Seuraa meitä somessa:

Pölkyn kotitaika kestää - LP Viesti ja LiigaPloki myös kotivoittoihin

04.02.2017

Naisten lauantaikierros oli kotijoukkueiden juhlaa, kun Pölkky Kuusamo, LP Viesti sekä LiigaPloki ottivat kaikki puhtaat 3-0 -kotivoitot.

LP Viesti tutun vahva erien lopuissa

LP Viesti (16-3) voitti lauantaina Oriveden Ponnistuksen (10-8) lentopallon Mestaruusliigan ottelussa 3-0 (25-21, 25-20, 25-20). Voitto oli salolaisten 400. runkosarjavoitto.

Voittonsa ansiosta LP Viesti on tukevasti kiinni liigan kakkospaikassa: 19 ottelua, 16 voittoa. OrPon saldo on 18/10. HPK johtaa liigaa voiton erolla LP Viestiin, yhden pelin vähemmän pelanneena.

LP Viesti ja OrPo olivat toisilleen tutut jo viime lauantailta, jolloin salolaiset voittivat Suomen cupin välierässä Oriveden 3-0.

LP Viesti pelasi ottelun mustissa peliasuissa ja surunauhoissa. Ottelu oli tammikuun lopulla menehtyneen pitkäaikaisen lentopallovaikuttajan Jarmo Ilmasen muisto-ottelu.

Avauserässä OrPo lähti 0-3-johtoon, mutta pian kotijoukkue otti oman paikkansa. Tasatilanteen 10-10 jälkeen LP Viesti johti maaliin asti. Erän viimeisen pisteen naulasi kentälle nostettu Tuuli Kukkonen ässäsyötöllä: 25-21.

Toisen erä alku oli Viesti-show. Nopeasti johtoon 4-0. Aikalisän jälkeen vierasjoukkue heräsi, kipusi rinnalle ja johtoonkin 10-12. Sen jälkeen LP Viesti palasi omalle tasolleen. Joukkueella oli peräti seitsemän eräpalloa, joista vihdoin neljäs tuotti tulosta. Ratkaisevan pisteen teki tulisella kädellä liikkeellä ollut Noora Kosonen (kahteen erään 13/+9).

Kolmannessa erässä OrPo laittoi vielä hanttiin. Erä alkoi kuitenkin Vera Klimovichin paikalle nostetun Anna Czakanin näytöksellä. Hän hoiti LP Viestille neljä ensimmäistä pistettä. OrPo ei päässyt kertaakaan johtoasemaan, mutta roikkui jälleen hyvin mukana ns. ratkaisupalloihin asti. Loppuhetkillä kotijoukkue oli rutinoidumpi, ja otti 25-20-erävoittoon.

Eveliina Smolander, OrPo:

- 15-18 pisteeseen pelattiin ihan ok. Kahdessakymmenessä, jossa erät ratkaistaan, meillä ei riittänyt enää paukkuja. Salolla on kova rutiini tehdä töitä. Meillä oli aavistuksen helppo syöttö ja hyökkäys oli vain sellaista toimittelua. Hyökkäykseen pitää saada voimaa.

Ronja Heikkiniemi, LP Viesti:

- Olen tyytyväinen joukkueen esitykseen. Kuten väsynyttä joukkuetta (LP Viestillä viisi ottelua puolentoista viikkoon) vastaan pitääkin, OrPo kaivoi palloa tosin hyvin. Puolustuksen jälkeiset hyökkäystehot olivat aika tasaiset. Aika samantyyppisesti
meni kuin viikko sitten.

Satu Natunen, OrPon päävalmentaja:

- Samankaltainen peli kuin Hämeenlinnassa. 20 pisteen paikkeilla, tai jo siinä 17-18 pisteen paikkeilla vain jotain tapahtuu. Kovuus pitää löytää sinne 20 pisteen päällekin. Jotain välähdyksiä ja uskoa tekemiseen siellä on. Puhutaan viikolla ja treenataan, ehkä se siitä lähtee vähän paremmalla rytinällä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

- Kaikki kolme erää olivat aika samankaltaisia. Peli oli tasoltaan parempi kun cupin välierässä. OrPo puolusti hyvin. Molemmilla oli noin 60 puolustusta. Vastaanotto oli melkein kauden parasta meiltä. Vastaanotto, hyökkäys ja kahden ensimmäisen torjunta, siinä tuli se ero.

LP Viestin seuraava peli on viikon kuluttua lauantaina, kun se kohtaa niin tutun ja rakkaan vastustajansa HPK:n Salohallissa. Ottelu käynnistyy kello 17:00.

LähiTapiolan vakuuttavin pelaaja: Ronja Heikkiniemi, LP Viesti.

Otteluisäntä Jokioisten Leivän valitsemat parhaat pelaajat:
LP Viesti, Ronja Heikkiniemi
OrPo, Eveliina Smolander

LP Viesti: Noora Kosonen 17/+9, Nadezhda Gokhshtein 13/+8, Ronja Heikkiniemi 10/+8.
OrPo: Janisa Johnson 12/+1, Mechell Daniel 11/+4, Eveliina Smolander 8/+8.

LähiTapiolan pisteet
3 Heikkiniemi LP Viesti
2 Kosonen LP Viesti
1 Tuchashvili LP Viesti

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

Pölkyn kotivire kestää

LP Kangasala (7-10) tuli Kuusamossa peliin Pölkkyä (13-6) vastaan hyvällä asenteella, mutta kotijoukkue onnistui pitämään paketin hyvin kasassa koko ottelun ajan. Kotijoukkueella tuli onnistumisia laajemmalla rintamalla ja 3-0 (25-18, 25-17, 25-21) voitto oli sitä kautta täysin oikeutettu.

Pölkyn paras pisteiden tekijä oli Olena Prokopenko 14/+8. Aloituskuusikosta kaikkien pelaajien pisteet olivat 5 ja 14 välillä sekä hyvin plussalla. Passari Iida Paananen pääsi mainiolla syöttöpelillä pisteisiin 5/+3. Kenzie Filer otti 5 torjuntapistettä 71 % hyökkäystehojen lisäksi. LP Kangasalan pallojen päättäminen oli pitkälti Daniela Öhmanin 12/+10 ja Dayana Segovian 15/+6 varassa. Segovia pehmeni hieman ottelun loppua kohti, mutta laittoi hyppysyötöllään hyvin painetta Pölkyn vastaanotolle.

Ensimmäisen erän alku oli hieman tunnustelua, mutta Pölkky sai hieman etumatkaa Lotta Piesasen, Kenzie Filerin ja Olena Prokopenkon onnistumisilla johtaen 6-3. LP Kangasala tasoitti ja siirtyi 7-8 johtoasemaan, jolloin Tuomas Alatalo otti ensimmäisen ottelun kahdesta aikalisästään. Taylor Treacyn kahdella peräkkäisellä pisteellä kotijoukkue johti erä teknisellä aikalisällä 14-10. Taylor oli vahva myös erän lopussa niitaten erän lukemiin 25-18.

Toisen erän alussa kotijoukkue siirtyi 4-2 johtoon Segovian hyökätesä Pölkyn torjuntaan. Sitä ennen hän oli tehnyt molemmat vierasjoukkueen pisteet. Jutta Riikosen ja Daniela Öhmanin hyökkäysvirheiden jälkeen Pölkyn johtoasema oli 6-2. Öhman kuittasi virheensä ja Prokopenko jäi puolestaan torjunnan haaviin lukemien tasoittuessa 6-4:ksi. Tilanteessa 7-5 Iida Paananen asteli syöttöruutuun itsevarmoin askelin ja syötti neljä pistettä perättäisillä aloituksilla tulostaulun näyttäessä lukemia 11-5. Segovia paukutti rajaa pitkin kavennuksen 12-8. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkuen johtaesa 14-9. Edellisen pallon oli piiskannut Lotta Piesanen nelospaikaltaan. Pölkky johti erää jo 21-12 ja se päättyi lopun pelailulla 25-17.

Kolmas erä oli ottelu tasaisin. Prokopenkon onnistumisilla Pölkky johti erää 6-4, mutta Riikosen ässällä tilanne oli tasan 6-6. Pölkky teki kaksi seuravaa ja Kangasala tasoitti jälleen 8-8:aan. Me'Ashah Nicholson pudotti nätisti torjunnan taakse ja tekniselle aikalisälle mentiin Pölkyn komennossa 14-11. Vierasjoukkue ei myynyt nahkaansa halvalla ja kiri tasoihin lukemiin 17-17. Pölkyn pisteen johdossa 19-18 Tuomas Alatalo kaivoi korttipakastaan tuplavaihdon, jolloin syöttöruutuun aseteli passariksi tullut Venla Huurne. Venla veivailikin sen verran pahan syötön, että Nicholson löi vastapallosta johdoksi 20-18. Seuraava piste meni vastustajalle ja Alatalo peruutti tuplavaihdossa tulleet Paanasen ja Treacyn takaisin kentälle. Kangasalan passari Jovana Gogic hassutti vuorostaan kotijoukkueen ryhmitystä tasoittaen 20-20. Lotta Piesasen ja Me'Ashah Nicholsonin vahvalla pelaamisella Pölkky johti erää 24-21. Ottelu päättyi ties monennenko kerran Me'Ashah Nicholsonin hyökkäykseen 25-21. Ashahin varmuutta ei voi kuin ihailla.

Tiiamari Sievänen , LP Kangasala:

- Meillä oli kova tarkoitus voittaa Pölkky kotisalisaan, mutta 3-0 on kuitenkin tulos. Taisteluhenkeä löytyi paremmin kuin monissa muissa pelissä. Pelin pitäisi saada sujumaan paremmin yhteen.

- Omaan vastaanottoon kaipaan vielä johtajuutta lisää. Pölkky syötti tänään hyvin ja vaihteli syöttöä monipuolisesti.

Iida Paananen, Pölkky:

- Kaikki pelaajat olivat tänään kuumia. Vastaanotto toimi mainiosti ja iso kiitos siitä vastaanottajille. Kangasalan me tiedettiin olevan hyvä vastaanottojoukkue ja taktiikkamme oli panostaa aloitussyöttöön.

- Passarille on hyvä tilanne kun voi heittää pallon kenelle hyvänsä ja silti kuolee.

Virginie de Carne, päävalmentaja LP Kangasala:

- Kuusamo pelasi hyvän pelin ja rennosti. Pelimme kulki vieläkin ylös ja alas. Kolmannessa erässä taistelimme ja meillä oli mahdollisuutemme, mutta emme onnistuneet.

- Pelejä on paljon ja vähän aikaa harjoitella. Nykhalovalla meni nilkka keskiviikkon, mutta hän hlusi pelata jo nyt. Hyviä joukkueita vastaan, kuten LP Viesti ja Pölkky, näkyy pelaajien loukkaantumiset.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Tiedämme, että syöttöpelissämme on potentiaalia. Tänään löytyi uusia syöttäjiä, kuten Iida (Paananen) ja Kenzie (Filer).

- Meiltä tasainen hyvä ottelu, jonk alussa oli tauon takia hieman jännitystä. Hyökkäysvirheiden määrä (6) oli melko alhainne. Hyvän vastaanoton jälkeen 64 % hyökkäystehot. Vastaaottomme oli tänään hyvä.

Parhaat pelaajat:
Sievänen, LP Kangasala
Paananen, Pölkky

Pölkky: Prokopenko 14/+8, Files 10/+8, Piesanen 10/+7, Nicholson 9/+6, Paananen 5/+3, Treacy 5/+3
Kangasala: Segovia 15/+6, Öhman 12/+10, Nyukhalova 6/-3, Riikonen 4/-5, Mäkinen 3/+2, Gogoc 2/-2
T: 9-4, H: 45%-38%, Ä: 7-3, V: 47%-44%
Katsojia 437

LähiTapiolan pisteet
3 Paananen Pölkky
2 Filer Pölkky
1 Treacy Pölkky

Ottelutilasto

LiigaPlokille selkeä kotivoitto Pieksämäestä

LiigaPloki (9-10) otti selkeän kotivoiton vierailleesta Pieksämäki Volleysta (2-16) erin 3-0 (25-20,25,17,25-14).

Ottelu alkoi hermostuneilla otteilla ja vierasjoukkue oli alussa 4-7 johdossa. Sen jälkeen LiigaPloki näytti tahdin illan pelille, kun mainion ottelun pelannut Elizabeth Field mätti ensimmäiseen erään peräti neljä ässää joukkueen saldon ollessa viisi. Pieksämäen vastaanotto mureni täysin, prosentti oli ensimmäisessä erässä vain 14! Julia Tokarenko oli yksinäinen taistelija ja piti joukkueen tappioluvut siedettävinä.

Toinen erä alkoi Pieksämäen hallinnassa ja se johtikin sitä jo 9-13, ja vielä 12-15. Kun Ploki oli kääntänyt eräjohdon lukemiin 18-16 Elizabeth Fieldin hyökkäyksellä tapahtui ottelun lopullinen käänne, vaikka pelattiin vasta toista erää. Serbihakkuri Tamara Kmezic astui syöttöruutuun ja latasi viisi ässäsyöttä putkeen. Pieksämäki ei toipunut siitä enää ja kolmas erä oli liki muodollisuus.

Julia Tokarenko, Pieksämäki Volley;

- Vastaanottomme ei toiminut ollenkaan ja emme päässet sen takia peliin kiinni. LiigaPlokin syöttö oli tosi paha. Nyt täytyy kääntää ajatukset ja keskittyminen seuraavaan peliin ja sen voittamiseen.

Elizabeth Field, LiigaPloki;

- Voitto tuntuu hyvältä, voittaminen ei ole koskaan helppoa. Olemme harjoitelleet paljon myös syöttöä ja se toimi tänään todella hyvin. Nyt hyvät yöunet ja keskittyminen huomiseen peliin.

Viktor Circhenko, Pieksämäki Volley:

- Vastaanotto hajosi täydellisesti ja suoria virheitä tuli liikaa. Meillä oli hyvä harjoitusviikko alla ja lataus oli kohdallaan mutta joukkue ei uskalla voittaa. Tamaran syöttöshow käänsi pelin toisessa erässä. LiigaPloki ansaitsi voiton, se hyökkäsi hyvin ja monipuolisesti. Emme saaneet heidän pelistään otetta.

Jukka Koskinen, LiigaPloki;

- Olimme tänään hyviä syöttöruudussa. Syöttö on alkanut toimia, sen lisäksi, että se on paha, saimme myös suunnattua sinne, mihin halusimme. Vastaanottoon olen myös tyytyväinen, Vilma oli pommituksen kohteena, mutta selvisi urakastaan kunnialla. Torjuntapelimme, vaikka suoria torjuntoja tuli vain kolme, toimi paremmin kuin alkukaudella ja palveli pelaamistamme hyvin. Nyt hyvä palautuminen huomiseen Kangasala-peliin.

Palkitut:
Tamara Kmezic, LiigaPloki
Julia Tokarenko, Pieksämäki Volley

LiigaPloki: Kmezic 19/+14), Field 16/+15, Reid 9/+6) Ruuska 6/+3
Pieksämäki; Tokarenko 14/+8, Klimova 7/+1, Häyrinen 5/+5
Katsojia 322
Otteluisäntänä Pihtiputaan kunta

LähiTapiolan pisteet
3 Kmezic LiigaPloki
2 Field LiigaPloki
1 S.Koljonen LiigaPloki

Ottelutilasto

Kuvat:
Jari Kotka / LiigaPloki
Jouni Ronkainen / Pölkky
LP Viesti

  Takaisin