Naisten Mestaruusliiga joulutauolle Artic Volleyn voitolla

18.12.2022

JymyVolleyn syyskauden viimeinen kotipeli ei tuonut lisäpisteitä sarjataulukkoon, sillä pohjoisen vieraat veivät nelieräisen ottelun ja kolme pistettä Rovaniemelle. Ottelun tulos 1-3 (25-21, 22-25, 22-25, 12-25).

Joukkueet ovat kohdanneet yhteensä 17 kertaa. Voitot ovat 10-7 JymyVolleylle, joskin tällä kaudella rovaniemeläiset ovat vieneet pisteet kummastakin kohtaamisesta.

Kotijoukkue aloitti vahvasti. Torjunnat olivat kohdillaan, Riikka Valkonen oli lähes pitelemätön ja teki kahdeksan pistettä. Vastaanotto toimi vieraita paremmin, ja myös hyökkäysprosentit olivat paremmat. Toiseen erään vieraat sisuuntuivat, ja saivat laidoilta hyökänneet Valkosen ja Netta Hyttisen ensimmäistä erää paremmin kiinni.

Pitkän erätauon jälkeen kolmannessa erässä nähtiin huikeita palloralleja ja upeita puolustuksia. Jos kävi ensimmäisen erän palloralleissa onni kotijoukkueella, onnistuivat vieraat kolmannessa erässä päättämään pallot emäntiä tehokkaammin. Kotijoukkue oli jo viiden pisteen takamatkalla, kun passari Mila Viljanen astui syöttöruutuun ja paukutti takamatkan kiinni. Loppuun saakka tahti ei kuitenkaan jatkunut vaan vieraat veivät erän.

Neljännessä erässä kotijoukkueelta ei onnistunut enää mikään. Hyökkäykset eivät jääneet vastustajan kenttään, pallo nousi lähes mahdottomista paikoista välillä jopa yhdellä kädellä, ja pallot päättyivät kotijoukkueen kenttään. Neljännessä erässä syöttöruudussa viihtyi etenkin vastustajien Megan Vander Meer, joka johdatti pommeillaan vastustajat kymmenen pisteen etumatkalle.

Riikka Valkonen, JymyVolley: Vaikea summata, mihin peli ratkesi. Voitimme vastustajan vastaanotossa, ja hyökkäyspelissä oltiin ihan muutama prosentti perässä. Torjunnat voitettiin. Varmasti sitten niin, että vastustaja sai käännettyä pitkistä palloralleista itselleen itseluottamusta enemmän. Oli pitkää vääntöä ja hyviä palloralleja. Jokaiselle joukkueelle mahtuu hyviä ja huonoja hetkiä. Onneksi päästää joulun jälkeen taas painamaan töitä ja siellä kevätkaudelle pystytään parantamaan.

Aleksi Mutka, JymyVolley: Harmillinen tappio. Vastustaja teki pelaamisen hankalaksi, pelasi hyvää torjunta- ja puolustuspeliä, ja pystyi pelaamaan keskihyökkäystä aika tehokkaasti irti nostoista. Näkee, että vastustaja on tehnyt hyviä ratkaisuja. Toisessa erässä meillä oli vielä paikat ottaa erä, mutta kun pisteet ovat lähellä, se vaatii uutta henkistä latausta. Kolmannen erän jälkeen startti oli heikko, ja voi pohtia, mistä se johtuu. Itse katson joululomalla, mihin asioihin paneudutaan ja mihin voi olla tyytyväinen.
Syyskaudessa on ollut paljon hyvää, mutta pystytään petraamaan tuosta. Pelaajat tekee treeneissä täysillä hommia, siitä se ei ole kiinni. Syyskausi on ollut aika monipuoline, eikä lähtötilanne ollut helpoimmasta päästä. Alun hyvän startin jälkeen meidän taso ryhmänä on vähän tippunut, mutta joulutauko tulee hyvään vaiheeseen.

Roosa Rautio, Arctic Volley: Meillä oli tänään vähän hidas startti. Kaveri aloitti tosi vahvasti, meillä oli vaikeuksia hyökkäysten pysäyttämisessä. Se parani, ja meidän hyökkääjät alkoivat löytää eri ratkaisuja ja osasimme tehdä vaikeista tilanteista pisteitä. Pitkiä palloralleja, molemmat joukkueet puolustivat tänään tosi hyvin. Palloa sai ihan tosissaan lyödä, että sen sai jäämään sinne toiselle puolelle. Ihan oma peli oli ok, syöttöviivalla kunnostauduin tänään muutamaan viime peliin nähden. Siitä iso kiitos vastaanottajille, että pitivät palloa hyvin hollilla niin pääsi helposti pyörittämään peliä. Hyökkääjät pystyivät vähän huonommistakin paikoista tappamaan palloa, ja tukivat minua siinä kohtaa, kun itsellä meni vähän huonommin.
Meillä on ollut raskas syksy. Paljon loukkaantumisia ja sen myötä vastoinkäymisiä, on ollut haasteita. Välillä on mennyt paremmin, välillä huonommin, mutta etiäpäin kuitenkin. Kausi on pitkä, pitää olla kärsivällinen ja tehdä duunia joka päivä. Pystymme parantamaan.

Avo Keel, Arctic Volley: Me korjattiin torjuntaa ja puolustusta ensimmäisen erän jälkeen. Riikka (Valkonen) ja Netta (Hyttinen) pääsivät ensimmäisessä erässä hirvittävään tulokseen, ja pakko oli jotakin tehdä. Se onnistui. Ehkä vastustajan taso hieman myös laski, mutta ensimmäisessä erässä tuntui, että etenkään nelospaikalta emme pääse millään heidän kimppuunsa. Kun vähän korjattiin, se tuotti tulosta. Pitkät pallorallit ainakin meidän puolelta katsottuna tuli, ja saatiin palloa ylös. Veikkaan että se oli yksi syy voittoon tänään.
Syyskauteen olen tyytyväinen. Jos pitää jotain itkeä, niin pari kolme pinnaa enemmän olisi voinut olla realistista. Suurin piirtein omalla tasolla on pelattu.

JymyVolley - Arctic Volley 1-3
25–21, 22–25, 22–25, 12–25
Koti:Valkonen 21/+8, Hyttinen 14/+5, Peura 9/+2
Vieras:Neciporuka 14/+7, Bruin 13/+12, Vander Meer 12/+5