Seuraa meitä somessa:

Pölkky nousi liigakärkeen vastustamattomalla voitolla

31.10.2021

Pölkky Kuusamo nousi naisten Mestaruusliigan kärkipaikalle ohi LP Viestin eräsuhteen turvin otettuaan kauden kahdeksannen voiton yhdeksästä pelistään. Helsinki Volley ei pystynyt laittamaan hanttiin koilismaalaisille kotonaan missään vaiheessa.

Helsinki Volley pelasi Pölkky Kuusamoa vastaan varsin hyvin kahdessa ensimmäisessä erässä. Ensimmäinen erä oli tasapisteissä 11-11, mutta loppuerä oli kotijoukkueen hallintaa ja erä päättyi ottelussa viisi torjuntapistettä tehneen Linda Anderssonin keskihyökkäyksellä 25-16. Helsinki Volleyn libero Sini Eerola pelasi mainiota vastaanotto- ja puolustustyöskentelyä ja vei nimiinsä ensimmäisen erän PROlibero -kiinnityksen.

Vierasjoukkueen toinen erä oli alkuosaltaan vielä edellistä parempi. Vieraat johtivat erää jo kolmen pisteen etumatkan turvin 6-9 ja edelleen 8-11. Pölkyn päävalmentaja Sotris Gkotsis suoritti passari-hakkuri tuplavaihdot, jolloin vaihdosta tulivat Jalissa Trotter ja Julie Lengweiler passarina aloittaneen Venla Huurneen ja hakkurin tonttia pelanneen Adeja Lambertin tilalle. Pölkky otti puolestaan erän ohjat käsiinsä ja johtikin vierasjoukkueen aikalisällä 16-13. Tuplavaihto otettiin muutaman pisteen etumatkan jäkeen takaisin ja erä päättyi Ella Autereen torjuntapisteellä ensimmäisen tapaan 25-16. Helsinki Volleyn passarina pelasi ensimmäisen erän lopulta lähtien Elina Lind.

Pölkyn myllytys alkoi tuottaa tulosta kolmannessa erässä ja se päättyi kotijoukkueelle 25-10. Pölkyn parhaana palkittiin vahvan esityksen jälkeen Carlyle Nusbaum, joka teki kolmeen erään pisteet 19/+15, 64 prosentin hyökkäysteholla. Carlylen pistesaldoon sisältyi neljä ässäsyöttöä ja yksi torjuntapiste. Helsinki Volleyn parhaana palkittiin Janica Helenius, joka teki pisteet 10/+6, 50 prosentin hyökkäyteholla. Janican mainioon esitykseen sisältyi myös yksi syöttö- ja torjuntapiste.

Joukkueiden kokoonpanosta puuttuivat sairastuvalla olleet kotijoukkueen Milka Koskenkorva ja vierasjoukkueen päävalmentaja Dirk Sauermann. Ottelussa Helsiki Volleyn päävalmentajan pestiä hoiti Antti Lehtineva.

Janica Helenius, Helsinki Volley:

- Sain hyvin tilaa nelospaikan hyökkäyksille ja siitä on kiittäminen molempia passareitamme. Kolmannessa erässä pelimme vähän rupsahti ja vastustaja alkoi tulemaan ehkä kovempaa kuin kahdessa eka erässä. Voittotilimme aukeaa kyllä vielä ennen joulua.

Linda Andersson, Pölkky:

- Olen tyytyväinen joukkueen peliin. Peli toimi kaikilla osa-alueilla. Sormeen sattui hiukan edellisen pelin lopussa, mutta se ei ollut mitään vakavaa.

Antti Lehtineva, päävalmentaja Pölkky:

- Kahdessa erässä pysyimme hyvin mukana kun Pölkky teki joitakin suoria virheitä. Kolmannessa erässä heille ei tullut enää virheitä. Kolmannessa erässä olisimme ehkä ansainneet enemmän kuin mitä saatiin. Meillä oli hyviä hyökkäyspaikkoja, mutta Pölkky kaivoi ne ylös ja omiksi pisteiksi. Parannamme asioita peli kerrallaan. Ykkössarjan ja liigan väli on aika iso ja se vaatii meiltä kasvamista.

Sotirs Gkotsis, päävalmentaja Pölkky:

- Olemme peleissä kokeilleet erilaisia variaatioita. Tänään saivat pelata vähemmän peliaikaa saaneet pelaajat, mutta peli ei siitä silti paljoa muuttunut. Olemme pelanneet nyt kymmenellä pelaajalla ja on ollut tärkeää pitää ottelut lyhyinä että pelaajat eivät kuormitu liikaa. Nyt meillä on kahden viikon ottelutauko, joka jälkeen on ottelut LP Kangasalaa vastaan ja Cup-ottelu OrPoa vastaan.

Pölkky Kuusamo - Helsinki Volley
3-0 (25-16, 25-16, 25-10)
Koti:Nusbaum 19/+15,Andersson 13/+10,Pyhäjärvi 11/+8
Vieras:Helenius 10/+6,Vallin 6/+0,Oikari 3/-4
Ässät 12-1, syöttövirheet 7-6, torjunnat 10-2, hyökkäys% 48-33, vastaanotto% 49-47

Joukkueiden MVP:t
Carlyle Nusbaum Pölkky Kuusamo
Janica Helenius Helsinki Volley

PROlibero
Sanna Häkkinen Pölkky

Katsojia: 285

Ottelutilasto

  Takaisin