimmäisiä kosketuksia liigalentopallossa. Tänään pelifiilis säilyi koko ajan. Vastustajalle kunnia, että he pelasivat parhailla koko ajan. Lähtökohtaisesti pisteet aika rumat, mutta ihan ok. Oli sellaista taistelua tuulimyllyjä vastaan, kun vastustajan hyökkäysreservi on niin kova ja tällainen ero pitää silloin ollakin. Hyviä suorituksia kuitenkin nähtiin ja mielenkiintoista on, että torjunnat meni melkein tasan.

-Joukkueemme terveystilanne ei voi ainakaan enää huonontua, kun korona on kaikki käynyt läpi. Lähdetään pelaamaan runkosarojan viimeisiä pelejä ja tavoite on kahdeksan parhaan joukkoon.

Iina Andrikopoulou, LP Viesti:

-Kuulostaa ehkä oudolta, mutta kyllä jännitti, kun ei oltu pitkään aikaan pelattu Mestaruusliigaa. Toisessa erässä tuli meillä pieni notkahdus. Runkosarjan sijoitus on mielessä, meidän pitäisi saada täydet pisteet joka pelistä. Tiukka pelitahti sopii ja kun ollaan oltu pitkään pelaamatta, niin kiva päästä pelaamaan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Ihan tyytyväinen peliin, tasainen esitys. Lukemat suurin piirtein sellaiset kuin tämän päivän kokoonpanoilla kuuluu ollakin. Nurmolta puuttui tärkeitä pelaajia, totta kai näkyy heidän pelissään. Täytyy sanoa, että pelasivat tuolla materiaalilla hyvän pelin. He pakottivat meidätkin pelaamaan kunnolla, ja ajoittain jouduttiin tekemään pisteiden eteen kovastikin töitä.

-Vastustaja myös teki hienosti, kun tulivat pelaamaan, vaikka selvästi puuttui ratkaisupelaajia. Nostan hattua sinne suuntaan. Pitää vaan yrittää pelata, vaikka pelaajia puuttuukin. Kaikilla joukkueilla pitäisi olla niin paljon pelaajia, että pelit saadaan pelattua.

-Oman joukkueen peluuttamista oli suunniteltu etukäteen, että saatiin kaikille mukavasti pelituntumaa ja toisaalta myös lepoa. Jessica Kosonen pelasi suurin piirtein puolet ottelusta ja Linnea Kuusela taas pääsi pelaamaan oltuaan sivussa pidempään. Viktoriia Tuchashvili pelasi takakenttäkierroksia ja liberot Netta Laaksonen ja Anna Syrjälä vuorottelivat. Viki pystyy pelaamaan eikä ole syytä, miksei hän voisi pelata koko peliä. Katsotaan sitten lähempänä pudotuspelejä, mutta Saana VIrtanen on hoitanut oman osuutensa ihan hyvin.

LP Viesti - JymyVolley 3-0
25-14, 25-20, 25-17
Koti:Becheva 15/+6,Andrikopou 15/+11,Nyman 6/+5
Vieras:Lundvall 11/+3,Rantanen 7/+5,Heinimäki 5/+4