Pölkkyputki sahattiin niukasti poikki

13.12.2014

Pölkky Kuusamon kotivoittoputki tuli lauantaina päätökseen Pieksämäki Volleyn toimesta niukasti 2-3, LiigaPloki puolestaan vei Mercy Moimin yli 30 pisteen illalla voiton samoin numeroin LP-Vampulan vieraana ja LP Kangasala kuittasi täyden potin Kuortaneelta.

Kuusamolaisten voittoputki poikki savolaisten käsissä

Pölkky Kuusamon (4-6) voittoputki kotiotteluiden sarjasi kateksi viimeisellä eli viidennellä hetkellä, kun Pieksämäki Volley (2-7) taisteli kauden toisen voittonsa erin 2-3 (25-21, 19-25, 21-25, 25-14, 12-15).

Pölkyn voittoputki katkesi pisteidenkin valossa tasaisessa ottelussa, jota pelattiin täydet viisi erää. Vierailija Pieksämäki Volleyn sitkeys palkittiin toisessa ja viidennessä erässä, joissa joukkue nousi muutaman pisteen takaa erävoittoihin. Joukkueelle tuli myös takaisku Anastasia Leshykin jättäessä pelin kesken loukkaantumisen takia.

Ensimmäistä erää Pölkky hallitsi hyvällä syötöllä ja onnistuneella hyökkäyspelillä voittaen erän 25-21. Toisen erän alku jatkui samalla tahdilla. Toisen erän pistetilanteessa 11-4 Pieksämäki alkoi saada kiinni pelin juonesta ja kuroi etumatkaa Hanna Salomäen hyvällä syötöllä 13-12. Erän lopussa Pölkky sortui perättäisiin hyökkäysvirheisiin ja Pieksämäki tasoittikin erävoitolla 19-25 tilanteeksi 1-1.

Kolmannen erän alkupuoli oli jälleen tasainen, mutta Pieksämäki vei erän rohkealla pelaamisella 21-25. Ottelun neljänteen erään Pölkky tuli päättäväisesti ja erä pelattiin yhtä maalia loppulukemin 25-14.

Viides erä oli tasaista pelaamista. Kotijoukkue johti hienoisesti 6-3, mutta vierailija sai erän loppuun hyvän vaihteen, jolla nappasi erän 12-15 ja samalla 3-2 otteluvoiton. Pölkky haki erän taitekohtaan ratkaisua riskisyötöllä ja se kostautui kolmeen perättäiseen syöttövirheeseen.

Tasaisen ottelun pienet pisteet Pölkylle 102-100, samoin joukkueen plus-/miinuspisteet +37/+29. Torjunnat Pölkylle 13-7.

Pölkky Kuusamo matkaa seuraavaksi ensi lauantaiksi Saloon LP Viestiä vastaan. Vieraspeli on joukkueelle ensimmäinen lokakuun 19. päivän jälkeen.

Marko Kaakinen, päävalmentaja Pölkky Kuusamo:

- Vaikea peli meille ja olisiko pakkovoitto kummitellut takaraivossa. Torjunnan verkkovirheitä puhallettiin paljon ja sitä ei ole aikaisemmissa otteluissa sattunut. Passipeli ei ollut meillä parasta mahdollista, samoin syötön suuntaamisessa emme onnistuneet. Taktisestikaan emme onnistuneet kovin hyvin. Rotaatiomuutos auttoi neljänteen ja viidenteenkin erään, mutta vastustaja pelasi kyllä hyvin silloin kun saivat nostettua syötön passarille kuppiin.

Hannu Seppänen, päävalmentaja Pieksämäki:

- Peli on parantunut peli peliltä ja onnistuimme tänään pelaamaan vastustajan vahvuuksia pois. HPK:ta vastaan pelattu hyvä peli kantoi täälläkin. Neljättä erää lukuunottamatta pelasimme hyvän pelin, toisessa ja viidennessä erässä nousimme hyvin takaa. Puolustuksen jälkeisissä palloissa onnistuimme myös hyvin. Anastasian polven loukkaantuminen teki suuren loven joukkuelle, mutta muut pelaajat nostivat hyvin tasoaan.

LP Kangasala puristi kolme pistettä Kuortaneesta

LP Kangasala joutui vääntämään todella hikisen iltapuhteen hoitaakseen täydet pisteet Kuortaneelta. Lopulta ne kuitenkin hämäläisille suotiin erin 3-1 (25-20, 16-25, 25-23, 25-22). Samalla LP nousi neljänneksi ohi LiigaPlokin.

LP Kangasala aloitti ottelun karkaamalla useamman pisteen johtoon, kun nuoret vierailijat sortuivat runsaisiin hyökkäysvirheisiin. Kuortaneelta kuitenkin Jessica Kosonen ja Lotta Piesanen alkoivat löytää neloslaidasta tien Kangasalan kenttään ja toivat vierailijat teknisen erätauon korvilla tasatilanteeseen. Eveliina Vilposen vahvalla syöttövuorolla Kangasala karkasi kuitenkin uudestaan, eivätkä vierailijat päässeet enää peliin mukaan loppuerässä.

Toisen erän alku oli tasaisempaa. Kangasalla oli yhä vaikeuksia vastaanoton kanssa, eikä saanut sitä kautta hyökkäyspeliään kulkemaan. Kuortane puolusti uhrautuvasti ja varsinkin Piesanen jatkoi hyviä otteitaan hyökkäyspäässä ja tekniselle aikalisälle mentiin vierasjohdossa 14-13. Kangasala vaihtoi passarina aloittaneen Oona Yli-Pekkalan tilalle Alison Landwehrin, mutta vastaanoton ollessa ongelmissa ei siitäkään löytynyt apua, vaan Kuortane jatkoi pirteällä pelillä erävoittoon.

Pitkän erätauon jälkeen kentälle palasi terävämpi kotijoukkue. Koko ottelun tasonsa pitänyt Daniela Öhman näytti esimerkkiä torjunta- ja hyökkäyspelissä, ja useampi pelaaja sai hyökkäyksiinsä ryhtiä. Kuortane pysyi mukana hyvällä syötöllä, sekä Piesasen ja Kososen vahvalla laitapelillä. Vaikka Kangasala johti välillä reilustikin, Kuortane kiri vain kahden pisteen päähän lopussa.

Neljäs erä jatkui kotijoukkueen kannalta yhtä nihkeänä kuin peli aikaisemminkin. Kuortane painosti vahvalla syötöllä ja teki paljon töitä jokaisen palloon eteen, oli Kangasalan vaikea saada omia pisteitä aikaiseksi. Vierailijoiden kokemus ei kuitenkaan yrityksestä huolimatta riittänyt loppuun asti, joten kotijoukkue kuittasi kolme sarjapistettä itselleen.

LP Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo:

- Kolme sarjapistettä on hyvä asia. Kuortane pelasi hyvin, varsinkin vahvalla syötöllä ja torjunta-puolustuspelillä tekivät ottelusta meille vaikean.

Kuortaneen valmentaja Aapo Rantanen:

- Ensimmäiset puolitoista erää oli varsin nihkeää, mutta onneksi peliä saatiin hieman vastustajankin avustuksella kuntoon. Tänään olisi pitänyt voittaa, mutta lopussa näkyi, että emme ole tottuneet kääntämään otteluita itsellemme. Mutta kun tämä yritys saadaan pidettyä yllä, kantaa se vielä hedelmää.

Parhaat pelaajat
Daniela Öhman/LP Kangasala
Lotta Piesanen/Kuortane

LP Kangasala: Salla Karhu 16/+8, Maryna Deinega 15/+9, Daniela Öhman 12/+6, Liisa Hurskainen 12/-4
Kuortane: Lotta Piesanen 22/+10, Jessica Kosonen 18/+5, Anna Rantala 10/+6

3p Daniela Öhman LP
2p Lotta Piesanen Kuortane
1p Tiia Pohjonen Kuortane

LiigaPloki rutisti Moimin johdolla viisieräisen voiton

LP-Vampulan (3-6) ja LiigaPlokin (6-5) historian ensimmäinen kamppailu vedettiin jatkopalloille saakka viidennessä erässä. Lopulta vierasjoukkue poistui kentältä voittajana 2-3 (25-21, 16-25, 25-22, 22-25, 14-16).

Kai Stenius, LP Vampula:

- Jatkohyökkäykset pehmeitä ja sovittua taktiikka eivät pelaajat vielä noudata täysin. Kova peli. Molemmille tarjottiin voittoa. Keväällä ollaan parempia, kun pelataan ratkaisupelejä.