Seuraa meitä somessa:

Perpo oli Akaa-Volleytä vahvempi kauden päätösottelussa

10.03.2023

Perjantain ainoassa Mestaruusliigan ottelussa ei liiemmin panosta ollut sarjasijoitusten kannalta. Tarjolla oli toiselle hyvää fiilistä ja toiselle treeniä playoffeja silmälläpitäen. Sellaiseksi se ottelu osoittautuikin, kun Perungan Pojat olivat päättäneet antaa kaikkensa kentälle playoff-paikan karattua sekä liigakarsinta paikan varmistuttua.

Kentälle tuli todella rentoutunut joukkue, joka otti heti ensimmäisen erän haltuunsa vahvalla syöttöpelillä Alvi Shurdhin kunnostauduttua kolmella ässällä sekä pirteämmällä hyökkäyspelillä. Daniel Wetter napsi erään myös 3 komeaa torjuntaa.

Toinen erä lähti selvästi tasaisemmissa asemissa, kun Akaa-Volleyn hieman sekoitti kuusikkoansa, jossa peliaikaa tänään saivat yleispelaaja Jere Tikkala, hakkuri Joel Itänen sekä libero Konsta Karjalainen. Akaa-Volley sai hyökkäyspelinsä kuntoon Ali Fazlin tykittäessä kahdeksan pinnaa ja vierasjoukkue otti isännän roolin toisessa erässä. Akaa johti pääosin koko erän, mutta erän loppu meni jännäksi Perpon noustessa ensimmäisessä eräpallotilanteessa rinnalle kolme kertaa. Lopulta Petteri Tyynismaan ässä ratkaisi erän Akaalle 27-25.

Kolmannessa erässä mentiin tasaisesti, kunnes Perpo veti kaulaa erän puolivälin jälkeen. Akaa-Volley pyöritteli kokoonpanoansa ottelun aikana hakien tuntumaa jokaiselle ennen pudotuspelejä. Kentällä nähtiin välissä passari Anton Välimaata sekä Mohammadreza Beikiä, joka pelasi ottelun loppuun asti. Perpo piti kuitenkin vahvasti otteen Fredric Gustavssonin löydettyä vireensä kahdeksalla pisteellä erässä ja kotijoukkue oli selvästi kotiyleisön edessä löytänyt fiiliksen ja rentouden kauden viimeiseen otteluun. Akaa-Volley sortui paljon virheisiin erässä ja Perpo liiteli 25-18 erävoittoon.

“Koko reissu oli kenraaliharjoitus pudotuspelejä varten. Reissu oli onnistunut. Kauteen voi olla tyytyväinen, kun lähdemme toisena pudostuspeleihin. Kauden aikana olemme menneet eteenpäin ja aika hitaasti olemme hitsautuneet yhteen. Tässä tilanteessa ei tappio harmita”, ottelua kommentoi Akaa-Volleyn keskitorjuja Panu Pitkänen.

Neljännessä erässä taisteltiin todenteolla eikä Akaa.Volley luovuttanut nahkaansa helpolla. Perpolle ominaiset pelien päättämisen ongelmat kävivät takaraivossa, mutta joukkue ei siitä lannistunut kauden viimeisessään ja vei erän lopulta 25-21.

“Meillä oli paikkoja ottaa pudotuspelipaikka. Ansaitsimme yhdeksänne sijan. Jonkinlainen kovuus erien lopuissa on puuttunut. Joukkueena emme ole olleet tarpeeksi kovia. Rovaniemi on potentiaalinen jatkopaikka uralleni. Viihdymme kihlattuni kanssa täällä hyvin”, hyvillä mielin kauden päättänyt Perpon kapteeni ja passari Lasse Jäntti pohti.

“Joel Itänen pelasi hienon pelin sekä yleispelaajan että hakkurin paikalla. Muuten olimme aika heikkoja hyökkäyksessä. Erityisesti puolustuksen jälkeinen hyökkäys oli huonoa. Pitää olla suhteellisen tyytyväinen kauteen tähän mennessä. Kehitystä on tapahtunut ja peli on mennyt eteenpäin. Hyvillä mielillä lähdetään kohti pudotuspelejä. Omaan peliin keskitymme pudotuspeleissä, eikä sillä ole niin väliä, kuka tulee vastaan.” Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari puntaroi.

“Olen pettynyt kauteen. Odotukset olivat korkeammalla. Liian usein meillä oli mahdollisuus ottaa kolme pistettä, mutta peli venyi viiteen erään. Materiaali oli kapea. Vaihdosta ei löytynyt riittävästi apua, kun aloituskuusikko tarvitsi tukea. Työ jäi täällä kesken. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Haluan valmentaa tulevaisuudessakin.” Perpon valmentaja Guntis Atars puntaroi.

PerPo - Akaa-Volley 3-1
25–17, 25–27, 25–18, 25–21
Koti:Gustavsson 22/+11, Shurdhi 21/+12, Wetter 14/+13
Vieras:Itänen 15/+9, Fazli 14/+3, Pitkänen 13/+11

Ässät: 8-4
Syöttövirheet: 10-17
Torjunnat: 7-12
Hyökkäys%: 56-43

Joukkueiden MVP:t
Shurdhi, PerPo
Pitkänen, Akaa-Volley

PROlibero
Miro Rasinperä, PerPo

Yleisöä: 243

Ottelutilasto

  Takaisin