Seuraa meitä somessa:

OrPo kaatoi LP Viestin puhtaasti

17.01.2015

Oriveden Ponnistuksesta tuli ensimmäinen joukkue tällä kaudella Mestaruusliigassa, joka pystyi kaatamaan LP Viestin. Lauantain muut voittajat olivat viisieräisten jälkeen HPK, Pieksämäki Volley sekä LP Kangasala.

OrPo katkaisi LP Viestin lähes seitsemän vuoden putken

Oriveden Ponnistus (10-4) nappasi puhtaan 3-0 (25-16, 25-22, 25-22) -voiton liigakärki LP Viestistä (15-1) aiheuttaen salolaisten kauden avaustappion kotimaan kentillä.

OrPo otti ottelussa peräti 18 torjuntaa LP Viestin neljää vastaan. Erityisesti yhdeksän kertaa torjuttu Anu Ennok oli todella helisemässä kotijoukkueen "verkkomuurin" kanssa. OrPo pelasi muutenkin erinomaisesti taktiikkaansa noudattaen hyvällä itseluottamuksella läpi illan.

Julia Tokarenko teki komeat tehot 16/+14 ja Agnes Pallagkin 15/+11.

LP Viestin peliä johti Tomi Lemminkäinen päävalmentaja Kari Raatikaisen oltua poissa hautajaisten takia. Pelaajista salolaisilta puuttui polvileikkaukseen maanantaina menevän Noora Kososen lisäksi kuumeinen Dubravka Rakic. 

Laura Pihlajamäki, LP Viesti:

- Ei ollut hyvää peliä meiltä. Vastustaja vei koko ajan ja otti 18 torjuntaa. Pari tyhjää paikkaa kentällä. Näihin peleihin ei voi tulla puolivaloilla.

Eveliina Smolander, OrPo:

- Hyvin rakennettu taktiikka meillä ja kaikki pelasivat hyvällä energialla. Torjunta toimi hyvin taktiikan kautta.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin valmentaja:

- Kaikki näkivät, että kotijoukkue pelasi hyvin. Oma joukkue oli jossain muualla kuin Oriveden liikuntahallissa. Paljon mietittävää huomista varten. OrPo pelasi niin hyvin, että en ole varma, että olisimme voittaneet parempanakaan päivänä varmasti. OrPo ansaitsi voittonsa ja halusi enemmän voittaa.

Laszlo Hollosy, OrPon päävalmentaja:

- Meidän pitää muistaa paikkamme. Meillä oli mahdollisuus voittaa ja me käytimme sen hyväksi. Olen tyytyväinen kolmeen tärkeään pisteeseen ja että taktiikkamme onnistui.

Otteluisäntä Weber palkitsi joukkueiden parhaina LP Viestistä Lena Lymarevan ja OrPosta Julia Tokarenkon.

Parhaat pistenaiset
OrPo Tokarenko 16/+14, Pallag 15/+11, Martinovic 10/+7
LP Viesti Lymareva 19/+10, Pihlajamäki 10/+7, Hämäläinen 8/+4

LähiTapiolan pisteet
3 Pallag OrPo
2 Tokarenko OrPo
1 Lymareva LP Viesti

Ottelutilasto

HPK vei tiukkaakin tiukemman viisieräisen

HPK (12-3) teki tiebreakin kaksi viimeistä pistettä Rovaniemellä Woman Volleytä (9-7) vastaan, ja vei haastajakierroksen ensimmäisen ottelun nimiinsä numeroin 2-3 (25-17, 16-25, 25-21, 22-25, 14-16).

Ottelu alkoi WoVon merkeissä, ensimmäinen erä selvästi kotijoukkueelle tasaisen alun jälkeen. Mutta taas kerran tahti kääntyi toiseen erään, ja sitten mentiinkin vuorotahtia tilanteeseen 2-2 asti.

Tiebreakissa HPK näytti vievän erän selvästi, mutta niin vain WoVo nousi tasoihin 13-13. Ensimmäinen eräpallo ei vielä tuonut HPK:lle otteluvoittoa, mutta toisesta erä jo katkesi.

Ottelu kaiken kaikkiaan oli ihan kohtuullisen hyvätasoinen, vaikkakin joitain heikompiakin hetkiä mahtui mukaan. Lex Erwin oli HPK:n tehokkain, mutta Anna Boricheva tuli voimakkaasti esiin viimeisten erien ratkaisuhetkillä.

WoVossa Johanna Pekkarinen kantoi tavallistakin enemmän vastuuta vastaanotossa ja myöskin hyökkäyksessä, ja oli pisterohmu yhdessä Amber Kaufmanin kanssa. Tanja Körkkö esitteli jälleen kerran komeita puolustuksia liberon tontilla.

Johanna Pekkarinen, WoVo:

- Päällimmäisenä on tietenkin pettymyksen tunne, kun tiukka peli hävittiin. Ihan hyvähän tämä pelinä varmasti oli, mutta tappio ei fiiliksiä nosta.

Michaela Madsen, HPK:

- Tasaisia pelejä on pelattu WoVon kanssa, ja tänäänkin peli oli todella tiukka. Kumpi vaan voi voittaa ottelut, ja sunnuntailtakin odotan tiukkaa peliä.

Bruno Napolitano, HPK:

- WoVo on kehittynyt kovasti viime aikoina, ja pelimme ovat nyt hyvin tasaisia. Täytyy olla tyytyväinen kahteenkin pisteeseen, peli oli kuitenkin hyvätasoinen.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Ensimmäinen erä lähti hyvin, sitten kuljettiin vuoristorataa erästä toiseen. Tiukkaa oli ja pienistä asioista oli kiinni ottelun voitto. Sunnuntain uusintaan ollaan kyllä valmiina.

Parhaat:
HPK Anna Boricheva
WoVo Johanna Pekkarinen

Parhaat pistenaiset
WoVo Kaufman 20/+15, Pekkarinen 20/+14, Keddy 15/+14
HPK Erwin 25/+16, Boricheva 19/+9, Madsen 14/+8

LähiTapiolan pisteet
3 Erwin HPK
2 Kaufman WoVo
1 Pekkarinen WoVo

Ottelutilasto

Pieksämäki ja LiigaPloki jatkoivat viisieräisiä

Pieksämäki Volley ja LiigaPloki pelasivat jo kolmannen keskinäisen liigapelinsä tällä kaudella viisieräisenä. Pieksämäki otti nyt voiton kotikentällään erin 3-2 (25-18, 21-25, 16-25, 25-17, 15-13).

Voiton ratkaisevaksi liikkeeksi muodostui vaihdosta tutun keskitorjujan paikan kautta hakkuriksi siirretyn Nikolina Alterin esitys. Alter pelasi vahvan loppupelin hoidellen voiton kotijoukkueelle totta kai muun joukkueen hyvällä tuella.

Hannu Seppänen, Volley

- Hyvää ensimmäiset 1,5 erää. Peli häviää välillä ihmeellisesti. Hyvää 4. ja 5. erä, rauhallista peliä. Tärkeät pisteet. Tuplavaihdot toimi tällä kertaa hyvin. Anastasian tehot pettymys ja hakkuriksi siirretty Nikke pelasi hyvin.

Teemu Oksanen, Ploki

- Alterin tulo hakkuriksi oli liian kova meidän puolustukselle. Meillä oli kolme erää nousujohteinen draivi mikä menetettiin neljännen erän momenttum hetkillä. Viimeisen erän Tissari puolusti pari ratkaisupalloa törkeän hyvin. Eräpallossa free ballia ei uskallettu tappaa.

Parhaat pistenaiset
Pieksämäki Alter 17/+14, Helminen 17/+7, Leshyk 14/+5
LiigaPloki Moim 24/+11, Hurley 19/+13, Iltanen 13/+10

LähiTapiolan pisteet
3 Helminen Pieksämäki
2 Alter Pieksämäki
1 Hurley LiigaPloki

Ottelutilasto

Viiden erän rutistus LP Kangasalan nimiin Kuusamossa

Pölkky Kuusamo (6-9) ja LP Kangasala (7-8) tarjosivat viihdyttävää lentopalloa täyden viiden erän verran. Ottelu päättyi LP:lle erin 2-3 (15-25, 25-16, 25-23, 23-25, 8-15).

Ottelun ensimmäiset pallot näyttivät jo suuntaa mitä tuleman pitää. Pitkiä hyviä palloralleja, jotka päättyivät kotijoukkueelle. LP Kangasala syötti erään neljä ässää ja voitti erän selkeästi viiden torjunnan kera 15-25.

Toiseen erään Pölkky tuli väkevästi ja kuittasi vuorostaan erän 70 % hyökkäystehoilla 25-16.

Kolmas ja neljäs erä olivat äärimmäisen tasaisia. Kolmannen erän puolivälissä vierasjoukkue johti parhaimmillaan 10-14, mutta Kuusamo käänsi erän tehokkaammalla viimeistelyllä 25-23. Neljännen erän lukemat olivat päinvastaiset kuin edellisessä. Kuusamo johti erää 14-10 ja oli jo viemässä erää täyteen pistepottiin. Mutta pallo on pyöreä ja niin vain peli kääntyi Kangasalan erävoittoon pistein 23-25.

Viides erä oli vierailijan näytöstä tasaisen alun jälkeen. LP Kangasala voitti erän pistein 8-15 ja voitti tiukan väännön huolellisemmalla viimeistelyllä. Tasauskierroksen ensimmäinen kohtaaminen päättyi vierasjoukkueelle lukemin 2-3.

Marko Kaakinen, päävalmentaja Pölkky Kuusamo:

- Kova vääntö oli, varsinkin kolmas ja neljäs erä. Enemmänkin oli lupeissa ja se harmittaa totta kait. Kangasala puolusti ja torjuin hyvin ja sai käännettyä neljännen erän, jota johdimme jo 14-10. Siinä sattui kaikenlaista - keskipelaajamme hyökkäsi reunasta pallon jyrkästi vastustajan kenttään ja se näytettiin keskirajan ylitykseksi.
Tappio harmittaa, mutta peli oli hyvää vääntöä. Kolmannessa ja neljännessä erässä annettiin liikaa omilla virheillä. Saimme palloa puolustettua ja pelattua hyville paikoille, mutta sitten tuli hyökkäysvirheitä tiukoissa tilanteissa.

Tuoma Alatalo, päävalmentaja LP Kangasala:

- Voitto maistuu etenkin sen itsenäisyyspäivän vajoamisen jälkeen. Pystyttiin pelaamaan hyvää vastaanotto-torjuntapuolustusta. Kolmannessa erässä oli huono vaihe meillä, vaikka erä tiukka olikin.

Tiiamari Sievänen, LP Kanasala:

- Voitto maistuu. Oli hyvä fiilis pelata. Peli oli hyvätasoista molemmilla joukkueilla.

Parhaat pelaajat:
Vorona, Pölkky Kuusamo
Sievänen, LP Kangasala

Parhaat pistenaiset
Pölkky Prokopenko 17/-2, Voronova 16/+8, Diouck 14/+5
LP Kangasala Karhu 17/+11, Riddle 17/+9, Öhman 13/+7

LähiTapiolan pisteet
3 Sievänen LP
2 Voronova Pölkky
1 Karhu LP

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomo Toppinen, Pieksämäki
Asko Leskinen, Rovaniemi
Jouni Ronkainen, Kuusamo
Veli-Jussi Lietsala, Orivesi

  Takaisin