Seuraa meitä somessa:

Pölkky oli vahva erien loppupuoliskoissa

19.02.2022

Pölkky Kuusamo otti vaikeuksitta kotivoiton Helsinki Volleysta lauantaina erin 3-0 (25-14, 25-16 25-16).

Pölkky Kuusamon avauksessa olivat passarina Venla Huurne, liberona Milka Koskenkorva, yleispelaajina Viivi Pyhäjärvi ja Adeja Lambert, keskipelaajina Ella Autere ja Molly Lohman sekä hakkurina Julie Lengweiler. Helsinki Volleyn passarina aloitti Irina Melnichuk, liberona Sini Eerola, keskipelaajina Ida Mämmi ja Mona Kokko, yleispelaajina Saimi Heikkinen ja Janica Helenius sekä hakkurina Sanni Vallin.

Pölkky Kuusamo ei tehnyt vaihtoja, mutta Helsinki Volleyn passarina pelasi kolmannen erän Elina Lind. Toisessa erässä Heleniuksen paikalla pelasi Jemina Jäärni.

Helsinki Volley kamppaili hyvin kaikissa erissä reiluun kymmeneen pisteeseen asti, mutta sen jälkeen kotijoukkue repäisi selkeän eron ja vei erät selkein numeroin itselleen. Vierasjoukkueen parhaana palkittiin mainion ottelun pelannut Saimi Heikkinen, joka teki pisteet 13/+10. Saimin vastaanotto oli 50 % ja hyökkäystehot 46 %. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Adeja Lambert, joka takoi pisteet 17/+14. Adejan vastaanotto oli 41 % ja hyökkäystehot huikeat 65 %. Adejan tavaramerkkinä oli tänäänkin korkealta ja kovaa hyvin suunnatuilla hyökkäyksillä pallo suoraan kenttään.

LIberoiden taiston vei Milka Koskenkorva, jonka vastaanotto oli 54 % ilman virheitä. Sini Eerolan vastaanottoprosentti oli 49 neljän vastaanottovirheen kera. Eerolan työmäärä vastaanotossa oli vastaavasti suurempi, sillä Pölkky painosti häntä syötöillä. Viivi Pyhäjärven vastaanotto oli mainio 62 %.

Saimi Heikkinen, Helsinki Volley:
- Oma pelaaminen oli tänään rentoa ja siinä oli hyvä fiilis. Pelasin tänään paremmin kuin aikaisemmissa peleissä .Erot tulivat erien puolivälin jälkeen ja vastassa oli korkealla oleva joukkue. He saivat parin pisteen putken ja meillä ehkä usko loppui emmekä saaneet katkaistua pisteputkia.

Adeja Lambert, Pölkky:
- Hieno saada voitto, samoin parhaan pelaajan palkinto. Voitimme kuitenkin joukkueena. Tällä viikolla olemme tehneet harjoituksissa kovasti töitä ja hyvä hyökkäysvire löytyi hyvistä treeneistä. Joukkueena olimme hyviä ja pystyimme pelaamaan korkealla tasolla. Keväällä tavoitteenamme on mestaruus.

Ismo Tuominen, päävalmentaja Helsinki Volley:
- Tänään oli tavoitteena pelata seuraavasta pisteestä ja ajatella vain sitä. Pelata piste kerralla ja osittain siinä onnistuimmekin. Meillä on ollut vähän perisyntinä, että vastustajalle tulee pisteputkia emmekä pääse siitä ohi. Koko kausi on ollut oikeastaan marraskuusta lähtien aloittaessani samanlaista, että välillä pelaamme hyvin ja järkevästi, mutta sitten kokemattomuus aiheuttaa huonoja jaksoja. Torjuntapelissä olimme tolkuttoman paljon perässä.

- Ensimmäisessä erässä saimma jatkopallohyökkäyksissä paljon vaimennuksia ja puolustuksia, mutta emme saaneet niistä edes hyökkäystä aikaan. Kaikkia liigajoukkueita vastaan niissä pitäisi onnistua ja tehdä aina piste. Positiivista oli, että voitimme muutamia pitkiä palloja. Saimin peli on mennyt koko ajan eteen päin, mutta ei ole hyvä jos yhdellä pelaajalla on plus-miinus -tilasto parempi kuin koko muulla joukkueella. Monella muullakin nousijajoukkueella on ollut alkuun suuria haasteita. Meidän tavoitteena on liigapaikan säilyttäminen ja uskon siihen vahvasti.

Sotiris Gkotsis, päävalmentaja Pölkky:
- Peli pysyi hyvin meidän kontrollissa. Suurin ero meidän eduksi oli hyökkäyksissä. Helsinki esitti hyvää vastaanotto- ja puolustuspelaamista. Meillä on alla raskas treeniviikko ja tämä viikko oli ainoita jolloin voimme treenata kovaa. Tulevien viikkojen otteluohjelma on raskas ja meillä on paljon vieraspelejä.

- Tavoitteemme on runkosarjan voitto ja tärkeää on säilyttää tekemisen taso. Playoffsien alkaessa pitää olla hyvässä vireessä ja toivottavasti kaikki pysyvät terveinä.

Pölkky Kuusamo - Helsinki Volley 3-0
25-14, 25-16, 25-16
Koti:Lambert 17/+14,Lengweiler 12/+11,Pyhäjärvi 11/+9
Vieras:Heikkinen 13/+10,Vallin 11/+0,Kokko 4/-3

Joukkueiden MVP:t
Adeja Lambert, Pölkky
Saimi Heikkinen, Helsinki

PROlibero
Milka Koskenkorva Pölkky

Ottelutilasto

  Takaisin