Pieksämäki vailla mahdollisuuksia Pölkyn kanssa

05.11.2016

Pieksämäki Volley ei pysynyt kotijoukkueen tahdissa ja Pölkky Kuusamo vei sarjapisteet puhtalla 3-0 (25-16, 25-13, 25-19) voitolla.

Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä ja Pieksämäen hyvät jaksot sattuivat ensimmäisessä erässä Julia Tokarenkon etukenttäkierroksille. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen 14-8 johdossa ja erä päättyi vierasjoukkueen hyökkäysvirheeseen lukemissa 25-16.

Toinen erä oli Pölkyltä vahvaa pelaamista ja joukkueen hyökkäystehot olivat 61 %. Viktor Circenko otti toisen aikalisän Pölkyn johtaessa erää 16-8. Pölkyn neljällä syöttö- ja kahdella torjuntapisteellä erä oli pian ohi lukemin 25-13.

Pitkän erätauon jälkeen vierasjoukkue tuli taisteluilmeellä peliin. Ekaterina Klimova tasoitti lukemiksi 4-4. Tuomas Alatalo kutsui joukkueensa aikalisälle 5-7 tappiotilanteessa. Aikalisä tehosi aika hyvin ja Viktorille riitti lukemat 12-9 oman aikalisän ottamiseen. Pieksämäki taisteli pisteistä ja Julia Tokarenkon pudotus torjunnan taakse vtoi vierailijan jo pisteen päähän 16-15. Lotta Piesanen hyökkäsi 6-paikalta lukemiksi 20-15, mutta vieraiden passari Alina Adamenya siirsi toisella kosketuksella pallon tyhjään paikkaan Pölkyn kentässä. Kenzie Filer helpotti kotijoukkuen tilannetta keskihyökkäyksellä lukemissa 21-17. Olena Prokopenkolta nähtiin tyylipuhdas satasen hyökkäys ja tilanne oli jo 23-18. Lotta Piesanen päätti erän nelospaikan hyökkäyksellä lukemiin 25-19. Pölkky vei kolme sarjapistettä vahvalla esityksellä.

Ekaterina Klimova, Pieksämäki:

- Pölkky oli parempi vastaanotossa, hyökkäyksessä ja pulustuksessa. Teimme liian paljon omia virheitä. Seuraava peli Piekäsämellä on sitten revanssin paikka.

Olena Prokopenko, Pölkky:

- Olen onnellinen voitosta. Peli kulki hyvin ja olen nyt paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin ja selkäkin on ihan ok. Pelasimme hyvin, mutta pystymme pystymme vieläkin parempaan.

Viktor Circenko, päävalmentaja Pieksämäki:

-Paljon tuli virheitä. Aika tasainen alku, muutta annoimme muutamia pisteitä lahjaksi Pölkylle ja erät menivät saman tien vastustajalle.

-Meidän akilleen kantapäänä on ollut vastaanotto ja puolustus. Vastustajalla oli sekä joukkueella että Prokopenkolla kovat hyökkäyprosentit.

-Tilastoa kun katsoo, niin vastaanottommen ei ollut parhaimmillaa tänään. 13 suoraa vastanottovirhettä Pölkyn kolmea vastaan. Koko joukkueen pisteet jäivät kolmen verran miinukselle. Hakkuri ja Uglenko myös miinuksella.

- Huomenna on peli WoVoa vastaan ja Rovaniemellä ei ole helppo vastustaja. Pitää vaan uskoa, että vastaanotto toimii huomenna paremmin.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

-Noin selvät lukemat, joten aika ehyt peli oli meiltä ja pelasimme kohtuullisen hyvää lentopalloa. Tavoitteena oli keskityä Tokarenko - Uglenko kaksikkoon ja syöttöpelillä onnistuimme pelaamaan heidän hyökkäystä pois.

-Oma hyökkäyspeli lämmittää ja myös 56 % hyökkäytehot ovat aika kovat lukemat naisten peliin.

-Aika hyvin palauduttiin henkisesti viime viikonlopusta ja tiistaina kävimme vielä pieniä asioita läpi. Sen jäkeen on takana hyviä harjoituksia ja ne näkyivät pelissäkin.

LP-Vampula venyi kauden avausvoittoon Pihtiputaalla

LP Vampula otti kauden avauspisteet Pihtiputaan LiigaPlokin kustannuksella 1-3 (17-25, 19-25, 25-17, 16-25). Huittisen joukkue nousi mm. ensimmäisessä erässä tilanteesta 11-15 selkeään 25-17 erävoittoon. Kentän kuningatar Vampulan Eeva Puukka teki mm. neljä ässäaloitusta. Senegalilainen Binetou Sow pelasi kauden parhaan pelinsä varsinkin vastaanotossa, kotijoukkue oli liikaa hakkuri Tamara Kmezicin ( 22/+13) varassa.

Toisessa erässä kotijoukkue vei erää vielä 14-11, mutta Vampula halusi voittaa erän, passari Taylor Bruns passasi vakuuttavasti hyvät iskupaikat pelikavereilleen, jotka hoitivat myös toisen erän vieraille.
Kolmas erä oli selkeästi LiigaPlokin, Kotijoukkue pelasi koko joukkueena terävästi erän loppuun saakka. Ansaittu erävoitto 25-17.

Neljännessä Vampula karkasi jo 7-2 johtoon ja näytti jo siltä, että peli on LiigaPlokin osalta ohi. Passarin vaihto piristi Plokin peliä. Julia Niemi tulo kentälle näkyi monipuolisempana pelinä. Kotijoukkue nousi jo 15-14 johtoon, mutta Vampulan Elli-Noora Hiltusen aloitusvuorolla LP karkasi peräti 24-15 johtoon, keskipelaaja Eeva Puukka hoiti verkolla torjunnat, vastapallot onnistuneesti. Ottelu päättyi heti 25-16 LP Vampulan ansaittuun voittoon.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Omassa pelissä syöttöömme olen pettynyt, huono vastaanoton jälkeen hyökkäyspeli meni yksipuoliseksi, Tamara Kmezic oli lähes ainoa, joka hoiti ruutunsa parhaiten.

Arttu Keränen, LP Vampula:

- Tyytyväinen olen avauspisteisiin, panostimme taktiikkaan, jossa oli tarkoitus saada Plokin parhaat hyökkääjät kiinni. Eeva Puukan ( 23/+20, Binetou Sow 20/+10) pelasivat huippupelin, Elli-Noora Hiltunen oli neljännen erän lopussa tehokas syöttäjä.

Eveliina Koljonen, LiigaPloki:

- Pettymys on suuri, lähdimme hakemaan kolmea pistettä, pelimme ailahteli liikaa. Tässä sarjassa ei voi lähteä takki auki ketään vastaan.