Seuraa meitä somessa:

Mohammadreza Beyk siirtyy Portugalista Akaaseen

13.07.2022

Akaa-Volley on tehnyt yksivuotisen sopimuksen iranilaisen Mohammadreza Beykin kanssa. Beyk muuttaa Suomeen portugalin pääsarjassa pelanneesta Sporting Club das Caldas -nimisestä seurasta. Hän on Akaa-Volleyn hakkuri Fazlin maanmies.

- Tutustuin Aliin Iranin liigassa ja pidän häntä erittäin hyvänä lentopalloilijana. Uskon, että voimme yhdessä pelata menestyksekkään kauden Akaassa, kertoo kaksimetrinen yleispelaaja.

Ennen Portugalia 22-vuotias Beyk on pelannut vain Iranissa. Sporting Club das Caldasin menestys ei viime kaudella ollut odotetun kaltainen. Omiin otteisiinsa Beyk oli kuitenkin tyytyväinen.

- Olin tilastoissa viidenneksi paras vastaanottaja Portugalin kovassa liigassa. Minusta se ei ole huono saavutus ottaen huomioon, että kausi oli ensimmäiseni Euroopassa.



Keskikesän kuukaudet Beyk keskittyy peruskuntoharjoitteluun.

- En pelaa beach volleyta enkä harjoita muutakaan kilpaurheilua tällä hetkellä. Kuntosalilla menee kovasti aikaa. Haluan olla hyvässä kunnossa, kun saavun Akaaseen.

Palloa aina 340 sentin korkeudelta lyövä Beyk tavoittelee Suomeen tuloa jo elokuun lopulla.

- Lopullinen ajoitus riippuu viisumikäsittelyn aikataulusta. Joukkueen mukaan pitäisi päästä hyvissä ajoin ennen sarjan alkua.

Beyk ei aseta itselleen yksilöityä tavoitetta lentopallokentille. Joukkueen menestys kiinnostaa erityisesti.

- Haluan pelata laadukkaan kauden Akaassa ja saavuttaa joukkueen kanssa sille asetetut tavoitteet.

Portugalin lämmöstä Suomen syksyyn ja talveen muuttaminen ei hirvitä.

- Tiedän kyllä Suomen kylmyyden. Uskon kuitenkin sopeutuvani hyvin. Ali on kertonut Suomen hyvistä olosuhteista ja laadukkaasta liigasta. Kun tavoitteena on keskittyä lentopalloiluun, kylmyys ulkosalla ei häiritse, vakuuttaa Beyk.

Akaa-Volley / Harri Mattila

  Takaisin