Seuraa meitä somessa:

LP Viestin peli vapautunutta

12.02.2016

Huolellisesti viikonlopun tuplapelin avaukseensa Oriveden Ponnistusta vastaan keskittynyt LP Viesti kukisti vahvalla pelillä vieraansa Salohallissa. Loppulukemat selkeät 3-0 (25-21, 25-16, 25-15).

Voitto oli viestiläisille 12 perättäinen liigassa. OrPo puolestaan koki nyt neljännen perättäisen erävoitottoman vieraspelinsä.

OrPon hakkurina ja osin toisena passarina pelannut Alina Adamenya piti peliä hyvänä ja antoi tunnustusta voittajille.

- Mekin yritimme parhaamme, mutta LP Viesti oli parempi, meidän pitää keskittä nyt vain seuraavaan peliin, mietti valkovenäläinen.

Hän oli tyytyväinen omaan peliinsä.

- Olen pari vuotta sitten pelannut hakkurina ja sekin on tuttua. Teen kentällä sitä, mihin joukkue minua tarvitsee, kertoi joukkueensa parhaana palkittu Adamenya.

LP Viesti parhaan pelaajan valinta kuvasi joukkueen vastaanotto- ja puolustuspeliä: libero Roosa Koskelo kuittasi parhaat LähiTapiolan pistekilpailun pisteet ja parhaan pelaajan palkinnon.

- Tosi hyvä peli meiltä, vain ne muutamat pallot kolmannen erän alussa olivat huonoja, mutta muuten vahva esitys. Koko joukkueen vastaanotto toimi koko ajan hyvin, kuvaili "Rose", jonka vastaanottoprosentti oli huikea 92% (13 suoritusta). Koko joukkueen vastaanottolukemat olivat nekin hienot, 60% (48 suoritusta, vain 2 virhettä).

- Joukkue pelaa nyt vapautuneesti - johtuuko vaikka siitä, että Tomi (Lemminkäinen) ei ole vaihtopenkillä kuittailemassa vaan Vesa (Kujanpää) on tuonut sinne ihan uusia vitsejä, nauratti Rose lehdistötilaisuudessa.

- Mutta peli kerrallaan mennään ja lauantaina on taas uusi keskittyminen vahvasti viime kierroksilla esiintynyttä LiigaPlokia vastaan - sarjataulukko ei todellakaan kerro tällä hetkellä heidän oikeaa kuntoaan, muistutti Roosa Koskelo.

OrPon valmentaja Teemu Oksanen oli kohtuullisen tyytyväinen kahteen ensimmäiseen erään, mutta kolmannessa voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

- Mietin tauolla, että jos saamme syöttö- ja vastaanottopelin parhaat osat kahdesta ensimmäisestä erästä kolmanteen, voimme onnistua, mutta niin ei käynyt. Lopullisesti LP Viesti pudotti meidät kyydistä hyvällä puolustuspelillä - se vei meidän terävimmän uskon hyökkäyksestämme, kuvaili Oksanen.

OrPo pelasi keskiviikon tapaan perjantainkin pelin ilman Kenian maajoukkueen ykkösnimeä ja kapteenia Mercy Moimia.

- Hän palaa olympiakarsinnoista toivottavasti olympiapaikan hankkineena ja saa siitä lisää virtaa liigapeleihinkin, toivoo Oksanen.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli tietty tyytyväinen peliin.

- Kolmannen erän alkuun odotin hyvää jatkoa toisesta erästä, mutta juuri siihen osuivat huonoimmat hetket pelissä. Niitä lukuunottamatta oikein hyvä esitys ja pelin ensimmäinen erä oli yksi parhaista tällä kaudella Salohallissa, arvioi Lemminkäinen.

- Hyvän puolustuksen lisäksi jatkopallot pelattiin vastustajaa paremmin, muistutti salolaiskäskijä.

LP Viestin passarivalinta saattoi tulla usealle yllätyksenä: vahvasti OrPo-taustainen Jenni Hiltunen ei päässytkään "kurittamaan" ex-seurakavereitaan vaan passeja jakoi Sari Tauriainen.

- Tämä oli ihan harkittu ratkaisu. Jennia ajettiin pikaisesti sisään Suomen cupia ajatellen ja suunta oli hänellä siellä nouseva. Me tarvitsemme kuitenkin loppukauden aikana kahta hyvää passaria ja nyt oli Sarin aika pelata. Osin tähän vaikutti se, että Sari on ollut tällä viikolla enemmän harjoituksissa kuin Orivedellä vielä asunut Jenni, perusteli Lemminkäinen ratkaisuaan.

Lauantain pelin passarista ei vielä perjantaina ollut varmuutta.

- Ploki-otteluun tehdään useita muutoksia kokoonpanoon, lupasi Lemminkäinen.

LP Viesti: Jokinen 15/+13, Heikkiniemi 11/+7, Lymareva 7/+6
OrPo: Adamenya 12/+5, English 9/-9, Karhu 5/0

Yleisöä: 529
T 12-8, Ä 4-2, SV 5-6, H% 40-24, VO% 60-49

LähiTapiolan pisteet:
3 Koskelo LP Viesti
2 Jokinen LP Viesti
1 Heikkiniemi LP Viesti

Ottelutilasto

  Takaisin