Seuraa meitä somessa:

Naisten päätöskierroksella keskiviikkona ratkeaa paljon

06.03.2023

Naisten Mestaruusliigan runkosarja päättyy keskiviikkona viiden pelin kierrokseen. Ratkottavana on vielä runkosarjan käkikaksikon sijat, sijat 4-6 sekä sijat 7-9. Tässä selvitys päätöspelien merkityksestä.

Tässä naisten keskiviikkoisen päätöskierroksen ottelut ja niiden panokset

LiigaPloki - LP Kangasala
LiigaPlokille yksikin sarjapiste varmistaisi paikan pudotuspeleissä yhden kauden tauon jälkeen. Paikka varmistuu myös, jos LP-Vampula ei ota täyttä kolmea pistettä vieraissa LP Viestiltä tai Arctic Volley ei ota yhtä pistettä LiigaPlokia enemmän illan ottelustaan Kuusamossa Pölkyn vieraana. LiigaPloki on runkosarjassa sijoilla 7-9, pudotuspeleissä sen vastustaja olisi Puijo Wolley tai Pölkky Kuusamo ja liigan esikarsinnoissa puolestaan JymyVolley.

LP Kangasala on jo varmasti runkosarjan kolmas ja odottaa saako puolivälieriin vastaansa LP Viestin vai Oriveden Ponnistuksen

LP Viesti - LP-Vampula
LP Viesti on runkosarjan viides tai kuudes. Jos se ottaa kolmen pisteen voiton se on viides siinä tapauksessa, että OrPo häviää Kuopiossa Puijo Wolleylle. Jos LP Viesti voittaa 3-2, pitää OrPon jäädä pisteittä Puijon vieraana. Kuutosena LP Viesti kohtaisi puolivälierissä LP Kangasalan ja viitosena Hämeenlinnan Lentopallokerhon.

LP-Vampulan pudotuspelipaikkaan tarvitaan sen voitto Salossa. 3-2 -voitto riittää, jos Arctic Volley jää pisteittä Pölkyn vieraana. LiigaPlokin ohi LP-Vampula voi nousta kolmen pisteen voitolla ja LiigaPlokin jäädessä ilman pisteitä LP Kangasalan emäntänä. LP-Vampula on runkosarjassa sijoilla 7-9, pudotuspeleissä sen vastustaja olisi Puijo Wolley tai Pölkky Kuusamo ja liigan esikarsinnoissa puolestaan JymyVolley.

Puijo Wolley - Oriveden Ponnistus
Puijo Wolley on runkosarjan ykkönen tai kakkonen. Puijo Wolley ottaa runkosarjan voiton voitolla päätösottelustaan. Se on runkosarjan voittaja myös hävitessään 2-3, jos Pölkky Kuusamo ei ota täyttä pistepottia kotonaan Arctic Volleysta. Jos taas Puijo jää ilman sarjapisteitä, sen runkosarjan voittoon tarvitaan Pölkyn tappio. Vastaansa puolivälierissä Puijo Wolley saa jonkun kolmikosta LiigaPloki/ArVo/LP-Vampula.

OrPo on runkosarjassa sijoilla 4-6. Jos se ottaa ottelusta täydet kolme pistettä ja Hämeenlinna ei saa yhtään pistettä kotipelistään JymyVolleyta vastaan se nousee neljänneksi. Jos ottelu päättyy 3-2 OrPolle se on runkosarjan viides riippumatta muiden pelien tuloksista. 2-3 -tappiolla se on viides, jos LP Viesti ei ota 3 pisteen voittoa kotonaan LP-Vampulasta. Jos taas OrPo jää sarjapisteittä, riittää LP Viestille sen ohiittamiseen ja kuudenneksi pudottamiseen mikä voitto tahansa. OrPon puolivälierän vastustaja on Hämeenlinna tai LP Kangasala.

Hämeenlinnan Lentopallokerho - JymyVolley
Hämeenlinna on runkosarjan neljäs tai viides. Viidenneksi se voi pudota hävitessään 0-3 tai 1-3 ja samaan aikaan OrPon ottaessa täydet kolme pistettä Kuopiossa Puijo Wolleylta. Hämeenlinna kohtaa puolivälierissä LP Viestin tai OrPon.

JymyVolleyn pelit jatkuvat liigan esikarsinnoissa yhdeksänneksi sijouttunutta joukkuetta (ArVo/LP-Vampula/LiigaPloki) vastaan.

Pölkky Kuusamo - Arctic Volley
Pölkky Kuusamo on runkosarjan ykkönen tai kakkonen. Runkosarjan voittoon se tarvitsee voiton ja Puijo Wolleyn tappion ilman sarjapisteitä. Jos Puijo Wolley häviää samaan aikaan kotonaan OrPolle 2-3, tarvitsee Pölkky voiton omasta ottelustaa 3-0 tai 3-1. Puijo Wolley kohtaa puolivälierissä jonkun kolmikosta ArVo/LP-Vampula/LiigaPloki.

Arctic Volley on pudotuspeleissä, jos LP-Vampula ei voita LP Viestiä. LP-Vampulan 3-2 -voitto Salossa riittää pudottamaan ArVon pudotuspeleistä karsintoihin, jos Arctic Volley jää samalla pisteittä. ArVo voi kiivetä vielä runkosarjan seitsemänneksikin, josa se saa illasta yhden sarjapisteenkin enemmän kuin LiigaPloki. Arctic Volley on runkosarjassa sijoilla 7-9. Jos se selviytyy puolivälieriin se kohtaa joko Puijo Wolleyn tai Pölkky Kuusamon.

Toni Flink

  Takaisin