Miehet hakevat jatkopaikkoja Eurocupeissa

17.11.2015

Neljä suomalaisjoukkuetta hakevat jatkopaikkoja lentopallon Eurocupeissa tiistaina/keskiviikkona.

Hurrikaani-Loimaa ja VaLePa Sastamala pelaavat CEV Cupissa tiistaina ja Kokkolan Tiikerit keskiviikkona. Raision Loimu puolestaan hakee jatkopaikkaa Challenge Cupissa keskiviikkona.

Suurella todennäköisyydellä kaikkien suomalaisjoukkueiden pelit Eurokentillä jatkuvat myös seuraavilla kierroksilla. CEV Cupistahan häviäjätkin pääsevät pelaamaan Challenge Cupiin ja siellä pelaava Loimu puolestaan pääsee omaan kotipeliinsä 3-0-vierasvoitto Norjasta taskussaan.

VaLePalle riittää keskiviikkona kahden erän voittoaminen Belgradissa jatkoon pääsemiseksi. Jos Crvena Zvezda voittaa 3-0 tai 3-1 pelataan ns. kultainen erä 15 pisteeseen.

Otteluparin voittaja kohtaa voittajan parista Topvolley Anwerpen (Belgia) - Foinikas Syros (Kreikka). Häviäjä jatkaa Challenge Cupissa israelilaisen Hapoel Kfar Saban tai kyproslaisen Anorthosis Famagustan kanssa.

Hurrikaani-Loimaan asetelma on suomalaisjoukkueista avauspelien jälkeen ahtain. Loimaalaiset hävisivät vieraissa Posoljilnica Aich/Dobille 1-3. Näin Hurrikaanin on voitettava 3-0 tai 3-1 kultaiseen erään ratkaisun viedäkseen.

Otteluparin voittaja kohtaa voittajan otteluparista AS Cannes (Ranska) - Stroitel Minsk (Valko-Venäjä). Cannes voitti avauspelin vieraissa 3-0. Häviäjä jatkaa Challenge Cupissa. Häviäjä jatkaa Challenge Cupissa belgialaisen Prefaxis Menenin tai hollantilaisen Orion Doetinchemin kanssa (avauspeli Menenille vieraissa 3-1).

Keskiviikkona Kokkolassa Tiikerit pääsevät peliin erinomaisista asetelmista voitettuaan Ranskassa Arago de Seten 3-1. Näin Tiikereille riittää kaksi erävoittoa jatkopaikkaan.

Otteluparin voittaja saa vastaansa 2. kierroksella todennäköisesti Venäjän Superliigassa pelaavan Gazprom-Ugra Surgutin, joka avausosassa löi hollantilaisen Abiant Lycurgus Groningenin 3-0. Otteluparin häviäjä taas putoaa Challenge Cupiin kohdaten voittajan parista Fakel Novy Urengoi (Venäjä) - Bate-BGU Borisov (Valko-Venäjä).

Challenge Cupissa Raision Loimu haki Norjasta puhtaan 3-0 -vierasvoiton Nyborg Bergenistä, joten sen tilanne jatkopaikan hankkimiseksi on sama kuin Tiikereillä.

Otteluparin voittaja etenee jatkoon ja saa vastaansa häviäjän CEV Cupin otteluparista Lyon (FRA) – Düren (GER).

VeikkausTV näyttää Hurrikaanin kotipelin tiistaina ja Tiikereiden kotipelin keskiviikkona (www.veikkaus.fi)