Seuraa meitä somessa:

Miikka Lemola palaa Akaa-Volleyn kokoonpanoon

05.05.2018

Miikka Lemola palaa Akaa-Volleyn paitaa tulevalla liigakaudella.

Lentopallon Mestaruusliigajoukkueet kokoavat rivejään seuraavan pelikauden lähestyessä. Tietoja pelaaja- ja valmentajasopimuksista on alkanut tipahdella vähän joka suunnalta. Myös Akaa-Volley on päässyt neuvotteluissa pitkälle ja huhupuheiden sijaan aletaan saada uutisia.

Lauantaina seuran kannattajat ja talkooväki kohtasivat toisensa leikkimielisessä keilakilpailussa Akaan Keilahallissa. Kisan päätyttyä toiminnanjohtaja Markku Kuoppa sai kertoa miellyttäviä uutisia.

- Sain vasta kuulla, että meillä on täällä paluumuuttaja joukossamme. Yleispelaaja Miikka Lemola on yksi monista Lahden Riston valmennuksessa olleista pelimiehistä. Ja iloksemme hän on juuri allekirjoittanut sopimuksen seuramme kanssa, sanaili Kuoppa ja sai raikuvat aplodit kuulijoilta.

Kesällä vasta 24 vuotta täyttävällä Lemolalla on jo sekä kokemusta liigasta että näyttöjä osaamisestaan. Mies on pelannut jo kuusi vuotta liigatasolla ja edustanut Suomea nuorten maajoukkueessa.

- Pelasin aikoinaan täällä A-Volleyn A-junioreissa ja myöhemmin myös muutamassa Akaa-Volleyn liigakarsintaottelussa. Hyvillä fiiliksillä palaan takasin yhden Iskussa ja viiden Rovaniemellä vietetyn vuoden jälkeen, hymyili Lemola.
Lemola on valmis kantamaan vastuuta

Pitkään lentopalloa korkealla tasolla pelannut Lemola ei pelkää vastuuta kentällä. Kuluneella kaudella yleispelaaja nähtiin Team Lakkapään kokoonpanossa yhteensä 27 runkosarjan ottelussa.

- Valtaosassa pelejä olin avauskuusikossa, muisteli Lemola yhteensä 30 kierrosta sisältänyttä runkosarjaa.

Tilastot kertovat luotettavasta laitapelaajasta. Tasan kaksimetrinen lentopalloilija sijoittui keskiarvon paremmalle puolelle sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä yleispelaajien tehotilastoissa. Hyvällä syyllä voidaan sanoa Akaa-volleyn saaneen joukkueeseensa vahvistuksen.

Akaa-Volley valikoitui Lemolan ensi kauden seuraksi monesta syystä.

- Taustani vuoksi seurasin luonnollisesti Akaa-Volleyn otteita päättyneellä kaudella varsin tiiviisti. Olisin odottanut jopa hieman parempaa sijoitusta sarjataulukossa, mutta ymmärrettävästi nousijajoukkueen asema ei aina ole se helpoin.

Rakennusinsinööriksi valmistuvalla Lemolalla on vielä vuosi opintoja jäljellä. Siirtyminen Tampereen ammattikorkeakouluun opintojen päättämiseksi on sinettiä vailla.

- Lisäpontimena tänne etelään muutolla on kihlattuni Nelli Rantasen tuore sopimus Oriveden Ponnistuksen kanssa. Nelli pelaa myös naisten maajoukkueessa, joten lentopallo on meidän arjessamme tiukasti läsnä, tunnusti Lemola.

  Takaisin