Seuraa meitä somessa:

Pölkky puristi avausvoiton viidessä

14.10.2016

Naisten Mestaruusliiga starttasi perjantai-iltana melkoisella pohjoisen jännitysnäytelmällä. Lopulta kotijoukkue Pölkky Kuusamo rutisti voiton WoVo Rovaniemestä erin 3-2 (28-26, 18-25, 25-13, 17-25, 15-7).

Kuusamosta Rovaniemelle täksi kaudeksi siirtynyt Iida-Emilia Kivimurto merkkautti ottelussa seitsemän torjuntaa, kun WoVo vei ne kokonaisuudessaan 8-16.

Ottelun ensimmäinen erä oli pelin tasokkain. Wovo karkasi jo 11-16 johtoon. Puolikuntoisen Prokopenkon sopivasti onnistuessa Pölkky kiri eron kiinni ja vei jännittävän erän 28-26.

Seuraavat erät olivat puolin ja toisin vuoristorataa. Vuoron perään joukkueet hallitsivat pelialueen syöttö- ja vastaanottotekemistä. Erävoitotkin kotiutuivat sulle mulle – tyyppisesti. Kotiyleisön tukemana Pölkky oli sopivasti kolmannessa ja viidennessä erässä rovaniemeläisiä etevämpi.



Heidi Rovanperä WoVo:

- Harmittaa, kun taivuttiin. Kaveri oli parempi. Tämä oli tyypillinen kauden ekapeli, eli ailahtelua oli paljon puolin ja toisin. Yhteenpelaamista harjoittelemalla pystymme paljon parempaan esitykseen.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Parempi esitys meiltä kuin kaksi viikkoa sitten. Ylä- ja alamäkeä oli paljon. Ensimmäisen erän tappio harmittaa eniten, koska sen voitto olisi saattanut vaikuttaa koko ottelun tulokseen ratkaisevasti. Meidän keskipelaajat Kivimurto 15/+9 ja White13=+9 ja laituri Miilen 20/+11 pelasivat tasaisen hyvin.

Lotta Piesanen, Pölkky:

- Vuoristoratapeli. Huikea fiilis jäi kuitenkin viidennen erän ja ottelun voitosta. Omiin pisteisiin 17/+12 olen tyytyväinen. Kesän harjottelun myötä olen saanut itseluottamusta tekemiseen ja hyökkäystehoni ovat parantuneet.

Tuomas Alatalo, Pölkky:
- Olisi mukava pelata vain huippupelejä, mutta arvokkaita ovat nämä työvoitotkin. Passari Venla Huurne tuli hyvin sisään pelaavaan kuusikkoon. Piesanen (17/+12) ja Nicholson (11/+7) olivat tasaisimmat pelaajat. Riikka-Liisa kokosi myös hienosti pelinsä alun haparoinnin jälkeen.

Ensimmäisen liigapelinsä suomalaispelaajista saivat tililleen Pölkystä Suoma Korhonen ja Siiri Vehmanen sekä WoVosta Alisa Hirvonen.

Lauantaina naisten liigakauden avaavat Pieksämäki-LiigaPloki klo 17 ja OrPo-HPK (IS Extra näyttää suorana klo 17)

Parhaina palkitut:
Pölkky: Lotta Piesanen
WoVo: Kristiine Miilen

LähiTapiolan pisteet:
3 Piesanen Pölkky
2 Miilen WoVo
1 Nicholson Pölkky

Pölkky: Piesanen 17/+12, Kärkkäinen 12/+1
Wovo: Miilen 20/+11, Kivimurto 15/+9
T 8-16, Ä 11-5 , SV 12-17, H% 36-33 , VO%
Yleisöä: 433

Ottelutilasto


  Takaisin