Pölkky Kuusamo ei antanut finaaliavauksessa Hämeenlinnalle mahdollisuuksia

09.04.2023

Kuusamon liikuntakeskukseen oli saapunut ihan kelpo yleisömäärä (663) emsimmäistä finaalipeliä seuraamaan Pölkky Kuusamon ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon kesken. Tunnelma oli myös finaalipelien arvoinen yleisön osallistuessa tunnelman luomiseen. Ottelu päättyi Cara McKenzien keskihyökkäyksellä kotijoukkueen 3-0 voittoon eräpistein 27-25, 25-15, 25-17.

Ottelun kovin taistelu nähtiin ensimmäisessä erässä, jonka alkuun Pölkky pääsi 7-1 johtoon. Hämeenlinna ei siitä hätkähtänyt vaan tuli vahvasti erään ja peliin mukaan. Pölkyn pelaajista pääsivät erässä viiteen pisteeseen joukkueen parhaana palkittu yleispelaaja Madeline Palmer sekä hakkuri Breana Runnels. Hämeenlinnan hakkuri Adeola Owokoniran ylsi myös viiteen pisteeseen ja yleispelaaja Odette Ndoye neljään pisteeseen. Hämeenlinnalla oli mahdollisuus viedä erä itselleen, mutta Pölkky otti ottelun kannalta ratkaisevan erävoiton pistein 27-25.

Kaksi seuraavaa erää oli selkeästi Pölkyn hallintaa ja Pölkyn puolustuspelaaminen oli silmiinpistävän hyvää. Hämeenlinnan peli hajosi ensimmäisen hyvän erän häviämisen jälkeen ja Pölkky otti ansaitusti 3-0 voiton. Palmer kantoi Pölkyn vastaanottovastuuta 26 vastaanotolla ja 62 % tarkkuudella. Hän teki myös joukkueen suurimman pistemäärän yhdessä yleispelaaja Ciara DeBellin kanssa. Palmerin pisteet olivat 14/+10 ja DeBellin 14/+9. Hakkuri Runnelsin pisteet olivat 11/-1 ja hän hyökkäsi useita viistolyöntejä pallon mitan kentän rajojen ulkopuolelle.

Hämeenlinnan parhaana palkittiin yleispelaaja Odette Ndoye, joka teki älykkäitä ratkaisuja hyökkäyksissä pistein 5/+2. Hämeenlinnan suurimman pistemäärän teki keskipelaaja Vera Klimvich (8/+7). Yleispelaaja Jenny Mosserin pisteet olivat 7/+1 ja keskipelaaja Michaela Madsenin 6/-.

Seuraavat kaksi peliä pelataan 12. ja 13.4. klo 18.30 Hämeenlinnassa. Mestaruuteen tarvitaan yhteensä neljä voittoa.

Pölkky Kuusamo - Hämeenlinna 3-0
27–25, 25–15, 25–17
Koti:DeBell 14/+9, Palmer 14/+10, Runnels 11/-1
Vieras:Klimovich 8/+7, Mosser 7/+1, Madsen 6/+0