Makeat pisteet LP-Vampulan taskuun Pihtiputaalta

20.12.2021

LP-Vampula haki Pihtipudas-salista pudotuspelipaikkataistelun kannalta tärkeät kolme pistettä,kun se kaatoi ailahtelevasti pelanneen LiigaPlokin 1-3 (20-25,25-20,24-26,13-25)

Ottelu lähti kotijoukkueen osalta liikkeelle nihkeästi ja LP-Vampula sai lentävän lähdön johtamalla jo 4-9. LiigaPloki heräsi ja kävi 13-12 johdossa. Huittislaiset kuitenkin nykäisivät etumatkalle tilanteesta 16-16 eikä LiigaPlokin aikalisä tilanteessa 17-20 enää muuttanut erän kulkua.

Toinen erä näytti menevän selkeästi kotijoukkueelle sen johtaessa sitä parhaimmillaan seitsemällä pisteellä. Vampula nousi vahvan ottelun pelanneen Kristiana Petrovan hyökkäyksillä ja LiigaPlokin väärän syöttöjärjestyksen takia jo pisteen päähän 21-20. Erän ratkaisu tuli vierasjoukkueen muutaman virheen avustamana LiigaPlokille.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin. Vampulan hakkuri Marika Välimäki nousi ratkaisijan rooliin erän lopulla tekemällä kaksi tärkeää hyökkäyspistettä ja sinetöimällä erän ässäsyötöllä. Kolmannessa erässä kotijoukkueen sekava peliote kulminoitui, kun Wetterstrom ja Yefremenko törmäsivät toisiinsa. Wetterstrom loukkasi selkäänsä, mutta pystyi jatkamaan ottelua.

Neljännessä erässä kotijoukkueen fyysinen ja henkinen ote katkesi, eikä LP-Vampulalla ollut vaikeuksia hoidella voittoa itselleen.

Päävalmentaja Mikko Pesonen, LiigaPloki

- Minun piikkiin menee huono valmistautuminen, minulle sattui pieni accidentti eilen ja en pystynyt vetämään valmistavaa harjoitusta ja videopalaveria. Lähdettiin pussi päässä tähän peliin ja se näkyi. Peli ei ollut valmista tänään. En saanut joukkuetta syttymään. Libero Jemina Pasanen puuttui sairastumisen vuoksi kentältä. Hän on joukkueen taisteluilmentymä ja saa joukkueen syttymään tekemisellään.

Päävalmentaja Ziga Kos, LP-Vampula

-Oli vaikea peli molemmille joukkueille. Toisen erän puolivälissä otteemme kirposi mutta kolmannessa erässä saimme vastaanottomme lähemmäksi verkkoa ja hyökkäyspelimme parani sen myötä. Peli aaltoili laidasta laitaan molemmilla joukkueilla, mutta pelasimme ottelun lopun keskittyneesti ja tehokkaasti.

LiigaPloki, Jada Stackhouse

-Erien alut lähtivät meillä hitaasti liikkeelle. Pääsimme peliin kuitenkin mukaan, mutta siinä on vielä parannettavaa. Pohjoisen reissu tuntui vielä kropassa.

LP-Vampula Mia-Maria Jokinen

- Tänään oli henkisesti vaikea päivä. Pro libero palkinto tuli henkisestä kasaamisesta. Tämä voitto oli joukkueen voitto. Taisteluilme näkyi kentällä erityisesti kolmen erän voittona.