Seuraa meitä somessa:

Pölkky korjasi kurssiaan LP Viestin kustannuksella

14.10.2022

Pölkky Kuusamon vaikea kauden alku sai duurisäveliä perjantai-iltana, kun se kaatoi suoraan kolmessa erässä vierailleen LP Viestin suoraan kolmessa erässä. Näin salolaisten pohjoisen retki jäi pisteettömäksi.

Pölkky Kuusamo jatkoi kotivoittojensa sarjaa voittamalla LP Viestin samoin 3-0 lukemin kuin kaksi aikaisempaakin kotipeliä. LP Viestin kokoonpanosta puuttui libero Netta Laaksonen.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen otti aikalisän Pölkyn johtaessa 15-13. Tällä kertaa aikalisä ei auttanut vaan Breana Runnels syötti ässän heti aikalisän loputtua. Viestin Dagmar Boom kavensi hyökkäyksellä tilanteeksi 17-16 ja Sotirs Gkotsis kutsui pelaajansa aikalisälle. Seuraavassa pallossa nähtiin illan komein hyökkäys Pölkyn hakkuri Julia Azevedon lyödessä voimalyönnin rajaa pitkin. Erä oli tasan tilanteessa 20-20, minkä jälkeen Bettina Yli-Sissalan hyvällä syötöllä kotijoukkue pääsi kolmen pisteen etumatkalle. Erä päättyi Pölkyn torjunnalla 25-21.

Toinen erä ratkesi jo varhaisessa vaiheessa Pölkyn eduksi ja päättyi vierasjoukkueen hyökkäysvirheeseen 25-16. Pölkky meni kolmannen erän alussa 4-0 johtoon ja ero pysyi neljässä-viidessä pisteessä erän loppumetreille asti. Passari Katja Kylmäaho huudatti kotiyleisöä jujullaan lukemissa 22-17. Erä päättyi vierasjoukkueen syöttövirheeseen pistein 25-18.

Sotiris Gkotsis, päävalmentaja Pölkky:
- Olen erittäin iloinen voitosta. Meillä oli hyvä tunnetila ja asenne pelin voittamiseksi. Taistelimme ensimmäisestä viimeiseen palloon asti, jokaisessa puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Saimme syötöllä LP Viestin vastaanoton vaikeuksiin ja heillä puuttui libero Laaksonen kokoonpanosta. Pelasimme hyvin ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Ensimmäiset vieraspelimme olivat vaikeita. Pelaajilla pitää tottua matkustamiseen ja Mestaruusliigassa pelaamiseen.

Julia Azevedo, Pölkky Kuusamo:
- Olen hyvin onnellinen voitostamme. Meillä oli tavoitteena pelata hyvällä energialla viikon peleissä. Harjoittelimme hyvin tällä viikolla ja yritimme pitää virheiden määrän vähäisenä etenkin vastaanotossa.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:
- Ei voi olla kovin tyytyväinen kun tulee 3-0 turpaan ja kaksi viimeistä erää vielä aika selkeästi. Ensimmäinen erä oli hyvä 20 pisteeseen asti ja pelattiin meidän hyvällä tasolla. Erän loppu oli heikko ja samalla tasolla jatkettiin toinen erä. Toisessa erässä oli seitsemän vastaanottovirhettä ja silloin on vaikea voittaa peliä. Viimeiseen parannettiin, mutta Pölkky oli selvästi parempi siinäkin erässä. Syöttöön olen tyytyväinen, torjunta - puolustuksessa olimme eniten Pölkkyä perässä. Kauden jatkon suhteen kaikki on vielä mahdollista, voi olla että taistelemme pudotuspelipaikasta tai kolmen parhaan joukkoon pääsystä. Sarja vaikuttaa tasaiselta ja kuka tahansa voi voittaa kenet vaan. Pelaajalistaa katsomalla Hämeenlinna vaikuttaa selkeästi vahvimmalta ja heidän aloitusseitsikkönsä on nimekkäin.

Pölkky Kuusamo - LP Viesti 3-0
25–21, 25–16, 25–18
Koti:Azevedo 15/+12, DeBell 14/+5, Runnels 11/+8
Vieras:Lindgren 12/+3, Ternava 10/+3, Boom 9/+2

Ässät: 10-3
Syöttövirheet: 8-8
Torjunnat: 8-6
Hyökkäys%: 42-36

Joukkueiden MVP:t
Pölkky Julia Azevedo
LP Viesti Jenni Jantunen

PROlibero
Sanna Häkkinen, Pölkky Kuusamo

Yleisöä: 403

Ottelutilasto

Kuvat: Vesa Ronkainen

  Takaisin