Seuraa meitä somessa:

Prokopenkon johdolla OrPo nurin

22.03.2016

Neljänteen puolivälieräan Pölkky Kuusamo kokosi rivinsä ja voitti rohkealla syöttöpelillä OrPon 3-1 ( 25-23, 26-24, 21-25, 25-18).

Näin voitot ovat tasan 2-2 ja ratkaiseva viides ottelu pelataan torstaina Orivedellä. Jos Pölkky voittaa ottelun se kohtaa välierissä LP Viestin. Jos taas OrPo voittaa se kohtaa LP Viestin, jos LP Kangasala pudottaa WoVon, WoVon voittaessa OrPo kohtaisi HPK:n.

Edellisissä peleissä kateissa olevat ässäsyötöt olivat löytyneet viimeisen kotimatkan aikana. Tilanteeseen 6-4 mennessä oltiin jo nautittu kotijoukkueen kolmesta ässäsyötöstä. Tiivis taisteluerä päättyi Prokopenkon vastustomatomiin laitahyökkäyksiin 25-23.
Hyvätasoinen puolierätaisto jatkui toisessa erässä. Muutamien torjuntojen ja ässäsyöttöjen myötä OrPo karkasi parhaillaan 5-12 johtoon. Sisuuntunut kotijoukkue rynnisteli eron kiinni ja tekniselle erätauolla liikuntakeskuksen näyttötaulu osoitti 14-13. OrPon laitureiden hyökkäyksien ja hyvän torjuntapelaamisen myötä vierailija pääsi uudestaan karkuun tilanteeseen 19-23. Muutaman OrPon syöttö- ja hyökkäysvirheen myötä Pölkky otettiin mukaan erävoittotaisteluun. Klimova ja Billings viimeisteli erän pölkylle kolmella peräkkäisellä torjuntapisteellä. Nicholson syötti vielä varmuuden vakuudeksi eräpallotilanteesa ässäsyötön oriveteläisten kenttään. Erä 26-24 Pölkylle.

Pitkä erätauko ja Moim siirettiin vaihtopenkille. Tässä oli Orpon lääkkeet kolmanteen erään. Vierailija onnistui. Se karkasi muutaman pisteen etumatkalle. Parhaimmillan tilanne oli 14-17 ja 19-23. Erä valahti ansaitusti 21-25 Orpolle.
Neljännessä erässä Pölkky karkasi nopeasti selvään johtoon. Pitempää aikalisää vietettiin 14-9 tilanteessa. Parhaimmillaan ero oli seitsemän pistetä tilanteessa 17-10. Orpo kokosi peliään, mutta hävisi kuitenkin erän 25-18.

Salla Karhu, OrPo:
- Paska maku jäi. Pölkky pelasi hyvin. Meillä ei ollut niin vapautunut tunnelma pelaamisessa kuin kahdessa aikaisemmassa pelissä. Onneksi pelin myötä vähän parannettiin. Nyt on viides puolivälierä jäljellä. Oma peli 14/+6 on ihan ok.

Teemu Oksanen, OrPo:
- Kolmatta vuotta kun täällä näissä merkeissä vierailen, niin useasti tuo sinipaitainen tuomariporukka tekee ihmeellisiä ratkaisuja. Pienien marginaalien pelissä ne harmittavat. Pölkky pelasi tänään hyvin. Me pärjäsimme hiuksen hienosti vain ässien ja torjuntojen määrässä. Meiltä kokonaisuudessaan hermostunut hyökkäyspeli (18 virhettä). Peli tuntui olevan Prokopenko vastaan Orpo asetelma.

Iida Paananen, Pölkky:
- Erinomaiset fiilikset. Olen ylpeä joukkueestani. Kahden surkean pelin jälkeen noustiin takaisin taisteluun. Kiitos myös upealle kotiyleisölle. Viidenteen peliin lähdetään pallo kerrallaan voittamaan välieräpaikkaa.

Tuomas Alatalo, Pölkky:
- Playoffin herkkua on tämä tuleva viides peli. Toivottavasti pelaajat ja yleisö ymmärtävät nauttia tilanteesta. Kaksi edellistä peliä on ollut yhtä OrPon myllytystä. Olen ylpeä, että noustiin taisteluun mukaan. Syöttö- ja vastaanottopeliä parannettiin huomattavasti. Olena Prokopenko oli tänään kuuma pelaaja (25/+14). Emmi Huovinen kävi muutamissa tärkeissä paikoissa hyvin tuuraamassa takakentällä

Parhaat pelajaat:
Pölkky: Prokopenko
OrPo: Karhu

Pölkky: Prokopenko 25/+14, Nicholson 15/+6, Klimova 12/+9
OrPo: Karhu 14/+6, Puukka 12/+9, Adamenya 10/+7
Yleisöä: 481
T 10-13, Ä 7-9, SV 12-6, H% 38-43, VO% 54-54

Ottelutilasto

Kuvat: Jouni Ronkainen

  Takaisin