Seuraa meitä somessa:

Pölkky Kuusamo naisten runkosarjan voittajaksi

09.03.2022

Pölkky Kuusamo pehmitti hyvin taistelleen Puijo Wolleyn suoraan kolmessa erässä pistein 25-17, 25-15 ja 25-16 varmistaen samalla runkosarjan voiton ja kotiedun pudotuspeleihin.

Ennen viimeistä ottelua Pölkky on pelannut 30 peliä, joista on 27 voittoa ja vain kolme tappiota. Voitettuja eriä on 85 ja hävittyjä 19. Vahvaa suorittamista läpi kauden.

Puijo Wolley tuli illan otteluun yhdeksän pelaajan vahvuudella, mutta taisteli silti pallot loppuun asti. Joukkueen parhaana palkittiin passari Courtney Baker. Suurimman pistemäärän teki hakkurin paikalla pelannut Sanni Määttä, joka esitti hyviä hyökkäyssuorituksia. Sannin pisteet olivat 7/+3. Keskipelaajat onnistuivat myös - Pihla Pohjolan pisteet olivat 6/+3 ja Pilvi Kettusen 4/+2. Libero Henna Minkkinen esitti ensimmäisessä erässä hyviä puolustuksia Pölkyn kovia hyökkäyksiä vastaan.

Pölkky Kuusamon parhaana palkittiin Adeja Lambert (10/+7), joka hoiti suurimman vastuun vastaanotoissa. Hakkuri Julie Lengweiler hyökkäsi pisteet 15/+11. Pölkyn libero Sanna Häkkinen oli rautaa toisessa ja kolmannessa erässä.



Ottelun ensimmäisen pisteen teki Pölkyn passari Jalissa Trotter toisen kosketuksen hyökkäyksellä. Puijo Wolley otti ensimmäisen aikalisän kotijoukkueen johtaessa erää 11-4. Pölkyn ratkaisijoita oli löytynyt sitä ennen jokaiselta pelipaikalta. Carlyle Nusbaubin 6-paikan terävät hyökkäykset olivat erän parasta antia. Puijo kavensi vielä lukemat 16-13:ksi, minkä jälkeen Adeja Lambert kasvatti kotijoukkueen etumatkaa kolmella onnistumisella. Julie Lengweilwer vei Pölkyn 23-17 johtoasemaan ja Ella Autereen keskihyökkäyksellä oltiin eräpallotilanteessa. Erä Puijon hyökkäysvirheellä Pölkylle 25-17.

Puijo tuli vahvasti toisen erän alkuun. Pihla Pohjola onnistui keskihyökkäyksessä ja Puijo meni 0-2 johtoo torjuntapisteellään. Nusbaumin kahdella ässäsyötöllä ja Molly Lohmanin sekä Lengweilerin kahdella onnistumisella Pölkky meni kuitenkin 7-2 johtoon. Sotiris Gkotsis otti illan ainoan aikalisänsä joukkueensa syöttövirheen jälkeen lukemissa 15-13. Loppuerä sujuikin sitten mallikkaasti ja erä päättyi ensimmäisen erän tapaan Puijon hyökkäysvirheeseen. Erän loppulukemat olivat 25-15.
Kolmannessa erässä kotijoukkue pelasi terävästi ja vastustaja oli aikamoisessa pyörityksessä. Pölkky meni passati Trotterin illan kolmannella näyttävällä hyökkäyksellä johtoasemaan 20-11. Nusbaumin hyökkäyksen ja Puijon rotaatiovirheen jälkeen tilanne oli 22-12. Emilia Käännän hyökkäyksellä Puijo kavensi vielä 22-15:ksi. Nusbaumin onnistuneen hyökkäyksen ja Puijon syöttövirheen jälkeen oltiin erä- ja ottelupallotilanteessa 24-16. Ottelu päättyi Lengweilerin hyökkäyksellä 25-16.


Sanni Määttä, Puijo:

- Tappio harmittaa ja aika rumasti tuli takkiin. Pelissä oli hyviäkin hetkiä jolloin oltiin hyvin mukana pelissä, mutta muutamissa rotaatioissa vastustaja pääsi karkuun. Olimme hyökkäyspelissä perässä emmekä saaneet palloja kuolemaan. Pölkyllä oli myös hyvä torjuta. Hakkurina pelaaminen on tuttu pelipaikka ennen Natashan (Calkins) tuloa joukkueeseen. Perjantaina hyvä peli alle ja siitä sitten pleijareihin. Ei tiedä vielä mikä joukkue tulee vastaan.

Adeja Lambert, Pölkky:

- Runkosarjan voitto maistuu hyvältä ja olemme tehneet kovasti töitä sen eteen. Tämän illan peliin olen tytyväinen ja noudatimme pelisuunnitelmaa. Pyrimme tekemään pienetkin asiat hyvin. Takana on raskaita viikkoja ja paljon pelejä. Valmentaja puhui henkisestä vahvuudesta ja olimme tänään vahvoja. Olemme hyvässä iskussa, mutta vielä on parannettavaa ja pyrimme saamaan parhaan tasomme seuraavien viikkojen aikana.

Jukka Lehtonen, Puijo:

- Kuten Sanni juuri hyvin tiivisti, niin hyökkäyspelissä jäimme selkeästi jälkeen. Syöttö-vastaanottopeliin olen tyytyväinen. Toivottavasti saamme sairastuvalta pelaajia takaisin kentälle. Meillä on laaja rosteri ja vaikka muutama pelaaja puuttuukin, se ei vaikuta meidän peliin. Torjunta-puolustus on ollut meillä vahvaa, mutta hyökkäyspeliin pitää saada lisää kovuutta.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- Runkosarjan voitto on meille pieni palkinto näin kauden keskellä. Näimme, että sen saavuttaminen on mahdollista ja asetimme sen kauden mittaan tavoitteeksi. Nyt alkaa keskittyminen pudotuspeleihin, joka on toki kauden tärkein tavoitteemme. Runkosarjan voitto toi meille kotiedun ja halusimme saavuttaa sen. Tähän tavoitteena oli hyvä keskittyminen ja olla vahva henkisesti sekä virheiden välttäminen. Toisessa erässä meiltä hävisi keskittyminen ja erän alussa annoimme paljon helppoja palloja. Herättelin joukkuetta aikalisällä, jolloin virheet vähenivät ja peli alkoi sujumaan. Meillä oli hyökkäyksessä enemmän vaihtoehtoja kuin vastustajalla, kontrolloimme peliä. Perjantaina kentällä olevat pelaajat antavat jokainen 100 prosenttisen panoksen peliin. Olemme pelanneet kauden mittaan laajalla materiaalilla.

Pölkky Kuusamo - Puijo Wolley 3-0
25-17, 25-15, 25-16
Koti:Lengweiler 15/+11, Lambert 10/+7, Nusbaum 10/+1
Vieras:Määttä 7/+3, Pohjola 6/+3, Kettunen 4/+2

Joukkueiden MVP:t
Lambert Pölkky
Baker Puijo

PROlibero
Sanna Häkkinen Pölkky

Ottelutilasto

  Takaisin