Naisten välieräjoukkueet selvillä torstaina

23.03.2016

LP Kangasala venytti naisten puolivälieräparin ratkaisun viidenteen otteluun voittamalla kotonaan WoVo Rovaniemen keskiviikkona 3-0 (25-21, 25-17, 25-15).

Torstaina LP Kangasala kohtaa jälleen kotikentällään WoVon ratkaisevassa ottelussa ja samaan aikaan OrPo saa vastaansa niin ikään viidennessä puolivälierässä Pölkky Kuusamon. LP Viesti ja HPK ovat jo varmat välieräjoukkueet.

Ensimmäinen erä alkaa tasaisena, pitkienkin pallorallien sekä vastapuolen virheiden tuoden pisteitä tasatahtiin molemmin puolin. Tilanteen 11-11 jälkeen vierasjoukkue alkaa ottaa kaulaa ja tekniselle aikalisälle mennäänkin vierasjoukkueen johtaessa 11-14. LP Kangasala pääsee tilanteeseen 14-16 ja jälleen pienen notkahduksen jälkeen kotijoukkue alkaa kuroa vieraiden johtoa kiinni siirtyen pian 21-19 johtoon. Teemu Mäkikyrö käyttää WoVon toisen aikalisän tilanteessa 21-19 ja Eveliina Vilponen jatkaa syöttöputkeaan. Allison Mayfield tarjoaa LP Kangasalle mahdollisuuden ensimmäiseen eräpalloon ja Shelby Dalton käyttääkin tilaisuuden hyväkseen päättäen erän pisteisiin 25-21.

Toinen erä alkaa hermostuneesti ja vierasjoukkue karkaa 1-4 johtoon. LP Kangasala ei anna periksi vaan kuroo eroa kiinni ja vie tilanteen pisteisiin 8-7. Pisteissä 13-10 WoVo ottaa toisen erän ensimmäisen aikalisänsä mutta sekään ei auta vaan tekniselle aikalisälle mennään kotijoukkueen johtaessa 14-10. Jasmine Tahvanainen katkaisee Kristiine Miilenin pitkän syöttöputken ja kotijoukkue pääseekin pian pisteisiin 18-15. Jasmine Tahvanainen jatkaa hyviä otteitaan ja jujuttaa kasvattiseuransa 20-15 johtoon. Whiten lyötyä verkkoon ja Nassarin pitkäksi kotijoukkue pääsee ensimmäisen eräpallon kimppuun ja hoitaakin erän 25-17 Vilposen ässäsyötöllä.

Kolmas erä alkaa LP Kangasalan komennossa pisteisiin 4-1, jonka jälkeen WoVo alkaa kuroa kaulaa kiinni pysyen kuitenkin parin pisteen päässä. 9-5 tilanteessa Teemu Mäkikyrö ottaa erän ensimmäisen aikalisän. LP Kangasala vie peliä ja tekniselle aikalisälle mennään kotijoukkueen johtaessa 14-6. Elizabeth Koberstein jatkaa pitkää syöttöputkeaan ja Teemu Mäkikyrö ottaa heti erän toisen aikalisän tilanteessa 15-6. Kobersteinin syöttöputki katkeaa mutta WoVo ei pysty kasaamaan peliään vaan kotijoukkue johtaa kohta peliä 19-7. Kangasalan tyttöjen ote meinaa vähän lipsua ja Ismo Tahvanainen ottaa ensimmäisen aikalisän tilanteessa 19-9 ja toisen heti tilanteessa 19-11. Kotijoukkue jatkaa tästä vahvasti vieden peliä ja pääseekin kahden pisteen päähän eräpallosta vieraiden ollessa 15 pisteessä. Vilponen ratkaisee eräpallon Kangasalle, WoVon Jazmine Whiten verkkovirheen myötä erän ja koko ottelun voittaa LP Kangasala.