Seuraa meitä somessa:

Pölkky haki vierasvoiton puolivälierien avauksessa

16.03.2016

Naisten puolivälierät käynnistyivät keskiviikkona Pölkky Kuusamon hakiessa vierasvoiton OrPosta. LP Viesti, HPK ja LP Kangasala voitti omat kotipelinsä suoraan kolmessa erässä.

Naisten puolivälierien 1. ottelut:

LP Viesti - LP-Vampula 3-0 (25-18, 26-24, 26-24)
HPK - LiigaPloki 3-0 (25-19, 25-9, 25-17)
LP Kangasala - WoVo Rovaniemi 3-0 (25-16, 25-19, 25-23)
OrPo - Pölkky Kuusamo 1-3 (24-26, 25-20, 8-25, 19-25)

LP-Vampulan haastaminen ei riittänyt Salossa

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen on korostanut koko kauden ajan, että Mestaruusliigassa ei ole helppoja otteluita eikä helppoja vastustajia. Puolivälierien avauspeli LP-Vampulaa vastaan antoi vastinetta Lemminkäisen arviolle: vaikka loppulukemat olivatkin kotijoukkueelle 3-0, LP-Vampula ansaitsee hatunnoston sitkeälle taistelulleen. Eränumerot 25-18 ja eritoten kaksi viimeistä erää 26-24 ja 26-24 vain tukevat asiaa.

LP-Vampulan ykköspelaaja oli hakkuri Binetou Sow (SEN), joka tehtaili erityisesti 2-paikalta lukemat 18/+10.

- Joukkueena pelattiin ihan hyvä peli vaikka voittoon se ei riittänytkään. Yritettiin loppuun saakka kuitenkin tiukasti ja viikonloppuna on tarkoitus edelleen parantaa.

- Omasta pelistä? No, olen tyytyväinen että minut palkittiin parhaana, mutta pystyn parempaankin, selvitti senegalilainen ranskaksi.

- Loimaa ei lauantaina ole pelipaikkana ongelma, joukkuepelaaminen on edelleen meille tärkeää.

LP Viestin toinen liberopelaaja, keskiviikkona toki yleispelaajan roolissa, Outi Immonen ei pitkiä aikoja kentällä viihtynyt, mutta sisääntulo toisessa erässä oli oivallinen.

- Tiukka pelihän tämä oli, Vampula pelasi rohkeasti ja erityisesti Binetou oli vaikea pideltävä. Myös Vampulan puolustuspelaaminen oli hyvää.

- Tästä on kuitenkin mukava lähteä hyvällä mielellä Loimaalle toiseen osaotteluun, tuumi Outi Immonen.

LP-Vampulan valmentaja Aigor Kaibald ei tietenkään ollut tyytyväinen numerolliseen lopputulokseen.

- Hyvä mieli tästä taistelusta kuitenkin jäi vaikka tulos ei tyydytäkään - paljon jäi vielä parannettavaa viikonloppuun.

- Toisen erän tilanteesta 16-20 pelattiin kuin nuori joukkue, ei uskallettu voittaa erää. Erän loppu pelattiin liian varovaisesti.

Kaikkensa valmentaja ainakin teki, toisessa erässä LP-Vampula käytti jopa kolme aikalisää...

LP Viestin Tomi Lemminkäinen löysi hyvää ja parannettavaa.

- Odotetun mukainen tiukka taistelu. Todella tyytyväinen voi olla torjunnan ja puolustuksen yhteistyöhön, myös vastaanotto ja hyökkäys toimivat. Jatkopallopelaamiseen kaipasin parannusta, syöttö toimi hyvin. Sen sijaan torjuntapisteet olivat vähissä, vain 5 koko ottelussa ja esimerkiksi Duda Rakic ei ottanut yhtään torjuntaa. Pauliina Vilposen peliin voi olla tyytyväinen, Lena Lymareva oli hyökkäyksessä hyvä (14/+3), mutta vastaanottoon ja puolustukseen ei voi olla tyytyväinen. Outi Immonen pelasi vähän, mutta pelasi ne tärkeät pallot hienosti.

- Läpihuutojuttua tästä ei tule, sen varmaan moni nyt huomasi. Ehkä Vampulan kannattajatkin saivat lisäuskoa ja tulevat joukolla Loimaan toiseen peliin.

Otteluisäntä R-kioskit Plaza, Linjuri ja Perniö palkitsivat parhaina Binetou Sow´n ja Jenni Hiltusen.

Toinen puolivälierä pelataan lauantaina klo 13.00 alkaen ja siinä ottelussa Kaisa Jokinen saa täyteen huimat 400 pääsarjaottelua. Tätä asiaa LP Viesti kuitenkin juhlii vasta kotikentällään sunnuntai-iltana (klo 19) kolmannessa puolivälierässä.

LP Viesti: Vilponen 14/+11, Lymareva 14/+3, Rakic 10/+5
LP-Vampula: Sow 18/+10, Hiltunen 14/+3, Helminen 7/-2

Yleisöä: 526
T 5-6, Ä 8-11, SV 6-11, VO% 42-37, H% 48-41

Ottelutilasto

LP Kangasalan torjunta oli liikaa Woman Volleylle

LP Kangasala otti kotivoiton puolivälierien avauspelissä vierailleesta Woman Volleysta erin 3-0 (25-16, 25-19, 25-23)

LP Kangasalan ja rovaniemeläisen Woman Volleyn ensimmäinen pudotuspelikohtaaminen ei muodostunut hurjan kiihkeäksi taistoksi. Kotijoukkue LP Kangasala tuli otteluun hyvin valmistautuneena ja piti tasonsa. Vahva syöttö- ja torjuntapeli (17 torjuntaa) johdattivat kotijoukkueen voittoon, kun taas vierailijoilla oli selkeästi vaikeuksia oman pelin käynnistämisessä. Rovaniemeläiset ottivat riskiä ja sortuivat virheisiin (19), ja vastaanoton jäädessä vähän vaisuksi puuttui hyökkäyksestäkin paras terä. Kolmannessa erässä vieraat nousivat pitkästä takaa-ajosta vielä johtoasemaan, mutta pelin aikana syttynyt LP Kangasalan Allison Mayfield käänsi ratkaisupallot kotijoukkueelle ja sai sinetöidä ottelupallon.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasalan valmentaja

- Tyytyväinen 3-0 voittoon ja etenkin loppuerien vahvuuteen. Kaivettiin hyvin puolustuksia peliin ja jatkohyökkäyksien kautta pisteitä itselle, siitä täytyy olla myös iloinen. Ehjä, tasapainoinen kokonaisuus, joskin kolmannen erän lyhyt notkahdus täytyy ottaa opiksi – pudotuspelit ovat kuitenkin eri maailma kuin runkosarjan ottelut, ja Rovaniemi on erittäin hyvä joukkue.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasalan libero

- Hyvä ottelu, tuli itsevarma olo. Hyvä torjuntapeli ja sitä kautta kokonaisuus, jos ei kolmannen erän notkahdusta lasketa. Ehkä alettiin yrittää vähän liikaa tai liian erikoisia ratkaisuja, mutta hyvä oli että osattiin kääntää kuitenkin erä voitoksi.

Teemu Mäkikyrö, Woman Volleyn valmentaja

- Ei oltu valmiita pelaamaan, oltiin vähän jopa pelokkaita. Vastaanottopelin takutessa myös omat hyökkäystemmot jäivät uupumaan, eikä oikein päästy muutenkaan peliin sisälle. Onneksi kolmanteen erään saatiin hyvä jakso, josta koko joukkue saa uskoa, että pystytään Kangasala haastamaan ihan tasavertaisesti tulevissa otteluissa. Sarja on vasta alussa.

Jessica Kosonen, Woman Volleyn Libero

- Meiltä samantyyppinen peli kuin Pieksämäellä sunnuntaina, mutta näissä peleissä se ei riitä. Kangasala torjui vahvasti ja pelasi muutenkin järkevästi, meiltä onneksi kolmanteen erään ryhtiliike. Itse olisin voinut puolustaa hieman terävämmin, mutta koko joukkueella pitää parantaa seuraavaan peliin.

LP Kangasala: Mayfield 17/+13, Dalton 12/+8, Laakkonen 9/+8
WoVo: Miilen 10/+1, White 9/+4, Pekkarinen 8/+1

Yleisöä: 308
T 17-3, Ä 4-5, SV 3-7, VO% 52-44, H% 37-34

Ottelutilasto


Pölkky aloitti terävästi vierasvoitolla

Pölkky Kuusamo otti 1-3 (24-26,25-20,8-25,19-25) voiton ensimmäisessä puolivälierässä Orivedellä kotijoukkue OrPosta.

Ida Paananen, Pölkky:

- Alkoi juuri niin kuin odotinkin. Kolmannessa saatiin repäistyä ja OrPo kokosi itsensä neljänteen. Tahdottiin varmaan enemmän voittaa.

Niina Ylönen, OrPo:

- Ei voi olla tyytyväinen, kun hävittiin. Vastustajalla toimi syöttö. Perjantaina pelattava ja tahdottava enemmän. Ehkä meni jännityksen piikkiin.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Tietenkin mukava saada sarja käyntiin voitolla. Itsekin jännitin, kun OrPolla on enemmän pleijari kokemusta. Meiltä rauhallinen esitys. Laitureiden esitys nyt parempi kuin viimeksi.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Pienestä kiinni ekaerässäkin. Toinen erä jatkui siitä. Kolmannessa hyökkäyspelistä katosi rohkeus ja pelikuri. Pölkylle ansaittu voitto.

Oriveden Apteekki palkitsi ottelun parhaina Pölkystä Amanda Loven ja OrPosta Mercy Moimin

OrPo: Moim 18/+3, Puukka 12/+7, Karhu 5/+1
Pölkky: Prokopenko 25/+11, Nicholson 13/+7, Billings 11/+8

Yleisöä: 389
T 13-14, Ä 5-7, SV 4-6, VO% 46-47, H% 25-35

Ottelutilasto

HPK murskaava puolivälieräavauksessa

HPK otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun se voitti Pihtiputaalaisen LiigaPlokin vahvalla esityksellä erälukemin 3-0 (25-15, 25-9 ja 25-17).

Kerho otti vierailijoiden aseet pois ja antoi vakuuttavan näytteen suoritustasostaan keskiviikon ottelussa. HPK onnistui rikkomaan LiigaPlokin vastaanoton syötöllä läpi ottelun ja vaikeuttamaan vierailijoiden hyökkäyspelin rakentamista. Tutuksi tavaramerkiksi muodostunut vahva torjunta-puolustuspelaaminen edesauttoi Kerhottarien iltapuhdetta ja hyökkäyspeli toimi ajoittain erittäin näyttävästi.

Ottelusarjan toinen ottelu pelataan ensi lauantaina Pihtiputaalla ja kolmas heti perään sunnuntaina Hämeenlinnassa. HPK tarvitsee kolme voittoa edetäkseen välieriin. Ottelusarja jatkuu tarvittaessa tiistaina 22.3. Pihtiputaalla ja 24.3. Hämeenlinnassa.

Luca Chiappini, HPK:

- Peli oli meiltä varma suoritus. Pystyimme kontrolloimaan peliä sen jokaisella osa-alueella. Sekä vastaanoton että puolustuksen jälkeinen hyökkäyspeli toimi hyvin, joten olen tyytyväinen. Lauantaina ei varmastikaan tule helppoa peliä, mutta uskon että toteuttamalla omaa pelitapaamme saamme haluamamme tuloksen.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Oli vaikea peli ja se ei sinällään ollut yllätys. Oikeastaan ainoa missä pärjättiin oli kun pelattiin hyvästä vastaanotosta, mutta niitä ei kauheasti pelissä tullut. Huonon vastaanoton sekä puolustuksen jälkeen oltiin erittäin pehmeitä hyökkäyksissä ja tietysti HPK puolusti erittäin hyvin. Ei saatu syötöllä riittävästi vastaanottoa rikki, vaikka tarkoitus oli. Tänään harjoiteltiin ja yritetään laittaa lauantaina sekä sunnuntaina paremmin kampoihin.

Michaela Madsen, HPK:

- Meillä oli tosi hyvä fiilis ja päästiin pyörittämään peliä. Eilen oli hyvä lajitreeni ja se näkyi tänään pelissä. Koska meillä oli hyvä syöttö ja vastaanotto, niin eihän siinä muuta voinut tehdä kuin mättää palloa kenttään.

Sini Koljonen, LiigaPloki:

- HPK:lla oli tänään kova syöttö ja me ei vaan yksinkertaisesti saatu palloa passarille riittävän hyvin. Seutaavaan peliin täytyy parantaa vastaanottoa ja pelata rohkeammin. Ei hiiviskellä, vaan mennään täysillä.

Ottelun parhaina pelaajina palittiin Parolan Panssariprikaatin toimesta HPK:n Michaela Madsen ja LiigaPlokin Serena Warner.

HPK: Korhonen 15, Burdine 13, Stalzer 12
LiigaPloki: Felinski 11, Warner 7, Tooker 6

Yleisöä: 319
T 9-3, Ä 6-1, SV, VO%, H%

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Jyri Kivimäki / LP Kangasala
Veli-Matti A. Pitkänen /HPK

  Takaisin