Seuraa meitä somessa:

Naisten Mestarien liigan Final4 suorana viikonloppuna Ruutu+ kautta

04.05.2018

Naisten seurajoukkueiden lentopallokausi 2017-2018 huipentuu tulevan viikonloppuna Romania Bukarestissa pelattavaan Mestarien liigan lopputurnaukseen Final4:iin. Kaikki sen ottelut ovat nähtävissä suorina Ruutu+ palvelun kautta.

Heti turnauksen avausottelussa, ensimmäisessä välierässä lauantaina kello 16, nähdään suurimpien suosikkien kohtaaminen, kun viime kauden finalistit Imoco Volley Conegliano ja VakifBank Istanbul kohtaavat. Joukkueet varmistivat juuri maailman kovimpien naisten lentopalloliigojen mestaruudet: Conegliano löi Italian finaaleissa Novaran ja VakifBank Turkissa paikalliskilpailija Eczacibasin.

VakifBank hakee ennätyksellistä neljättä mestaruutta vuosien 2011, 2013 ja 2017 jatkeeksi. Vain italialainen Bergamo on pystynyt neljään Mestarien liigan voittoon sen nykymuodossa eli 2000-luvulla. Giovanni Guidettin valmentaman istanbulilaisjoukkueen supertähtiä ovat kiinalaislaituri Zhu Ting, hollantilaishakkuri Lonneke Slöetjes, jenkki yp Kesha Robinson sekä iso liuta Turkin kirkkaimpia tähtiä passarikaksikon Naz Aydemir-Cansu Ozbay sekä VB-ikoni Gözde Kirdarin johdolla.

Coneglianon tähtiä ovat viime vuoden Mestarien liigan finaalin VakifBankin riveissä voittanut Kimberly hill, puolalaispassari Joanna Wolosz ja kroatihakkuri Samanta Fabris.

Toisessa välierässä lauantaina kello 19 kohtaa toinen istanbulilaisjoukkue Galatasaray ja turnauksen kotijoukkue CSM Volei Alba Blaj. Romanialaisjoukkue tarvitsee melkoisen kotiyleisön tuen pystyäkseen haastamaan turnauksen muut ryhmät. Darko Zakocin joukkue on varsinainen ”muukalaislegioona”, romanialaispelaajien rololi on varsin pieni ja pelinaisia löytyy kahdekasta eri maasta. Joukkue muodostuu varsin kokeneistä pelinaisista kärkiniminä bulgaarit Slavina Koleva ja Petya Barankova sekä lohkovaiheen paras pistenainen, kuubalaishakkuri Ana Cleger.

Galatasaray on ollut vuosia Istanbulin neljästä suuresta se vähiten menestyvä, mutta nyt sillä on mainio mahdollisuus finaaliin. Novaran pudottaminen Final4:ista oli kova näyttö joukkueen vaarallisuudesta. Turkin lentopallon suurin tähti Neslihan Demir on kovassa vireessä, mutta Tatiana Kosheleevan loukkaantuminen jättää ikävän aukon. Dobriana Rabadzhieva ja kovat turkkilaisnimet libero Gizem Güresenin johdolla täyttävät venäläistähteä omilta osiltaan.

Pronssiottelu ja finaali pelataan sunnuntaina kello 16 ja 19.

Ruutu+ Mestarien liigan otteluiden selostajana toimii Toni Flink ja asiantuntijana Juho Rajala.

  Takaisin