OrPo taas parempi Hämeenlinnassa - JymyVolley venyi voittoon Pihtiputaalla

08.12.2021

Keskiviikkoillan naisten Mestaruusliigan kamppailussa nähtiin vierasvoitot, kun OrPo haki taas voiton Hämeenlinnasta ja JymyVolley hoiteli 3-2- voiton Pihtiputaalla LiigaPlokista.

OrPolle taas vierasvoitto Hämeenlinnassa

OrPo oli tyly vieras toisen kerran noin kuukauden aikana Hämeenlinnassa. Loimua-areenassa vieraillut OrPo kaatoi Hämeenlinnan Lentopallokerhon suoraan kolmessa erässä ja nousi samalla sarjataulukossa kotijoukkueen edelle neljänneksi.

Hämeenlinnan Lentopallokerho­­–OrPo 0–3 (23–25, 24–26, 14–25)

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat numeroiden valossa tiukkoja, mutta vierasjoukkue oli ratkaisuhetkillä vahvempi. Kolmas puolestaan ratkesi heti alussa, kun OrPon syöttöpeli sai kotijoukkueen vastaanotto hajalle ja ero repesi suureksi.

Giovanni Torchio Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- En odottanut tällaista esitystä tai tulosta. Meillä ei ollut pelissä oikein rytmiä koko illan aikana. Kahdessa ensimmäisessä erässä teimme virheet vastustajan kannalta oikeissa paikoissa. Kolmannessa erässä meillä oli heti ensimmäisessä rotaatiossa vastaanottovaikeuksia ja se vaikutti itseluottamukseemme.

Vera Klimovitch Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- Ensimmäisessä ja toisessa erässä meillä oli hyvää taistelua, mutta teimme liian paljon virheitä. Kolmannesta erästä ei olekaan oikein kommentoitavaa.

Nikolaos Gitzekos OrPo:

- Emme pelanneet tänään hyvin, mutta kolme pistettä olivat meille tosi tärkeitä, koska pelasimme todella huonosti Puijoa vastaan. Voitto oli nyt tärkein asia.

Ariana Pirv OrPo:

- Tiesimme, ettei pelistä tule helppoa. Emme olleet päässeet harjoittelemaan paljon, koska pelejä on paljon. Annoimme paljon painetta syötöllä ja torjunta-puolustuspelimme toimi.

Hämeenlinna - OrPo

0-3 (23-25, 24-26, 14-25)
Koti:Madsen 11/+7,Ylivainio 8/+6,Klimovich 7/+4
Vieras:Pirv 20/+8,Mursula 9/+7,Aronen 9/+2
Ässäsyötöt 6­–9, syöttövirheet 7–­10, torjunnat 6–­4, hyökkäys% 36­–43, vastaanotto% 38–29

Vera Klimovich, Hämeenlinna
Ariana Pirv, OrPo

Otteluisäntä Goodwill Tilit

Emilia Putkisaari, OrPo

Katsojia: 292

Viiden erän draama Pihtipudas-salissa

LiigaPloki - JymyVolley 2-3 (28-26, 25-27, 22-25, 25-17, 13-15)

LiigaPloki ja JymyVolley tarjosivat Pihtiputaan huikean viisieräisen trillerin joka kääntyi viidennen erän erikoisten tapahtumien jälkeen vierasjoukkueen voittoon.

LiigaPlokin kokoonpanossa esiintyi ensimmäistä kertaa yhdysvaltalainen yleispelaaja Sydney Wetterstrom, jonka illan saldoksi kirjattiin lukemat 25/+16. Vahvan hyökkäyspelin lomaan mahtui myös muutama upea puolustuspallo.

Jymyn ykkönen oli odotetusti Diana Lundvall tehoilla 24/+12.

Ensimmäissä erässä kotijoukkue teki peräti yhdeksän syöttövirhettä, mutta onnistui viemään erän siitä huolimatta. JymyVolley pääsi yrittämään erän katkaisua kahdesti, mutta Napalkovan torjunta ja Wetterstromin hyökkäyspiste sinetöivät erävoiton kotijoukkueelle. Toinen erä oli myös tasaista taistelua, kunnes vierasjoukkue vahvasti pelanneiden Riikka Valkosen ja Diana Lundvallin hyökkäyksillä ratkaisi erän JymyVolleylle.

Kolmannessa erässä vieraat karkasivat 11-15 johtoon. Kotijoukkue kiilasi vielä 20-19 tilanteeseen, mutta loppuerän pehmeneminen vei voiton avaimet. Neljäs oli LiigaPlokin selvää hallintaa ja nurmolaisten peli alkoi rakoilla virheitten muodossa.

Ottelun ratkaissut viides erä olikin sitten oma tarinansa. Kotijoukkue johti 6-4, mutta rotaatiovirhettä seuranneen tuomarisession ja pöytäkirjan tarkastelun jälkeen ottelua jatkettiin 6-4 tilanteen sijasta tilanteesta 4-5. LiigaPlokin ote kirposi ja JymyVolley sai kiinni pelistä johtaen jo 8-14. Kotijoukkue sai vielä yhden taisteluvaihteen päälle ja tuli SIlvia Pertensin syöttövuorolla ja Wetterstromin hyökkäyksillä pisteen päähän. Pihtipudas-salista poistui pakkasiltaan hämmentynyt yleisö. Mitä oikein tapahtui, oli käytäväkeskustelujen aiheena.

LiigaPloki harkitsee asian selvityttämistä.

Päävalmentaja Mikko Pesonen, LiigaPloki

- Paljon pelejä takana, väsymys näkyi, sähellettiin palloja. Wetterstromin peliin olen tyytyväinen, vaikka yhteistyö passarin kanssa ei aina toiminutkaan. Viidennessä erässä tapahtunut rotaatiovirhe oli puhtaasti meidän virheemme.