Seuraa meitä somessa:

Oivanen hoiteli ETTA:n, Loimu jatkoi Riennon tuskaa ja LEKA voitti viisieräisen Tampereella

04.02.2017

Miesten Mestaruusliigan lauantai-illassa nähtiin voittajina Hurrikaani, LEKA Volley ja Raision Loimu.


Oivanen tykitti Hurrikaanin voittoon Oulussa

Lentopalloseura ETTA (9-13) kärsi 1-3 (25-18, 19-25, 24-26, 19-25) -tappion Oulun Urheilutalolla pelatussa aloitussyöttökilpailussa Hurrikaani Loimaata (19-1) vastaan.

Yleisö näki kovien ja taitavien aloitussyöttöjen lisäksi myös muuten tasaisia ja viihdyttäviä palloja kahden hyvin puolustaneen joukkueen välillä. ETTA:n puolella Markus Kaurto 15 +12 oli lähes pitelemätön keskitorjujan tontilla ja vieraiden hakkuri Mikko Oivanen 33 +23 pelasi jälleen Oulussa kovan hyökkäyspelin.

ETTA aloitti ottelun seitsikolla: Niko Haapakoski (P), Anssi Hakala (YP), Antti Ronkainen (YP), Joonas Jokela (H), Markus Kaurto (KT), Ville Kaksonen (KT) ja Petteri Kiilunen (L).

Hurrikaanin aloitus oli: Harrison Peacock (P), Eemeli Kouki (YP), Luke Smith (YP), Mikko Oivanen (H), Matti Oivanen (KT), Tuomas Koppanen (KT) ja Tomi Mutka (L).

Hurrikaani pelasi koko ottelun samalla seitsikolla, kun taas ETTA:n puolelta Markus Väisänen siirtyi toisen keskitorjujan paikalle kolmanteen erään. Vierailta puuttui tänään toimitsijakiellossa ollut päävalmentaja Lauri Rantanen ja libero Jesse Mäntylä, joka oli ilmeisesti kipeänä.

ETTA aloitti ottelun jälleen vahvasti. Kotijoukkue syötti ensimmäiseen erään peräti kuusi suoraa pistettä ja muutenkin loimaalaisten vastaanotto ja sen jälkeinen hyökkäys oli vaikeuksissa koko erän ajan. Hurrikaani kuitenkin paransi vastaanottoaan pelin edetessä, mikä avitti myös vieraiden hyökkäystä vaikka ne tuntuivatkin tulevan lähes koko ajan hakkuri Oivasen kautta.

Toisessa, kolmannessa ja neljännessä erässä oli puolestaan vieraiden vuoro pommittaa ETTA:n vastaanotto riekaleiksi. Pääarkkitehtina tässä toimi Matti Oivanen, joka syötti ottelussa viisi suoraa pistettä. Ottelun kulminaatiopiste oli varmasti kolmannen erän loppu, jonka Hurrikaani vei nimiinsä tiukkojen vaiheiden jälkeen.

ETTA jatkaa kotipelejään viikon päästä lauantaina 11.2. klo 15:30 juuri Suomen Cupin voittanutta VaLePa:a vastaan. Arcysuksen isännöimä ottelu pelataan tuttuun tapaan Oulun Urheilutalolla.

Jani Korhonen, Hurrikaani:

- Ennen peliä puhuttiin, että meidän pitää saada vastaanotto kuntoon, niin hyökkäys kyllä riittää sen jälkeen. Hyökkäsimme tänään paljon Mikon kautta mutta se riitti tällä kertaa. Olen tyytyväinen voittoon.
Mikko Oivanen, Hurrikaani:

- Pelin alku oli meiltä huono. Vastaanotto ei toiminut alussa mutta, kun se parani, niin hyökkäyskin alkoi pelaamaan. Paransimme myös torjunta-puolustuspeliä ottelun edetessä ja se antoi happea syöttöruutuun. En ole muuttanut mitään syötön harjoittelussa, se vain on alkanut kulkemaan, mitä pidemmälle kausi on edennyt.

Olli Kuoksa, ETTA:

- Olen pitänyt Mikko Oivasta hyvänä kaverina, kun on pelattu samassa joukkueessakin mutta täällä se sitten pelaa tuollaisia pelejä, mitä nyt on kaksi nähty. Me pelattiin joukkueena ihan hyvä peli mutta meillä ei ollut tänään sitä pelaajaa, joka olisi syöttänyt tarvittavan pisteen tai lyönyt erän lopun pallon alas, niin kuin vastustajalla oli. Tietenkin, jos kotisalissa tulee 12 ässää meidän kenttään, niin siihen ei voi olla tyytyväinen. Harjoittelimme kaksi viikkoa hyökkäystä ja se on mennyt eteenpäin. Ensimmäisellä viikolla opetusvaiheessa pelaajat hieman tuskastuivat mutta toisella viikolla muutaman lepopäivän jälkeen homma alkoi rullaamaan.

Markus Kaurto, ETTA:

- Tultiin peliin hyvällä hengellä ja koko pelissä oli hyvä flow-tila aina siihen asti, kun vastustaja syötti muutaman putken kaikkiin hävittyihin eriin. Ensimmäisessä erässä niin ei käynyt. Olen tyytyväinen omaan peliini tänään.

Parhaat pelaajat:
ETTA: Markus Kaurto
Hurrikaani: Mikko Oivanen

ETTA: Hakala 17 +9, Kaurto 15 +13, Jokela 15 +6
Hurrikaani: Oivanen Mi 33 +23, Kouki 15 +12, Oivanen Ma 13 +5
Torjunnat: 8-11 ässät: 6-12, hyökkäys%: 46-48

LähiTapiolan pisteet
3 Mi. Oivanen Hurrikaani
2 Kiilunen ETTA
1 Kouki Hurrikaani

Ottelutilasto


Liiga- Riennon pelissä paljon mysteerejä - Loimu haki voiton

Liiga- Riennon (1-19) peräti 17 tappio perättäin näki päivänvalon lauantaina, kun Raision Loimu (7-13) haki voiton Joensuusta erin 1-3 (18-25, 21-25, 25-20, 24-26)

Mike Marshman, Loimu:

- Torjuntapuolustus oli tasaisempaa kuin viime aikoina. Pelasimme joukkueena. Olin rento ja en miettinyt liikaa pelaamista.

Päävalmentaja Danielle Capriotti, Loimu:

- Tiesimme, että ei tule helppo peli. Olemme tehneet paljon töitä joukkueen kanssa. Riento on taisteleva joukkue. teimme toimenpiteitä, joilla saisimme voitettua Riennon.

Riennon paras Fred Musoni:

- Hyvällä fiiliksellä pelasin tänään. Halusin antaa joukkueella kaiken. Pelejä on vielä liigassa paljon ja se pitää minut motivoituneena. Haluan kehittyä edelleen ja pelissäni on paljon parannettavaa, mutta pelaaminen tuntuu tällä hetkellä mukavalta.

Päävalmentaja Jani Säisä, Liiga-Riento:

- Joukkueet vaihtuvat, mutta meillä samat asiat toistuvat pelistä toiseen. Ongelma on, että peli voi levitä osa-alueella kuin osa-alueella. Meillä ei ole mitään mihin voimme luottaa pomminvarmasti. Meillä on kaksi- kolme kaveria, jotka pelaavat lähes pelistä toiseen hyvin, mutta kaikki muu on ihan mysteeriä. Se koskee eri osa-alueita ja se koskee eri jätkiä. Se on iso ongelma. Keskari Marshmanin kahdeksan torjuntaa. Olisi tarvittu korjausliikeitä, että ei vedetä palloa parhaan torjujan käsiin.

LähiTapiolan pisteet
3 Marshman Loimu
2 Savimäki Riento
1 Mochalski Loimu

Ottelutilasto


LEKA Volley puristi voiton Iskusta

LEKA Volley (6-14) haki lauantaina vierasvoiton Tampereelta Rantaperkiön Iskusta (8-13) erin 2-3 (18-25, 21-25, 25-12, 11-15). Yhdeksällä vierastappiolla sarjan aloittanut kuopiolaisjoukkue otti nyt toisen perättäisen vierasvoiton Joensuusta tulleen jatkoksi. Kaikkiaan voitto oli kymmenentenä olevalle LEKA Volleylle kauden kuudes, kun sen edellä Loimulla on voitto enemmän ja Iskulla sekä Lakkapäällä kaksi enemmän.

Tapio Nissi, Leka Volley:

- Kuten etukäteen ajateltiinkin, puolustamista ja kärsivällistä pelaamista vaadittiin. Kahdesta ensimmäisestä erästä olen tyytyväinen, kolmannessa erässä torjuntaktiikka vähän petti, ei toteutettu niitä asioita kuin oli sovittu ja keskittyminen vähän karkasi. Viisieräisiä pelejä on hävitty tällä kaudella ihan riittävästi, välillä oli kiva voittaakin yksi. Jan Heleniukselta oli tänään aivan huikea esitys. Myös Simo Puttonen pelasi liberona jäätävän hyvin, vaikka saimme asta tänä aamuna tietää, että yleensä liberona pelaava Teemu Silventoinen oli vatsataudissa. Molemmilla on nuori joukkue, mutta tasollisesti oli kuitenkin hyvää peliä, ja nuoria pelaajia viedään eteenpäin.

Jussi Heino, Isku:

- Kaksi ensimmäistä erää oli parasta lentopalloa mitä meitä vastaan on täällä pelattu tällä kaudella, ylivoimaisesti parasta. Me pelasimme ihan hyvin, mutta ei ollut silti mitään jakoa. Lekan kentään ei jäänyt ainutkaan pallo, kaikki mitä laitoimme verkon yli tuli takaisin taidolla tai tuurilla. Emme muuttaneet oikeastaan mitään kolmanteen erään, puhuimme vain, että pitää vähän kovempaa antaa pallolle kättä ja yrittää murtaa vastustajan puolustus. Siinä emme välttämättä onnistuneet niin hyvin, mutta vastaanoto saimme ihan hyvin puhki kolmannessa ja neljännessä erässä. Viidennen erän alkuun Leka sai pari syöttöputkea, jotka veivät meiltä sen erän. Vaikka yritystä ja hyvää tekemistä riittää, niin tappio ei lämmitä yhtään.

Kasimir Vuorinen, Isku:

- Harmitus on kova, tämä oli tärkeä peli. Meidän syöttö helpottui niissä paikoissa, joissa otettiin takkiin. Viidenteen erään tuli huono alku, se oikeastaan ratkaisi sen. Leka pelasi tänään hyvää torjunta- ja puolustuspeliä. Voittaminen olisi vaatinut vähän tehokkaampaa hyökkäämistä meiltä.

Jukka Lehtonen, Leka Volley:

- Meille on tullut tappioita viidennessä erässä ihan riittävästi. Hyvä että tuli voitto, tämä oli aika kriittinen matsi pudotuspelejä ajatellen. Pyynikki on todella vaikea paikka aloittaa, oltiin vaikeuksissa alussa, kun Isku aloitti terävästi. Torjunta- ja puolustus oli kahdessa ensimmäisessä erässä hyvää, niillä me niistä voitot otettiin. (Eelis) Karisen nilkan loukkaantumisen ei pitäisi olla paha, niin ainakin Eelis itse sanoi. Meillä on ollut ihan riittävästi ongelmia tällä kaudella.

Eelis Karinen loukkasi nilkkansa viidennessä erässä 4-9 –tilanteessa.

Isku kohtaa sunnuntaina Fanseat näyttämässä ottelussa Vantaa Ducksin vieraissa kello 17.

LähiTapiolan pisteet
3 Helenius LEKA
2 Vuorinen Isku
1 Porkka LEKA

Ottelutilasto

Kuvat:
Teemu Hassinen / ETTA
Pertti Flinck / Isku
Marko Kaasinen / Riento

  Takaisin