Seuraa meitä somessa:

Naislentopallon 2000-luvun suurseurat kohtaavat Helsingissä lauantaina El Clasicossa

27.10.2022

Naisten Mestaruusliigan lentopalloa nähdään lauantaina Helsingissä, kun 2000-luvun suurseurat Hämeenlinnan Lentopallokerho ja LP Viesti tuovat liigaottelunsa Pasilan urheiluhalliin. Naislentispäivään kuuluu myös 1-sarjaottelu PuMa Volley - LP Viesti Akatemia samassa paikassa.

Yhteensä 20 naisten Suomen mestaruutta 2000-luvulla jaossa olleista 22:sta voittaneet suurseurat ovat molemmat napsineet mestaruuksia kymmenen. Vain Pölkky Kuusamo 2022 ja Pieksämäki Volley 2004 ovat murtaneet näiden dynastioiden rintaman mestaruuksien suhteen.

Viime keväänä ei kumpaakaan seuraa nähty finaaleissa, vaan ne kohtasivat pronssiotteluissa. Mitalit matkasivat lopulta Hämeenlinnaan otteluvoiton 2-1.

Asetelmat kauden ensimmäiseen kohtaamiseen ovat vahvasti hämeenlinnalaisten puolella. Sarjataulukkoon katsottuna ero ei ole varsin suuri, mutta etenkin salolaisten passaritilanne kääntää suosikin aseman vahvasti oransseille.

Hämeenlinnan Lentopallokerho on kerännyt neljästä liigapelistään kahden voiton ja kahden tappion myötä seitsemän pistettä. Se on voittanut Arctic Volleyn sekä Pölkky Kuusamon, ottanut yhden pisteen 2-3 -tappiosta LiigaPlokilta ja jäänyt pisteittä LP Kangasalan vieraana.

Päävalmentaja Giovanni Torchio:

- Meillä on täysi kokoonpano lauantaina. Helsingissä pelaaminen on hieno tapa promota naislentopalloa pääkaupunkiseudulla. Meilllähän ei näin ole kotikentän etua, mutta joukkueemme on hyvinkin sopeutuvainen, joten en näe mitään ongelmaa tässäkään. Olemme edelleen pelimme rakentamisen vaiheessa ja on taas tärkeää nähdä miten olemme kehittyneet.

LP Viesti on pelannut viisi liigapeliä keräten kuusi pistettä kahdesta voitosta kolmesta tappiosta. Edelliset pelinsä LP Viesti pelasi kaksi viikkoa sitten pohjoisessa, jossa Arctic Volley oli parempi 3-1 ja Pölkky Kuusamo 3-0. Heidän viime viikon LP Kangasala peli siirrettiin loukkaantumisvaikeuksien myötä jo tulevaisuuteen.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

- Hienoa päästä pelaamaan liigapeli Helsinkiin ja tuomaan naislentopalloa pääkaupunkiin. Toivottavasti saadaan hyvä tapahtuma ja yleisöä tulee runsaasti paikalle. Kokoonpanovaikeuksia edelleen meidän joukkueessa riittää, mutta hienoa silti päästä pelaamaan parin viikon tauon jälkeen.

Hämeenlinnan seitsikko on aikalailla ollut vakiintunut alkukaudesta. Maajoukkueenkin mukana kesällä ollut Jenna Ylivainio passarina, tanskalainen Helena Elbaek (14.3 pistettä / ottelu) hakkurina, yhdysvaltalaiset ensimmäisen vuoden ammattilaiset Jenny Mosser (14,5) ja Adeola Owokoniran (15.0) yleispelaajina, valkovenäläinen jo useamman kauden liigatuttu Vera Klimovich (8,5) ja kentille palannut Michaela Madsen (7,5) keskellä sekä liberoksi täksi kaudeksi siirtynyt Tuuli Tuominen takakentän avainpelaajana. Joukkueen riveistä löytyy lisäksi iso liuta suomalaisen naislentopallon lupauksia.

LP Viestin riveistä lauantaina ovat poissa molemmat passarit Saana Virtanen ja Julia Junila loukkaantumisten takia. Näin passivastuun saa jompi kumpi nuoristalupauksista, 17-vuotias Irinä Mäkinen tai liigadebyyttiään hakeva 15-vuotias Someron Lentopallon kasvatti Iida Mikkonen. Lisäksi salolaisten riveistä on poissa Iina-Reeta Kaikkonen tyttöjen maajoukkuetehtävien takia sekä yleispelaaja Saimi Heikkinen.

LP Viestin seitsikkon muodostanevat näin passarin lisäksi Saloon hakkuriksi palannut Saana Lindgren (18.8), yleispelaajina alankomaalainen Dagmar Boom (14,2) ja Arita Ternava (12,4), keskellä Jenni Jantunen (7,4) ja ukrainalainen Kseniia Puhach (3,5) tai Neea Haatainen (3,2) ja liberona maajoukkueen pelipaikan ykkönen Netta Laaksonen.

LP Viesti on liigan nuorin joukkue, sen riveissä on vain kaksi 1900-luvulla syntynyttä pelaajaa. Toki myös kaikki Hämeenlinnan suomalaispelaajat pois ukien Michaela Madsen täyttävät saman kriteerin.

Ennen liigaottelua nähdään samassa paikassa ”esiotteluna” kello 15.00 naisten 1-sarjan kamppailu PuMa Volley - LP Viesti Akatemia. PuMa Volley on avannut kautensa kahdella 3-0 -voitolla Tapanilan Erästä sekä Vaasan Kiistosta. LP Viesti Akatemia on puolestaan hävinnyt Lempi-Volleylle vieraissa 1-3 ja voittanut Vaasan Kiiston kotonaan 3-1.

Paikalla tapahtumassa ovat myös Malediiveilla suomalaisten beach volley-historiaa juuri teheneistä naisista maailmankiertueen turnausvoittajat Taru Lahti-Liukkonen ja Niina Ahtiainen sekä pronssia voittaneesta kaksikosta Sara Sinisalo. Heidän kuulumisia kuullaan ottelun yhteydessä ja nimikirjoituksia sekä yhteiskuvia on mahdollisuus päästä hankkimaan.

Hämeenlinnan Lentopallokerho - LP Viesti, naisten Mestaruusliigaa Pasilan urheiluhallissa lauantaina 29.10. kello 18.00 alkaen. Ottelu on myös Ruutu+ Viikon ottelu, selostajana Toni Flink.

Toni Flink / Mestaruusliiga

  Takaisin