Seuraa meitä somessa:

Pölkky nousi voittoon pohjoisen väännössä - LP Viesti ja Hämeenlinna vierasvoittoihin

12.10.2024

Lauantai tarjosi kaksi viisieräistä naisten Mestaruusliigan taistoa Hämeenlinnan 3-0 JymyVolley vierasvoiton lisäksi. Pölkky Kuusamo nousi kahden erän takaa 3-2 -voittoon avauspisteensä ottaneesta Arctic Volleysta ja LP Viesti rutisti voiton LiigaPlokista Pihtiputaalla.

Hämeenlinna torjui JymyVollen kumoon

JymyVolley – Hämeenlinnan Lentopallokerho 0-3 (13-25, 16-25, 18-25)

Aloituskokoonpanot:
JymyVolley: Junila, Bajnokova, Cuartas, Kantokoski, Bossler, Mansikka-Aho, Lehtonen (lib).
Hämeenlinna: Ylivainio, Kähkölä, Aronen, Cox, Kilpinen, Dambrehte, Laaksonen (lib).

JymyVolleylla ei ollut mahdollisuuksia kolmannen voittonsa runkosarjassa Nurmosta hakenutta Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan lauantai-illan kotipelissä. Vieraat pelasivat poikkeuksellisen virheetöntä peliä kaksi ensimmäistä erää, ja vaikka ote hieman lipsui kolmannessa erässä, jäi koko ottelun virhesaldo seitsemään. Kotijoukkueen saldo oli 26 virhettä.

Ensimmäisessä erässä sarjataulukon kärkijoukkue plokkasi pitkillä keskipelaajillaan kotijoukkueen hyökkäykset yhden toisensa jälkeen. Kuusi torjuntapistettä emäntien nollaa vastaan loivat pohjaa ottelulle. Vieraiden parhaana palkittu Ada Aronen löysi kotijoukkueen torjunnan takaa tyhjät kolot, ja peippasi pallon toisensa jälkeen kenttään. Emännät pysyivät vieraiden matkassa yhdeksän ensimmäisen pisteen ajan.

Toiseen erään lähdettiin samasta asetelmasta. Emännät eivät saaneet syöttöä kohdilleen, ja virheillä lahjoitettiin vastustajalle kahden ensimmäisen erän aikana yhdeksän pistettä. Hyökkäyspisteitä kotijoukkue nappasi kahdessa ensimmäisessä erässä yhden enemmän kuin vieraat, mutta jäi kauas taakse torjunnoissa. Myös vastaanotto pelasi vierailla paremmin.

Kolmannessa erässä vieraiden ote alkoi hieman lipsua, mikä näkyi virheiden lisääntymisenä. Ratkaisuksi se ei erävoitolle kuitenkaan muodostunut. Kotijoukkue sinnitteli Hämeenlinnan perässä viiteentoista pisteeseen. Syöttövirheillä lahjoitettiin vieraille viisi eräpistettä.

Aino Kantokoski:

- Peli kaatui tänään omiin virheisiin, niiden kanssa pitää skarpata. Vastustajalla oli tosi kova torjunta, joka oli meille muurina hyökkäyksissä, mutta varmaan ne omat virheet omissa hyökkäyksissä olivat suurin syy tappioon. Pelit on olleet ailahtelevaisia, meillä on uusia pelaajia, ja ehkä kotikenttäkin vaikuttaa. Oli kiva olla avauksessa, mutta vähän kyllä jännitti. Peleissä tulee suorituspaineita, ja niihin pitäisi löytää keinoja.

Jukka Tuovinen:

- Ollaan pelillisesti spelattu vahvoja joukkueita vastaan pari peliä, Puijo ja Hämeenlinna, Kangasala vielä tulee. Ollaan selkeästi jäljessä pelirutiinissa, mikä tarkoitti tänään sitä, että puolustettiin oikeastaan saman verran, mutta vastustaja oli erittäin hyvä torjuntajoukkue. Virhekontrolli oli heillä vahvaa, harvoin tulee vastaan joukkuetta, joka tekee pelissä vain seitsemän omaa virhettä. Meillevirheitä tuli 26. Pelin hallinta ja fokuksen pitäminen pelin aikana on asioita, jossa on paljon opeteltavaa.

- On vaihdettu kokoonpanoja koko ajan, ja yritetään löytää kuusikko, jolla pelataan jatkossa. Tänään Aino Kantokoskelta nähtiin voimakasta hyökkäyspeliä ja myös torjuntaa. Ehkä oli pientä jännitystä, emmekä pystyneet hyödyntämään täydellisesti sitä, mitä hänestä on haettu. Kaikki ei kuitenkaan mene sormia napsauttamalla.

Ada Aronen:

- Vastustaja teki suoria virheitä vähän enemmän, kuten syöttöpelissä, ja myös vastaanotto oli heikompaa. Me saimme tehtyä paljon ässiä. Oma peli ihan ok verrattuna edelliseen peliin, olen ihan tyytyväinen. Meillä on kentällä hyvä meininki, ja vaikka tulee virheitä, eivät ne kaada maata vaan mennään nopeasti yli ja uuteen palloon. Myös kommunikaatio joukkueessa pelaa.

Andrea Carasi

- Me tulimme voittamaan, mutta en ole kuitenkaan ihan supertyytyväinen tämän päivän peliin. Odotin enemmän, mutta se on ok, koska voitimme. Me onnistuimme torjunnoissa ja saimme pysäytettyä Nurmon hyökkäykset. Myös passipeli sujui hyvin, mutta oli se tänään ok myös kotijoukkueella.

JymyVolley - Hämeenlinna 0-3
13–25, 16–25, 18–25
Koti:Cuartas 15/+2, Bossler 10/+8, Kantokoski 8/-2
Vieras:Aronen 12/+7, Dambrehte 10/+7, Ylivainio 8/+7

MVP:t
Aino Kantokoski, JymyVolley
Ada Aronen, Hämeenlinnan Lentopallokerho

PROlibero
Netta Laaksonen, Hämeenlinnan Lentopallokerho

Katsojia 345

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Owino jälleen kova - LiigaPloki taisteli sarjapisteen

LiigaPloki – LP Viesti 2-3 (21-25, 25-16, 21-25, 25-22, 9-15)

Viitasaari Areenalla nähtiin viihdyttävä lentopallo-ottelu, kun LiigaPloki ja LP Viesti taistelivat täydet viisi erää sarjapisteistä.

LiigaPloki heitti ennakkosuosikille kovan haasteen, mutta kenialaishakkuri Pamela Owino oli sille liian vaikea pideltävä ja hän johdatti joukkueensa voittoon huikealla pistesaldolla (38 +30).

Aloituskokoonpanot
LiigaPloki: Mansikikkaviita, Vainikka, Jeger, Harris, Rasinperä. Stöckmann, Piippo
LP Viesti: Kukkonen, Mäki-Kojola, Vikstedt, Tuominen, Kaikkonen, Owino, Syrjälä. Jäppinen

Ottelu lähti liikkeelle tasaisena, molemmat satsasivat aloitussyöttöihin ja se näkyi myös virheinä. LP Viesti repäisi 11-14 johdon ja Hakan Can Turan reagoi siihen aikalisällä. Pamela Owinon kovat hyökkäykset tuottivat jo heti ottelun alusta pihtiputaalaisille vaikeuksia. Toinen aikalisä kotijoukkueelle tilanteessa 13-17. LiigaPloki kehitteli kiriä Jayde Harrisin syöttövuorolla kahden ässän turvin ja kuroi etumatkan kahteen pisteeseen, mutta erä kuitenkin vierasjoukkueelle 21-25.

LiigaPloki aloitti toisen erän vahvasti ja LP Viesti otti aikalisän tilanteessa 6-1. Se tehosi ja erän tilanne tasaantui. Kotijoukkueen hyvä jakso vei sen kuitenkin selkeään johtoasemaan. Teemu Mäkikyrö otti LP Viestille aikalisän tilanteessa 11-18. Emmi Riikilä kävi vahvistamassa LP Viestin vastaanottoa. LiigaPlokin hyvä ote kuitenkin piti, hyökkäys ja torjunta toimi. Erä selkeästi kotijoukkueelle 25-16.

Vieraat hallitsivat kolmannen erän alkua. mutta kotijoukkue hivuttautui pisteen päähän 8-9. LiigaPlokille aikalisä tilanteessa 8-11. Toinen tilanteessa 10-15. Salolaisten peli toimi vahvasti, mutta kotijoukkue nousi kuuden pisteen takaa pisteen päähän. Tiukka erän loppu salolaislle 21-25.

LP Viestin Iina-Reeta Kaikkonen loukkasi kättänsä neljännen erän alussa ja Riikilä tuli hänen tilalleen ja teki kauden avauspisteensä heti ensimmäisellä hyökkäyksellään. LiigaPlokille aikalisä 10-12 tilanteessa. Erä eteni tasaisena ja jokaisesta pisteestä taisteltiin raivoisasti. Vieraat ottivat aikalisän Owinon hyökkäysvirheen siirtäessä kotijoukkueen 21-20 johtoon. Erän loppu kotijoukkueelle 25-22.

Viides erä jatkoi ottelun kaavaa. Owino täräytteli hurjia pommejaan, LiigaPloki taisteli vastaan minkä pystyi. Erä vieraille pistein 9-15 ja tiukka ja jännittävä ottelu erin 2-3.

Lotta Kukkonen, LP Viesti:

-Tiukka vääntö. Ailahtelevaa, mutta tasokasta lentopalloa. Kiva, että päättyi meille. Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin, meillä on ihana porukka. Kovia otteluita on saatu heti sarjan alkuun.

Veda Mansikkaviita, LiigaPloki:

- Pakko olla tosi ylpeä koko joukkueesta. Harjoituksissa päätettiiin, että meidän on nostettava tasoamme ja annettava kaikkemme. Lopussa ei saatu Viestin hakkuria kiinni. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan peliin. Tämä on tällä hetkellä taso, johon pystymme.

Teemu Mäkikyrö, LP Viesti:

-Vastaanottohyökkäys ei ollut viime pelin tasolla, mutta jatkopallot hoidimme nyt paremmin. Pamela Owino pelasi hyvin, ei kai siihen muuta voi sanoa, vaikka vastustaja puolusti muutamia hyökkäyksiä hyvin.

Hakan Can Turan, LiigaPloki:

-Olen ylpeä joukkueen taistelusta ja tason nostosta edelliseen peliimme verrattuna. Täällä oli hyvät olosuhteet pelata ja tästä on hyvä jatkaa Rovaniemen vieraspeliin.

LiigaPloki - LP Viesti 2-3
21–25, 25–16, 21–25, 25–22, 9–15
K: Harris 19/+10, Rasinperä 18/+8, Stöckmann 17/+9
V: Owino 34/+26, Kaikkonen 17/+5, Vikstedt 9/+7

MVP:t
Pamela Owino, LP Viesti
Oona Rasinperä, LiigaPloki

PROlibero
Anna Syrjälä, LP Viesti

Katsojia 354

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Pölkky Kuusamo ja Arctic Volley jatkoivat kevään pudotuspelimeiningissä

Pölkky ja ArVo kävivät tasaisen viisieräisen taistelun, joka kääntyi vieraiden vahvan alun jälkeen kotijoukkueen 3-2 voitoksi erin 22-25, 24-26, 25-22, 25-22, 15-7.

Pölkky teki ensimmäiseen erään neljä syöttövirhettä ja ArVo puolestaa yhdellä syöttövirheellä kuusi ässää. Pölkky oli vastaanotossa vaikeuksissa ja Jenni Jantunen teki viisi perättäistä pistettä syötöillä vieden vieraat 5-7 johtoon. Sotiris Gkotsis otti sen perään ensimmäisen aikalisän. Pölkky johti erää vieraiden kahden perättäisen virheen jälkeen 15-10. Sarah Glinn toi joukkueensa kahdella perättäisellä pisteellä tasalukemiin 19-19. Iida Mikkonen päätti erän ArVolle syöttöpisteellä lukemiin 22-25.

Kotijoukkueen vastaanotto parani toiseen erään ja oli 52 %. Erä meni vieraille, vaikka heidän vastaanotto oli vain 15 %. Pölkky auttoi vastustajaa seitsemällä hyökkäys- ja neljällä syöttövirheellä. Toinen erä ArVolle Glynnin vahvalla pelillä 24-26.

Pölkky sai kolmanteen erään hyökkäyspeliään kulkemaan ja Erin Shomaker takoi erään 10 hyökkäyspistettä 50 % tehokkuudella. Essi Helminen taituroi erään 6 pistettä, joista 5 hyökkäyksellä 56 % tehoin. Shomaker vei kotijoukkueen 23-20 johtoon kahdella perättäisellä pisteellä. Hän myös päätti erän lukemiin 25-22. Pölkky ei taipunut vieraiden hyvän alun jälkeen vaan tuli mukaan peliin.

Kotijoukkueen vastaanotto parani ottelun edetessä ja neljännessä erässä molempien joukkueiden vastaanotto oli hyvällä tasolla 50 %. Pölkyn hyökkäys oli hieman parempi kuin ArVon ja se riitti kääntämään erän kotijoukkueelle. Jukka Lehtonen otti joukkueelleen kaksi perättäistä aikalisää, ensin lukemissa 20-19 Nicoletta Capizzin kovan satasen hyökkäyksen jälkeen ja heti perään oman pisteen jälkeen. Pölkyn hakkuri Paulina Lindberg paransi otteitaan ottelun loppua kohti ja hänen kahdella pisteellä Pölkky pääsi eräpallotilanteeseen 24-22. Shomaker päätti tämänkin erän loppulukemiin 25-22.

Viides erä alkoi ArVon ässäsyötöllä ja syöttövirheellä. Pölkky otti seuraavan pisteen Venla Kujalan torjunnalla. Miia Mäkikyrö tasoitti lukemiksi 2-2. Lindberg sai erässä syötön pysymään tarpeeksi vaikeana ja myös ruudussa. Hänen pitkällä syöttövuorolla Pölkky meni menojaan aina ottelupallolukemiin 14-6, joista viimeisen pisteen teki Roosa Rautio torjunnalla. Ensimmäinen ottelupallo päättyi verkkosyöttöön, mutta hakkuri päätti ottelun seuraavassa pallossa lukemiin 15-7.

Sanna Häkkinen, Pölkky:

- Ottelu oli kaksivaiheinen. Emme meinanneet saada omaa peli käyntiin, mutta pikkuhiljaa saimme pitkän erätauon jälkeen kursittua osa-alueita paremmiksi. Pitää vain yrittää auttaa muita vastaanotossa ja oli tiedossa, että Essillä (Helminen) ei ole kosketuksia paljon alla, mutta hienosti hän hoiti tonttinsa. Kahden erän jälkeen saimme torjuntaa paremmaksi ja puolustuskin parantui sen myötä. Emme ole päässeet paljoa kuusikossa pelaamaan, mutta siitä se pikkuhiljaa lähtee.

Neea Luodes, ArVo:

- Tappio harmittaa tietenkin. Oli tosi hyvää peliä puolin ja toisin ja tiukkaa peliä. Oma peli oli alkuun vähän haparoivaa ja heitteli, mutta sitten kun pääsi paremmin peliin niin oma vastaanotto alkoi toimimaan. Tuli tosi kovaa syöttöä. Muutama vaikea hetki, mutta ihan ok peli. Pölkky paransi ottelun loppua kohti, mutta pienestä oli kiinni.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- Saimme pidettyä itseluottamuksemme kun nousimme 0-2 tappiosta. Pystyimme mukautumaan vastustajan peliin kahden erän jälkeen ja viides erä oli meidän paras. Vastaanottomme oli alussa huonoa ja se on luonnollista, kun olemme päässeet harjoittelemaan kuusikkopeliä vain pelaamista. Essi Helmisellä on takana kuuden vuoden pelitauko ja tarvitsemme aikaa etenkin vastaanoton parantamisessa. Meidän pitää mennä yli tästä vaiheesta ja tulla vahvemmiksi.

Jukka Lehtonen, ArVo:

- Olen tosi ylpeä joukkueesta, pelasimme alusta loppuun asti ja uskoimme omaan peliin, vaikka hassuja juttuja välillä tehtiinkin. Meidän vastaanotto oli parasta tälle kaudelle ja se tulee olemaan meidän kulmakivi. Olen pettynyt siitä, että meillä oli mahdollisuus ottaa kolme pistettä kolmannessa ja neljännessä erässä omissa jatkopalloissa. Erot olivat pieniä 20-pisteen jälkeen ja yksittäiset pallorallit ratkaisivat.

Pölkky Kuusamo - Arctic Volley 3-2
22–25, 24–26, 25–22, 25–22, 15–7
Koti:Shomaker 29/+23, Helminen 18/+7, Capizzi 16/+6
Vieras:Glynn 27/+19, Mikkonen 15/+12, Jantunen 11/+8

MVP:t
Erin Shomaker, Pölkky
Sarah Glynn, ArVo

PROlibero
Sanna Häkkinen, Pölkky

Katsojia 403

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin