Seuraa meitä somessa:

Puhtaiden vierasvoittojen lauantai miesten Mestaruusliigassa

19.10.2024

Miesten Mestaruusliigan lauantai tarjosi kaksi puhdasta 0-3 -lukemaa, kun Savo Volley jyräsi ensimmäiseen kolmen pisteen voittonsa voittoon Raisiossa ja samoin numeroin voitti myös Hurrikaani-Loimaa Kyyjärvellä.

Kykyn ja Hurrikaanin välienselvittely sai kiihkeän lopun

Ensimmäinen erä päättyi luvuin 20-25 Hurrikaanille. Ottelun alkuun Hurrikaani nappasi muutaman pisteen johtoaseman, joka kuljetti joukkueen erän voittoon muuten tasaisessa väännössä. Kotijoukkue oli myös pulassa omien syöttöjensä kanssa kun virheitä kertyi yksi toisensa jälkeen.

Toisessa erässä Hurrikaani aloitti ensimmäisen erän tavoin vahvasti pitämällä omat virheensä minimissä. Kotijoukkue taasen kamppaili vastaanoton ja oman hyökkäyksensä kanssa. Erä Hurrikaanille luvuin 17-25.



Kolmannessa erässä kotiyleisö laittoi hallin volyymitasot tappiin ja kotijoukkue alkoi taistella entistä kovemmin. Ottelua mentiinkin piste pisteeltä puoleenerään saakka. Kykyn aikalisä tilanteessa 16-18. Hurrikaani aikalisä 18-18. Kyky aikalisä 18-21. Lopussa Kyky tuli vielä haastamaan Hurrikaanin erän voitosta, mutta vierailijat klaarasivat voiton itselleen muutaman kotiyleisön mielestä kyseenalaisen tuomion siivittämänä, minkä aikana Kyky-Betsetin parhaana palkittu Manu Asikanius sai katsella päätuomarin antamaa keltaista korttia. Loppulukemat 21-25.

Pitkin ottelua Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa pyöritti rosteriaan antoisalla kädellä. Vastuuta saivat kokoonpanon jokainen pelaaja.

Kotijoukkueeltakin vastuuta saivat alkukaudella vähemmän peliaikaa saaneet Henri Hynnä ja Markuss Cielavs.

Eetu Häyrinen:

-Ehjä esitys joukkueelta, ehjä reeniviikko takana, tuotiin tänään peliin ne asiat mitä oltiin harjoiteltukin. Hyvä esitys joukkueelta ja tästä on hyvä jatkaa Positiivinen syöttöpäivä joukkueelta vierassalissa, että siihen täytyy olla tyytyväinen. Kovin montaa kertaa ei ole Kyyjärvellä tullut käytyä vielä niin täytyy hieman valoja katsella syöttöpaikkaa hakiessa. Omaan peliin olen ihan tyytyväinen. Perus suorittamista itseltä. Välillä täytyy puolustaakkin.

Manu Asikanius:

- Aina on kivaa päästä pelaamaan koko ottelu ja näyttämään hieman niitä taitoja mitä on opittu. Kivaahan se lentopallon pelaaminen on. Parantaa pitäisi ehdottomasti etenkin niitä palloja kun passari ei ole passaamassa ja isoja palloja. Oman pelin voisin sanoa olevan ihan okei, aina löytyy parannettavaakin, mutta nyt on helpompi parantaa kun pääsee pelaamaan.

Olli Kuoksa

- En ole syöttötyöskentelyyn täysin tyytyväinen, mutta torjuntapeli oli hyvää ja kurinalaista. Vaikka kaveri löikin välillä alas käsiin niin oltiin silti hyvin kurinalaisia eikä päästetty niitä pälkähästä.
Muuten tyytyväinen peliin, nautitaan voitoista ja ollaan sitten treenisalilla kriittisiä.
Tiiviissä pelirupeamassa tarvitaan kaikkia pelaajia ja tänään jokainen onnistui omassa hommassaan.

Guntis Atars:

- Ei paljoa sanottavaa, vastustaja oli tänään joka osa-alueella parempi kuin me. Hurrikaani on tietysti kova vastustaja. Omassa pelissä en ole tyytyväinen roskapallopelaamiseen. Omasta mielestä meidän jätkät antoi Hurrikaanille mahdollisuuden 12 torjuntaan. Isoissa palloissa pitää löytää parempia ratkaisuja eikä vain lyödä kohti keskareita.

- Tänään Joska (Försti) pelasi enemmän siirtoa, koska se sopii etenkin Stenille (Perillus) paremmin.
Tällä viikolla panostettiin paljon syöttö ja vastaanotto treeniin ja omasta mielestä se onnistui ihan hyvin. Etenkin roskapallojen hyökkäämisessä meillä on paljon töitä.

Ottelun lehdistätilaisuus Ruutu-tallenteen lopussa.

Kyky-Betset (Kyyjärvi) - Hurrikaani Loimaa 0-3
20–25, 17–25, 21–25
Koti:Jurik 12/+2, Asikanius 9/-1, Perillus 8/+6
Vieras:Häyrinen 13/+9, Rahko 12/+8, Sato 7/+5

MVP:t
Manu Asikanius, KyKy-Betset
Eetu Häyrinen, Hurrikaani

PROlibero
Aatu Kukkonen, Hurrikaani

Katsojia 308

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Savo Volleylle arvokas vierasvoitto Raisiosta, Loimulle jo viides tappio putkeen

Raisio Loimu ja Savo Volley ja pelasivat lauantai-iltana tärkeistä Mestaruusliigan sarjapisteistä Kerttulan liikuntahallissa. Ottelun pitkästä avauserästä huolimatta illan näytöksestä tuli lopulta aika lyhyt, sillä vieraat veivät täydet sarjapisteet mukanaan Kuopioon luvuin 0-3 (30-32, 21-25, 18-25).

Paluun liigakentille tehnyt Eemeli Kouki otti samantien paikkansa Loimun avausseitsikossa toisena yleispelaajana Veeti Nikkisen rinnalla. Savolaishakkuri Joonas Jokelan tähdittämä avauserä meni pitkälle jatkopalloille asti ja lopulta erä ratkesikin Jokelan voittaessa verkolla painopallon ja muuttaen tilanteeksi 30-32.

Loimun ongelma kauden ensimmäisissä peleissä on ollut pelin tason ylläpito. Välillä pelaaminen on todella hyvää, mutta sitten taso saattaa romahtaa yht'äkkiä. Tälläkin kertaa kohtalaisen hyvän avauserän jälkeen peli hajosi toiseen erään ja Savo Volley jatkoi kohtalaisen hyvää pelaamistaan vieden erää alusta alkaen. Loimu oli käyttänyt molemmat aikalisänsä jo tilanteessa 7-13. Parinkymmenen pisteen korvilla Loimu nousi vielä iholle ja tasoihinkin asti, mutta lopulta Jokela päätti jälleen erään vieraiden hyväksi ja pitkälle erätaululle siirryttiin vieraiden 0-2 johtoasemassa. Jokelan saldo pitkällä erätauolla oli komeat 18 pistettä 70% hyökkäystehoin.

Ottelun kolmannen erän alku eteni aaltoilen. Savo Volleyn aikalisällä oltiin Loimun johtaessa 12-10, mutta pian oltiinkin jo Loimun aikalisällä vieraiden johtaessa 12-13. Sen jälkeen syöttämään asteli Jokela, jonka syöttövuoro sisälsi kolme ässäsyöttöä ja ratkaisi samalla koko pelin.

Ottelun paras pistemies oli vieraiden Jokela, joka teki 24 pistettä tehoin +16. Hänen hyökkäystehonsa oli komea 73%. Loimun puolella hakkuri Prince teki 13 pistettä tehoin + 5 ja Veeti Nikkinen 12 +6. Koukin paluu liigakentille tapahtui kahdeksan pisteen ja 60% vastaanoton iltapuhteella.

Joonas Jokela, Savo Volley

- Ekassakin erässä meillä oli ihan hyvä kaula, mutta omilla hölmöillä tai Loimun hyvillä suorituksilla tasottui. Sen erän jälkeen jatkettiin ekan erän hyvää solidia lenttistä. Vähän harmittaa että tehdään helpohkoja syöttövirheitä ja ehkä vähän hölmöjä hyökkäysvirheitä. Niitä pitää karsia.

Veeti Nikkinen, Loimu

- Meiltä huono syöttö, ei saatu yhtään rikki Savon vastaanottoa. Mun mielestä me taidettiin hävitä kaikki pitkät pallot tänään. Eemelin tulo rauhoitti meidän peliä etenkin vastaanotossa.

Arttu Keränen, Savo Volley

- Olen tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen. Oli siinä niitä väläyksiä mitä on kaksi viikkoa harjoituksissa jumpattu. Syötön kanssa oli vähän vaikeuksia, kun ei saada pidettyä syöttöä ruudussa. Kolmannen eränä puolivälissä Loimun johtaessa 12-10 Joonaksen viiden pinnan putki kolmen ässän kera ratkaisi sen ja siitä eteenpäin syötettiin muutenkin hyvin. Sitä ennen oli tosi huolimatonta.

Austris Stals, Loimu

- Sanoin jo ennen peliä että mentaalipuoli on tärkeä. Olemme pelannet kärkipään joukkueita vastaan ja hävinneet niitä ja mentaalipuoli pitää olla vahva. Jäämme vähän liikaa kiinni menneeseen ja se vaikuttaa seuraaviin palloihin. Torjunta-puolustaminen, pelin lukeminen ja pallokosketusten laatua pitää parantaa. Eemeli tuo kokemusta ja vaikkei ole vielä parhaassa kunnossaan. Me haemme edelleen kuusikkoa ja sen roolituksia ja se on ongelma.

Ottelun lehdistätilaisuus Ruutu-tallenteen lopussa.

Raision Loimu - Savo Volley 0-3
30–32, 21–25, 18–25
Koti:Oyedepo 13/+5, Nikkinen 12/+6, Kouki 8/+2
Vieras:Jokela 24/+16, Jenness 13/+5, Siirilä 9/+6

MVP:t
Joonas Jokela, Savo Volley
Veeti Nikkinen, Loimu

PROlibero
Ville Sihvonen, Loimu

Katsojia 558

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin