Seuraa meitä somessa:

Pölkky kaatoi Hämeenlinnan ja LP Viesti OrPon - JymyVolley horjutti LP Kangasalaa

04.10.2021

JymyVolley oli kovin lähellä LP Kangasalan kaatoa kotikentällään sunnuntaina naisten Mestaruusliigassa. LP Viesti ja Pölkky Kuusamo pystyivät oman kotiottelunsa voittamaan täydellä pistesaaliilla.

LP Viesti paransi pitkin iltaa ottaen täydet kotipisteet

LP Viesti palasi voittojen tielle kauden ensimmäisessä kotiottelussaan sunnuntaina kukistamalla OrPon 3-1. Eränumerot Salossa olivat 21-25, 25-21, 25-19, 25-22.

Ottelu alkoi kotijoukkueen vedossa, mutta sen jälkeen salolaisten pari syöttövirhettä ja vastaavasti OrPon pari ässä käänsivät erän vieraille. OrPon Ariana Pirv oli jo totuttuun tapaan tehokas tehden erään 6/+4.

Toisessa erässä salolaiset pitivät alussa hankkimansa piste-eron ja mm. Anna Czakan sekä Jessica Kosonen hyökkäsivät sairastuvalta palanneen Viktoriia Tuchashvilin tarjoiluista 75%:n tehoilla.

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue tylsytti OrPon hyökkäyksen ottamalla viisi torjuntapistettä. Erään mahtui myös neljä LP Viestin ässää ja vaikka erä oli lähes tasan tilanteessa 16-14, oli erän loppu selvää kauraa.

Neljännessä erässä OrPo kyllä taisteli, mutta LP Viesti teki pisteet. Loppunumerot olisivat voineet olla vieläkin selvemmät, sillä tilanne oli jopa 21-14, mutta OrPon Lotta Kukkosen syöttövuorolla vieraat kirivät eroa kiinni Pirvin takoessa palloa lattiaan joka paikasta.

Kotijoukkueen voitonjuhlat pääsivät alkamaan Iina Andrikopouloun tykittäessä takakentältä tilanteen eräpalloksi, jonka jälkeen Kosonen nappasi Pirvin torjunnalla kiinni.

Iina Andrikopoulou, LP Viesti:

- OrPo tuli kyllä kovaa ensimmäiseen erään ja me aloitettiin hissukseen. Onneksi saatiin toisessa erässä omaa peliä käyntiin, mutta pitkän erätauon jälkeen se alkoi vasta kunnolla rullaamaan. Oli älyttämän ihanaa, kun oli iso yleisö ja meitä kannustettiin. Olen niin kovin odottanut tätä.

Jessika Mursula, OrPo:

- Ensimmäinen erä oli kyllä hyvä ja taisteltiin kovaa, mutta kolme viimeistä erää ei ollut hyvää peliä ja tehtiin liikaa omia virheitä. Taisteltiin kuitenkin loppuun asti. Perjantain Vampula-peli ei painanut jaloissa.

Janne Harju, LP Viesti:

- Tietenkin hienoa, että päästään pelaamaan yleisölle ja avaamaan kausi kotona. Olen myös onnellinen pelaajien puolesta, että keskiviikkoinen Kangasalan tappio käsiteltiin nopeasti ja olimme valmiita pelaamaan. Ensimmäisessä perässä sorruttiin virheisiin, mutta pelin aikana alkoi syöttö kulkea. Niistä palloista, jotka saimme puolustettua, pääsimme hyökkäämään Vikin (Tuchashvilin) ansiosta hyvin. Liikaa pisteputkia annettiin tänään, ne pitää saada meidän pelistä pois.

Nikolaos Gitzekos, OrPo:

- Ensiksikin onnittelut LP Viestille. Olen vähän surullinen, koska meillä oli mahdollisuus ottaa jotain LP Viestiltä. Meillä ei ollut voimaa tehdä niin, joten ok. Tiedämme kyllä, että LP Viesti on hyvä joukkue pelaajineen ja staffeineen. Meillä oli tässä hetkessä mahdollisuus voittaa, mutta se ei onnistunut tänään.

LP Viesti - OrPo
3-1 (21-25, 25-21, 25-19, 25-22)
Koti: Andrikopoulou 19/+13, Kosonen 17/+11, Czakan 14/+8
Vieras: Pirv 23/+15, Rekola 11/+9, Mursula 11/+8
Ässät, syöttövirheet, torjunnat, hyökkäys%, vastaanotto%

Joukkueiden MVP:t
Iina Andrikopoulou, LP Viesti
Jessica Mursula, OrPo

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Katsojia: 462

Ottelutilasto

Pölkky Hämeenlinnaa terävämpi erien lopuissa

Pölkky Kuusamo oli Lentopallokerhoa vahvempi Kuusamon liikuntakeskuksessa 417 katsojan kannustaessa joukkueita erin 3-0 (25-18, 25-23, 25-21). Erien alkupuoliskot olivat tasaista kamppailua, mutta kotijoukkue pelasi terävämmin erien loput ja ansaitsi siten ottelun voiton.

Hämeenlinna pelasi hieman erilaisella kokoonpanolla, sillä Tuuli Tuominen pelasi yleispelaajana ja Bettina Yli-Sissala keskipelaajana. Pölkky pelasi ykkösnyrkillänsä ja vaihtoi toisessa ja kolmannessa erässä Adeja Lambertin Carlyle Nusbaumin tilalle.

Kolmannessa erässä kotijoukkue oli 5-9 tappiolla ensimmäisellä aikalisällään. Sen jälkeen Pölkyllä oli vahva nousu ja joukkue kuroi rinnalle Linda Anderssonin ja Lambertin pisteillä. Viivi Pyhäjärvi teki Pölkystä suurimman pistemäärän 12/+4 ja palkittiin tasaisen vahvan esityksen jälkeen joukkueensa parhaana pelaajana. Pölkyn hakkuri Julie Lengweiler takoi pisteet 11/+8. Ottelun ratkaisupalloissa Adeja Lambert pelasi vahvasti 4-paikalla ja teki myös ottelun päätöspisteen lukemiin 25-21. Hämeenlinnan parhaana palkittiin Michaela Madsen 7/+3. Suurimman pistemäärän teki nuorempi sisko Yasmine 9/-2.

Michaela Madsen, Hämeenlinna:

- Meiltä parempaa peliä kuin eilen, pelasimme paremmin joukkueena. Tämä oli hyvä askel eteen päin. Pölkky pelasi ja puolusti tosi hyvin. Hyvä matsi sinänsä. Tuuli Tuominen ja Bettina Yli-Sissala tulivat vaikeaan paikkaan, mutta pelasivat hyvin. Oma peli on hyvää silloin kun pystyn auttamaan joukkuetta ja se on numeroita tärkeämpää.

Viivi Pyhäjärvi, Pölkky:

- Tiedettiin että tänään on kova joukkue vastassa. Pystyimme pelaamaan silti omaa peliä ja noudattamaan taktiikkaamme. Kolmanteen erään oman pelin tehot laskivat hieman, mutta tärkeintä on että joukkueena pelasimme hyvin.

Matteo Pentassuglia, päävalmentaja Hämeenlinna:

- Tämä oli meiltä parempi peli kuin eilen. Tiesimme, että Kuusamolla on vahva rosteri ja vakiintuneempi aloituskuusikko kuin meillä. Suurimmat erot oli hyökkäyspuolella ja emme pystyneet tappamaan palloja riittävän tehokkaasti.

Sotiris Gkotsis, päävalmentaja Pölkky:

- Tyytyväinen olen voitosta. Hämeenlinna pelasi myös hyvin. Onnistumme paremmin hyökkäyksissä, etenkin erien lopussa pystyimme voittamaan. Menemme eteen päin askel kerrallaan ja töitä pitää vielä tehdä.

Pölkky Kuusamo - Hämeenlinnan Lentopallokerho
3-0 (25-18, 25-23, 25-21)
Koti: Pyhäjärvi 12/+4, Lengweiler 12/+9, Nusbaum 8/+1
Vieras: Oluic 9/0, Y.Madsen 9/-2, Tuominen 8/-3
Ässät5-1, syöttövirheet 11-7, torjunnat 10-11, hyökkäys% 39-33, vastaanotto% 45-41

Joukkueiden MVP:t
Viivi Pyhäjärvi, Pölkky
Michaela Madsen, Hämeenlinna

PROlibero
Sanna Häkkinen, Pölkky

Katsojia: 417

Ottelutilasto

JymyVolley laittoi LP Kangasalan venymään

JymyVolley kiusasi ennakkosuosikkeihin lukeutuvaa LP Kangasalaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan aina viidenteen erään saakka. Lopulta vieraat veivät voiton ja kaksi pistettä erin 2-3 (16-25, 25-15, 16-25, 25-21, 14-16).

Ensimmäisestä erää joukkueet veivät tasatahtia aina viiteentoista pisteeseen saakka. Pisteitä tehtiin omilla virheillä, ja otetta peliin haettiin puolin ja toisin. Erän jälkimmäisellä puolisolla LP Kangasala sai syöttöruutuun Emmi Jalosen, jonka vaikeat syötöt tekivät lovea kotijoukkueen vastaanottoon. Pitkät pallorallit kääntyivät vieraiden eduksi, ja erä kääntyi lopulta selkeästi LP Kangasalalle.

Toiseen erään kotijoukkue tuli täysin uudella ilmeellä. Riikka Valkonen ja Diana Lundvall iskivät palloa vastustajan kenttään, eikä vastustaja saanut peliään kulkemaan.

Pitkän erätauon jälkeen LP Kangasala tuli kentälle voittamaan erän, ja sen se myös teki. Emännät eivät pystyneet pysäyttämään Roosa Heikkiniemeä ja Gabriela Da Silvaa.

Neljännessä erässä Riikka Valkonen oli jälleen pelaaja paikallaan. Tasaisena edennyt erä päättyi lopulta kotijoukkueelle.

Viides erä eteni kotijoukkueen tahtiin aina tilanteeseen 13-9. Sitten ote lipsahti, ja vieraat tulivat takaa erävoittoon.

Laura Penttilä, JymyVolley:

- Olen tyytyväinen omaan peliini ja siihen, miten homma toimi kentällä joka osa-alueella. Ilme kentällä oli hyvä koko ajan, ja sai huutaa vatsalihaksensa kipeiksi.

Kari Raatikainen, JymyVolley:

- Kun meillä sujui, oli se hyvää pelaamista. Ehkä vastustajat halusivat voittoa enemmän. Kun tilanne on 13-9, erä ehkä pitäisi voittaa. En syytä ketään, naapuri syötti järkevästi, piti otteen hallussaan eikä antanut meille hetkeäkään rauhaa. Kolmen pisteen voitot olisivat arvokkaita, mutta jos pystymme säilyttämään tietyn tason ja haastamaan kärkijoukkueita, kuten tänään, pitää siihen olla tyytyväinen.

- Meillä on pientä jumppaamista vastaanoton kanssa, siinä on ollut ongelmia. Kokonaisuus ei kuitenkaan ole vastaanotosta kiinni, mutta se yksipuolistaa välillä hyökkäystä, emmekä uskalla pelata rohkeasti. Toisen erän pelasimme ihan eri sykkeellä kuin ensimmäisen, hyökkäys muuttui ja siihen tuli vaihtelevuutta.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Ehkä me päätimme, että tämä peli voitetaan. Oli hienoa, että oli noin tiukka kotiavaus Nurmolle, ja näin paljon katsojia. Oli yleisöön menevä peli.

- JymyVolley antoi meille tosi kovan haasteen. Välillä oma peli meni takaa-ajoasemassa ehkä vähän puristamiseksi, mutta siihen olen tyytyväinen, miten saimme kasattua oman pelin viidennen erän loppuun. Nousu oli todella hyvä. Pelataan vielä alkukautta, ja joukkue ei ole ehtinyt hiomaan yhteispeliä, sieltä tulee kommunikaatiovirheitä ja häsellyspalloja. Tarvitaan vain pelejä alle, että se alkaa sujua.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Ehkä kerran kymmenestä käy niin, että tilanteesta 13-9 noustaan voittoon. Kotijoukkueella oli ote, mutta kun se lähtee lipeämään, ei se ole isosta kiinni. Viidennen erän loppu oli ainoa, jossa pelasimme tasaisesti. Muissa erissä oli välillä aikamoista itseluottamuksen juhlaa ja sitten sitä taas etsittiin jostain. Vielä mennään aika heikoilla pelaamisen kanssa, homma menee liian helpolla rikki, ja ehkä syyt ovat henkisellä puolella. Viidennessä erässä näkyi se, että oltiin riittävän rauhallisia ja uskallettiin luottaa siihen, mitä oltiin tekemässä. Tämä oli tärkeä henkinen voitto meille.

- Ottelusta näkyy se, että viikon sisään on pelattu kolme peliä. On yritetty laittaa peliä kiireellä järjestykseen, ja lyhyt valmistautumisaika näkyy. Peli ei tule vielä selkärangasta, ja sitten aletaan miettiä liiaksi.

JymyVolley - LP Kangasala
2-3 (16-25, 25-15, 16-25, 25-21, 14-16)
JymyVolley: Valkonen 16/+5, Lundvall 18/+2, Rantanen 11/+7
LP Kangasala: Heikkiniemi 16 /+8, Da Silva 13 /+7, Tutton 9 / +5
Ässät: 10-5, syöttövirheet 16-14, torjunnat 11-11, hyökkäys % 31-36, vastaanotto % 48-35

Joukkueiden MVP:t
Laura Penttilä, JymyVolley
Tiiamari Sievinen , LP Kangasala

Otteluisäntä Team Sportia, Seinäjoki

PROlibero
Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Katsojia: 301

Ottelutilasto

  Takaisin