Pölkky ja OrPo kotivoittoihin

26.11.2022

Pölkky Kuusamo hoiteli kotivoiton kärkikastin kamppailussa Puijo Wolleysta 3-1 ja samaan aikaan Oriveden Ponnistus nappasi samansuuruisen voiton kotonaan LP-Vampulasta.

OrPon peli kesti hyvin kasassa

OrPo otti tärkeät pisteet ja voiton LP Vampulasta 3-1 (25-18,26-28,25-20,25-23)

Odotettavissa oli tasainen ja jännittävä vääntö. Aloituserän 10-10 tasatilanteen jälkeen OrPo sai kirivaihteen päälle. Vampulaklle aikalisät 14-11 ja 19-14. OrPo käytti omansa 20-16 ja 24-18 lukemissa, josta erävoitto OrPolle Vampulan syöttövirheellä 25-18. OrPon Linnea Kuusela oli liekeissä ja teki 6 pistettä.

Toinen erä alkoi OrPolta hapuillen. Vampula pääsi johtoon, kun OrPolle tuli kourallinen virheitä. OrPon aikalisä 4-6:ssa ei auttanut. Vampula karkasi 7-11 johtoon, jolloin OrPo terästäytyi. Ada Aronen ratkaisi monta tärkeää palloa. OrPo pääsi tasoihin 15-15 ja johtikin aina eräpalloon asti, mutta taas OrPolle muutama harmittava virhe ja Vampulalle muutama onnekkaampi pallo. Vampula sai erän 26-28.

Kolmanteen OrPo lähti päättäväisemmin viemään erää heti alusta. Vampulalle aikalisä 5-1 ja 8-2. Erä jatkui OrPon hallinnassa eräpalloon 24-17, josta Vampula taisteli kolme, mutta syötti leveäksi ja erä OrPolle 25-20.

Neljäs erä oli edelleen kovaa taistelua ja tasaisin. 4-4-tilanteen jälkeen OrPon vedolla 5-5, 6-6, 7-7, 8-8, 9-9 jälkeen 11-10, jossa OrPolle 1. aikalisä. Se auttoi. Vampulan ensimmäinen 14-12 ja toinen 18-14. OrPo oli koko ajan niskan päällä, mutta Vampula taisteli ja etenkin puolusti uhrautuvasti. OrPon toinen aikalisä 23-19. Vampula puolusti pitkän taistelupallon paremmin, 23-20. OrPolle virhe 23-21. Vampula taisteli 23-22, samoin OrPo 24-22. Vielä kerran Vampula pääsee aivan iholle 24-23. Jessika Mursula jujuttaa erän ja ottelun OrPolle 25-23 ja 3-1.

Taija Kaukoranta, OrPo:

- Peli meni tosi hyvin. Oli hyvä hetki saada joukkue ja oma peli käyntiin sekä tärkeät pisteet.

Nanna Talvitie, LP Vampula:

- Tuli sinne pieni notkahdus, mutta hyvin saatiin noustua.

Andrea Carasi, OrPo:

- Pelasimme hyvää lentopalloa. Fokus oli hyvä, paitsi toisessa erässä se hieman hajosi lopussa.

Ziga Kos, LP Vampula:

- Onnea Orivedelle voitosta. Emme pärjänneet erien lopuissa.

Pölkky otti jo toisen voiton Puijo Wolleysta

Pölkyn kotivoittojen sarja sai jatkoa 3-1 voitolla Puijosta eräpistein 25-17, 25-16, 20-25, 25-21. Kaksi ensimmäistä erää oli koitjoukkueelta vahvaa pelaamista. Puijo tuli mukaan peliin kolmannen erän lopun vahvalla esityksellä. Emilia Kääntää esitti vahvaa hyökkäysvoimaa erän loppupalloissa. Pölkky tuli otteluun 10 pelaajan voimin, sivussa olivat Juulia Jäppinen ja Felicia Marshall.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta syöttövirheiden sävyttämä. Tilanteessa 3-3 molemmat joukkueet olivat jo tehtaillee kaksi syöttövirhettä. Pölkky johti erää Puijon aikalisillä 11-8 ja 16-11. Kotijoukkue vei erän lopun Julia Azevedon ja Brana Runnelsin vahvoilla hyökkäyksillä 25-17.

Toinen erä oli vielä melko tasainen lukemissa 11-9. Sen jälkeen Runnels hyökkäsi pisteen ja aloitti mainion syöttövuoron kahdella perättäisellä ässällä. Pölkky karkasi samalla syöttövuorolla jo 17-9 etumatkalle. Erä verkkotaistelun jälkeen Pölkylle 25-16.

Kotijoukkue johti kolmatta erää jo 13-9. Vierasjoukkue tuli Sarah Schmidin syöttövuorolla tasoihin 15-15 ja vielä pisteellä ohikin. Emilia Kääntä oli lopussa vahva ja erä Puijolle 20-25.

Pölkky oli neljännen erän alussa alakynnessä omalla aikalisällä lukemin 5-8. Erää pelattiin tasalukemissa 11-11 Puijon tehdessä hyökkäysvirheen. Tästä eteen päin erää mentiin vuoropistein aina lukemiin 21-21. Pölkky pääsi torjunnalla ottelupallotilanteeseen ja erä päättyi Puijon hyökkäysvirheellä 25-21.

Julia Azevedo, Pölkky Kuusamo:

- Hyvä peli koko joukkueelta. Olemme harjoitelleet kovaa. Pyrittiin vähempiin virheisiin ja onnistuimmekin helpottamatta liikaa omaa syöttöä.

Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo:

- Kaksi ensimmäistä erää meni suunnitelmien mukaan ja pelasimme hyvin. Puolustus toimi tosi hyvin. Pitkän erätauon jälkeen Puijo muutti rotaatiotaan ja alkoi torjumaan ja puolustamaan paremmin. Viimeinen erä oli tiukka ja eteni piste pisteeltä. Onnistuimme siinä viimeisissä palloissa ja saimme erässä enemmän torjuntoja. Onnittelut koko joukkueelle voitosta.

Emilia Kääntä, Puijo Wolley:

- Kahdessa ensimmäisessä erässä ei oikein mikään osa-alue toiminut. Kaikki pelit ovat erilaisia. Itsellä oli hyvä peli tänään.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley:

- Pölkyltä oli vahvaa hyökkäystä kahdessa ensimmäisessä erässä, vaikka eka erässä tekivätkin hyökkäysvirheitä. Hyökkäyspelissä oli selkeä ero joka näkyi tulostaululla. Kolmas erä lähti takellellen liikkeelle, mutta alettiin saada otetta torjunnalla. Päästiin peliin mukaan ja saatiin vielä ihan jännä peli aikaan. Harmittavasti pelin loppu pyörähti tuolla tavalla. Pitkällä erätauolla teroitettiin, että omaa peliä pitää saada terävyyttä ja rohkeutta lisää.

Pölkky Kuusamo - Puijo Wolley 3-1
25–17, 25–16, 20–25, 25–21
Koti:Runnels 19/+8, Azevedo 18/+16, DeBell 14/+5
Vieras:Kääntä 24/+14, Hujanen 9/+2, Uusi-Illikainen 6/-1