Puijo Wolley ei saanut avausvoittoaan LP Kangasalasta

27.01.2022

LP Kangasala on edelleen kääntämätön kivi Puijo Wolleylle Mestaruusliigassa, kun se otti torstaina kotivoiton 3-0 (25-21.25-22, 25-19). LP Kangasala on nyt voittanut kaikki joukkueiden yhdeksän kohtaamista liigassa. LP Kangasalle tämä oli kuudes perättäinen liigavoitto ja Puijo Wolleyn neljän voiton putki katkesi samalla.

LP Kangasala (20-3) jatkaa liigan kärkipaikalla nyt kolmen pisteen etumaltalla kaksi peliä vähemmän pelanneeseen Pölkky Kuusamoon (18-3) ja viisi pistettä ennen myös kaksi peliä vähemmän pelanneeseen LP Viestiin (17-4) . Puijo Wolley (12-11) on viidentenä.

Viime viikonvaihteen Suomen Cupin finaalitappio ei enää painanut ratkaisevasti LP Kangasalan jaloissa.

Avauserä alkoi kotijoukkueen vahvalla syöttöpelillä ja se ottikin heti selkeän 9-3 johdon kunnes vierailija Puijo Wolley sai myös oman syöttöpelinsä käyntiin ja nousi hetkeksi jopa johtoon 14-15 tilanteessa. Erän ratkaisuhetkillä rutinoitunut kotijoukkue otti kuitenkin uudelleen komennon ja varsinkin tarkasti ja tehokkaasti hyökännyt Emmi Riikilä oli tärkeillä hetkillä terävänä ja erä Kangasalle 25-21.

Toinen eräkin alkoi kotijoukkueen tahdissa kunnes jälleen erän puolivälin tienoilla Puijo tuli rinnalle vain kokeakseen saman kohtalon kuin avauserässä eli ratkaisevissa palloissa pitemmän korren veti kotijoukkue ja ottelun alussa Lentopalloliiton vuoden tyttöjuniorin tittelilläkin palkittu Neea-Mari Joki antoi tahtimerkit ja tämäkin erä LP Kangasalle 25-22.

Kolmas erä ei tuonut muutoksia erien kulkuun, Kangasala aloitti vahvasti, Puijo tuli rinnalle ja lopussa kotijoukkue korjasi hedelmät, tällä kertaa parhaiten onnistuivat Roosat eli keskihyökkäyksissä ja torjunnoissa Laakkonen ja varsinkin erän lopussa pari ässää tiukkaan paikkaan syöttänyt Heikkiniemi ja erä Kangasalle 25-19 ja koko ottelu siis 3-0.

Hilkka Hujanen, Puijo Wolley:

– Todella paljon harmittaa, oltiin liki tasoissa joka osa-alueella mutta silti vastustaja vei lähes kaikki pitkät pallorallit joka kaiversi joukkueen itseluottamusta.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley :

– Taitotasossa ja taktisesti emme olleet paljoakaan jäljessä, silti 3-0 joka kertoo että meillä kyllä löytyy tarvittava kyky myös voittaa näitä kärkiotteluita kunhan saadaan koko ottelun kestävä fokus säilymään.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala :

– Puijo pelasi varsinkin laidasta todella hyvin, Se on kyllä joukkue joka pystyy haastamaan tässä sarjassa kenet tahansa.

Arttu Keränen, LP Kangasala :

– Hieman näkyi otteissa viikonlopun kovat cup-pelit joten siihen nähden suora 3-0 voitto Puijon tasoisesta joukkueesta on kyllä kova suoritus.

LP Kangasala - Puijo Wolley

3-0 (25-21.25-22, 25-19)
LP: Laakkkonen 11/+10, Riikilä 10/+4, Joki 10/+4
Puijo: Hujanen 12/+5, Calkins 11/+5, Smolande 7/+4
Ässät 3-6, syöttövirheet 5-10, torjunnat 8-8, hyökkäys% 34-30, vastaanotto% 55-42