Seuraa meitä somessa:

Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala selviin voittoihin

28.01.2018

Pölkky Kuusamo hoiteli vieraissa LiigaPlokin ja LP Kangasala WoVo Rovaniemen naisten liigan sunnuntaipeleissä.

LP Kangasala - WoVo Rovaniemi

LP Kangasalalla oli kuuden pisteen kotiviikonloppu, kun lauantaisen HPK-voiton jatkeeksi sunnuntaina kaatui avausvoittoaan edelleen hakeva WoVo Rovaniemi 3-0 (25-14, 25-19, 25-18).

Eilen riemukkaasti HPK:n nujertanut LP Kangasala jatkoi voitokkaasti myös viikonlopun toisessa kotiottelussa sarjajumbo WoVo Rovaniemeä vastaan. Ottelun ensimmäinen erä eteni tasaisesti aina siihen asti, kunnes kotijoukkueen kapteeni Liisa Hurskainen asteli ennen erän puoltaväliä syöttövuoroonsa tehden seitsemän pisteen syöttöputken ja erä oli käytännössä taputeltu. LP onnistui varsinkin erän lopussa hyökkäyksissään laajalla rintamalla sekä keskeltä että laidasta.

Toiseen erään vierailija WoVo sai hyvän alun johtaen jo 8-4, kunnes jälleen Hurskainen syötti pitkän putken jonka jälkeen LP meni taas menojaan. Vierailijat saivat parikin kertaa vaimennettua LP:n pelätyn keskitorjujan Jessica Wagnerin hyökkäyksen mutta se ei kuitenkaan riittänyt taisteluun erän voitosta tosissaan.

Kolmannen erän alku oli heikkotasoista ja virheiden sävyttämää mutta erän edetessä LP kuitenkin osoitti joukkueiden tänään melko selvän tasoeron. Myös ottelun torjuntatilasto 12-2 kotijoukkueen hyväksi kertoi omaa kieltään pelin kulusta.

Roosa Rautio, WoVo:

- Saimme kohtuulliset alut eriin ja vastaanotto oli osittain parempaa kuin aiemmin mutta omien virheiden suuri määrä esti meitä taistelemasta ottelun voitosta.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Omien virheiden määrä oli 37, mutta kuitenkin kymmenen pienempi kuin edellisessä ottelussa Nurmossa. Sitä määrää kun saadaan pienennettyä samaan tahtiin, niin voimme taistella otteluissa myös voitosta. Olemme pelanneet vain kolme ottelua viimeiseen puoleentoista kuukauteen ja nyt edessä olevat kolme kovaa peliä viikossa auttavat meitä varmasti peli-ilmeen löytymisessä.

Emilia Sipilä, LP:

- Ei oltu yhtä teräviä ja latautuneita kuin eilen mutta hyvä että tämäkin taso riitti ottelun voittoon. Tosi tärkeä kuuden pisteen viikonloppu joka tapauksessa.

Kai Stenius, LP:

- Hieman aavistelin jo ennen peliä, että ei saada ihan yhtä hyvää latausta kuin eilen ja varsinkin erien alut olivat juuri osoitus tästä. Eilinen oli pelaajille todella tärkeä voitto kärkijoukkueista pitkään aikaan ja tämä päivän rutiiniesitys riitti voittoon ja tämä kuuden pisteen viikonloppu tuli kyllä hyvään saumaan.

Parhaat pelaajat:
LPK: Emilia Sipilä
WoVo: Roosa Rautio

LähiTapiolan pisteet
3 Sipilä LP Kangasala
2 Uiato LP Kangasala
1 Rautio WoVo

LP Kangasala - WoVo Rovaniemi 3-0
25-14, 25-19, 25-18
LP Kangasala: Brisebois 14/+8,Wagner 9/+9,Lattin 7/+7
WoVo Rovaniemi: Sullivan 8/+6,Pyhäjärvi 9/+0,Rantanen 8/+0
Katsojia: 340

Ottelutilasto

LiigaPloki - Pölkky Kuusamo

Pölkky Kuusamo otti ansaitun 3-0 vierasvoiton Pihtiputaan LiigaPlokista. Ottelu oli kauttaaltaan hyvä Mestaruusliigan peli, jossa ratkaiseva tekijä Pölkyn voittoon oli heidän vahva hyökkäys- ja puolustuspeli. Jatkopallopelaamisessa Pölkky oli selkeästi vahvempi ja hoiteli ne peräti 49% teholla LiigaPlokin onnistumisen jäädessä 28 prosenttiin. Pölkky siirtyi voiton ansiosta Mestaruusliigan ykköspaikalle.

Ensimmäisen erän alku osoitti ottelun suunnan. Pölkyn Essi Helminen yllätti hyppysyötöillään LiigaPlokin vastaanoton. Hetkessä Kuusamo johti 7-1. Sen jälkeen LiigaPloki heräsi pelaamaan, mutta Pölkyn Olena Prokopenko teki hienoja suorituksia vaikeistakin paikoista. Hyökkäystehot peräti 60%.

Toisessa erässä kotijoukkue oli niskanpäällä lähes loppuun asti. Loppuvaiheissa Essi Helminen pystyi kääntämään LiigaPlokin 23-22 johdon 25-23 Pölkylle. Kotijoukkue onnistui aloituksissaan, mutta Kuusamo hyökkäsi jälleen tehokkaammin kuin LiigaPloki.
Kolmannessa erässä LiigaPloki pysyi Pölkyn mukana tekniselle aikalisälle asti. Varsinkin hakkuri Canace Finley piti kotijoukkuetta pystyssä. Aikalisän jälkeen Kuusamon amerikkalainen keskipelaaja Mara Green onnistui aloitusruudussa. Pölkky karkasi selkeään 25-18 erä- ja otteluvoittoon.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Mielellään tästä olisi pisteitä otettu, mutta Pölkky oli vahvempi varsinkin jatkohyökkäyksissään, meiltä Canace Finley jäi toisessa erässä liian vähille passeille (3 passia). En ole huolestunut joukkueen vireestä. Tänään oli hyvätasoinen peli molemmilta joukkueilta.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Olen tyytyväinen peliimme, ajatus ennen ottelua oli löytää peli-ilo, jossa on mukana vahva tunne. Se näkyi tänään hyvänä puolustuspelinä ja sen jälkeisenä onnistuneena hyökkäyspelinä. LiigaPloki pelasi hyvän pelin, vaikka se hävisi pelin erin 0-3.

Nette Tuominen, LiigaPloki:

- Hyvä vire oli hyvä ennen ottelua, mutta viimeinen lataus puuttui pelissä.

Iida Paananen, Pölkky Kuusamo:

- Hyvätasoinen peli, eilisen hävityn pelin jälkeen tänään pelissä oli enemmän tunnetta ja taistelua. Se näkyi onnistumisena.

LähiTapiolan pisteet
3 Prokopenko Pölkky
2 Paananen Pölkky
1 Helminen Pölkky

LiigaPloki - Pölkky Kuusamo 0-3
20-25, 23-25, 18-25
LiigaPloki: Finley 15/+13,Reid 10/+6,Hardy 9/+7
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 18/+11,Helminen 16/+4,Green 12/+10
Katsojia: 337

Ottelutilasto

Kuvat:
Pertti Flinck / LP Kangasala
Jari Kotka / LiigaPloki

  Takaisin