Seuraa meitä somessa:

Mestarien liiga käyntiin Sastamalassa isolla haasteella

08.10.2018

Viime kaudella upeasti lentopallon miesten Mestarien liigan lohkovaiheessa mukana ollut VaLePa Sastamala Tampere, Eurokentillä Ford Store Levoranta, himoitsee paikkaa siellä tälläkin kaudella.

Tänä syksynä haaste päästä mukaan lohkovaiheeseen on selvästi viime vuotta kovempi, kun suorien paikkojen lisäksi jaossa on kolmen kierroksen myötä vain kaksi paikkaa. Näitä paikkoja tavoittelee FSL:n lisäksi 15 muuta joukkuetta, joukossa kovia eurooppalaisryhmiä kuten mm. Istanbul BBSK, PAOK Thessaloniki, United Volleys Frankfurt, Chaumont VB.

1. kierros käynnistyy tulevana keskiviikkona Sastamalan Vexve Areenalta, jossa Ford Store Levorannan vastustajaksi saapuu Turkin viime kauden pronssijoukkue Istanbul BBSK.

Koko nimeltään Istanbul Bûyüksehir Belediyesi Spor Külübü on 40 000 urheilijan suuruinen yleisseura, jonka lajikirjoon kuuluu perätii 20 lajia. Seuran paitaa on suomalaisista lentopalloilijoista kantaneet nyt FSL:n riveissä nähtävä Olli Kunnari sekä Mikko Oivanen.

Viime kaudella Istanbul BBSK ei päässyt Europelejä pelaamaan, mutta edellisellä se selviytyi aina Mestarien liigan jatkopeleihin asti. Vuodelta 2014 turkkilaisjoukkueella on tilillään paras Euromenestys, Final4 -paikka Challenge Cupissa.

Kotimaansa liigaa Istanbul BBSK ei ole vielä aloittanut, vaan lämmitteli Mestarien liigaan kukistamalla Arhavin kaksi kertaa 3-0 viime viikon alussa.

Istanbul BBSK erop muista turkkilaisista huippujoukkueista eniten siinä, ettei sillä ole riveissään ainoatakaan ulkolaispelaajaa. Turkin maajoukkuemiehiä sen sijaan riveistä löytyy. Viime vuosien maajoukkuemiehiä ovat mm. Passari Murat Yenipazar, hakkurit Metin Toy ja Serhat Coskun sekä yleispelaajat Baturalp Burak Güngör ja Gökhan Gökgöz.

Mutta jos on turkkilaisjoukkueen nimilista ihan komea, on sitä ihan kansainvälisesti myös kotijoukkueen. Maailmanmestarilibero Alan, kuusi juuri MM-kisoissa pelannutta pelaajaa (Daniel Jansen Van Doorn, Urpo Sivula, Mikko Esko, Tommi Siirilä, Markus Kaurto, Niko Suihkonen), kovaksi pelimieheksi Mestaruusliigan alkukierroksilla osoittautunut hakkuri Arvis Greene, Ruotsin maajoukkuekapteeni Erik Sundberg, liuta lupaavia kotimaisia lahjakkuuksia sekä sokerina pohjalla Olli Kunnari.

Toinen osaottelu pelataan Istanbulissa viikon kuluttua 17.10. kello 17.00. Jatkaja otteluparista ratkeaa ns. sarjapisteiden perusteella eli enemmän sarjapisteitä kahdesta ottelusta kerännyt joukkue jatkaa toiselle kierrokselle. 3-0 tai 3-1 -voitosta sarjapisteitä saa kolme, 3-2 -voitosta kaksi ja 2-3 -tappiosta yhden.

Otteluparin voittaja kohtaa toisella kierroksella voittajan otteluparista PAOK Thessaloniki (Kreikka) - VRCK Kazincbarcika (Unkari).

Lohkovaiheeseen päästäkseen Ford Store Levorannan olisi selvitettävä tämän jälkeen vielä kolmaskin ottelupari, jonna tarjolla on joukkueita Itävallasta, Hollannista, Saksasta tai Valko-Venäjältä (Sakari Mäkisen Shaktior Soligorsk).

Lipun voi ostaa ennakkoon netistä www.seat4.me tai VaLePan toimistolta arkisin 9-14.

Ruutu esittää ottelun suorana lähetyksenä keskiviikkona. Selostajana toimii Toni Flink ja asiantuntijana pitkäaikainen VaLePan libero Jarmo Korhonen. Ottelu on myös CEV:n Mestarien liigan Match of the Week (Viikon ottelu) ja se nähdään laajasti ympäri maailman.

Ford Store Levoranta - Istanbul BBSK, miesten lentopallon Mestarien liigan 1. kierroksen 1. osaottelu, 10.10. kello 18.30.

  Takaisin