Puijo Wolley ja LP Viesti ylivoimaisia

06.10.2024

Naisten Mestaruusliigan viikko paketoitiin Nilsiässä ja Huittisissa. Nilsiässä kotijoukkue Puijo Wolley ei antanut vieraievalla JymyVolleylle mitään mahdollisuuksia ja saman tempun teki vierasjoukkue LP Viesti Pamela Owinon johdolla LP-Vampulalle.

JymyVolley ei tuottanut Puijolle vaikeuksia

Puijo Wolley 3 – 0 JymyVolley (25-14, 25-17, 25-20)

Aloituskokoonpanot:
Puijo: Vuorenmaa, Robinson, Subotic, Räty, Tikka (C), Räsänen ja Help (L)
Jymy: Junila, Kattelus, Bajnokova, Cuartas, Bossler, Mansikka-aho ja Lehtonen (L)

Puijo nousi ensimmäisessä erässä Liina Rädyn syöttöputken aikana 8-3 -johtoon, ja kotijoukkueen hyökkäys tuntui kulkevan. Jymy sai aikalisän jälkeen putken poikki ja Sofia Cuartasin hypäri käynnisti pitkän ja hienon pallon, jonka Cuartas itse päätti heittämällä pallon Puijon takakentän postimerkkiin. Enempiä pisteitä nurmolaiset eivät tällä erää tehneet ja Puijo nousi 11-5 -johtoon. Deja Robinsonin ässällä pisteiksi 14-6 ja Jymy toiselle aikalisälle, jonka taika ei toiminut: Toinen ässä. Jymy yritti vaihdoin kääntää pelin kulkua, mutta Puijo oli vahva ja Robinsonin syöttövuoro päättyi vasta tilanteessa 18-7. Cuartasin hyökkäykset kaunistelivat tilannetta lukuihin 21-11, jolloin Puijo käytti aikalisän. Erän lopussa Puijon terä hieman tylsyi, muttta erävoitto heltisi Nea Suboticin ässällä luvuin 25-14.

Ensimmäisessä erässä Emma Katteluksen korvannut Sofia Päykkönen jäi Jymyn kentälle. Selma Räsäsen torjuttua Puijon 7-3 -johtoon Jymy vaihtoi passariksi edellisen erän tapaan Sofija Riclievan ja otti seuraavan kotijoukkueen tekemän pisteen jälkeen ensimmäisen aikalisänsä. Puijo kävi 12-5 -johdossa, jonka jälkeen Jymy onnistui kirimään pari pistettä. Kireimmillään tilanne kävi Michaela Bajnokovan hienojen hypärien myötä 14-12:ssa. Puijo heräsi horroksesta ja Jymy valitsi toisen aikalisän tilanteessa 19-13. Kotijoukkueella ei ollut ongelmia, ja pitkälle erätauolle suunnattiin lukemissa 25-17.

Puijon kapteenilla Taija Tikalla oli sihti kunnossa pitkän tauon jälkeen. Tilanteessa 5-1 neljä Puijon pisteistä oli Tikan ässiä. Jymy vaihtoi kentälle Emilia Tyynismaan Bajnokovan sekä Aino Kantokosken Päykkösen tilalle, mutta Puijo jyräsi kymmeneen pisteeseen. Jymy onnistui kiristämään tilanteen 13-10:en, muttei päässyt kolmea pistettä lähemmäs kotijoukkuetta. Molemmat joukkueet tekivät muutamia virheitä, mutta Puijo onnistui tekemään enemmän pisteitä, ja Jukka Tuovinen puhutteli joukkojaan tilanteessa 20-14. Syöttövuorossa ollut Subotic ei tästä hämmentynyt ja syötti ässän. Seuraava syöttö verkkoon, jolloin Jymylle tarjoutui paikka kiriin, mutta se ei onnistunut kuin parin pisteen verran. Puijon päästyä käsiksi eräpalloon vieraat sen sijaan innostuivat tehtailemaan pisteitö Bosslerin syöttövuorolla. Loppuluvut 25-20 niittasi kapteeni Tikka.

LP Viesti oli tyly vieras Huittisissa

LP-Vampulan kauden ensimmäinen kotiottelu oli vierasjoukkue LP Viestin hallintaa alkumetreiltä lähtien. Ottelu päättyi erin 0–3 Viestille eräpisteiden ollessa 16–25, 19–25, 18–25.

Viesti sai peliinsä hyvän rytmin jo alussa, mutta ottelu oli tasaista ensimmäisiin kymmeneen pisteeseen asti. Sen jälkeen Viesti meni karkuun ja kuroi itselleen kolmen pisteen etumatkan, joka kasvoi erän loppua kohti mentäessä. Erä Viestille 16–25.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta jo alkumetreillä Viesti meni menojaan. Kolmannessa erässä kotijoukkue esitti jo hyviä otteita johtaen tilanteessa 9–7. Hyvä momentum menetettiin kuitenkin pariin virheeseen ja Viesti karkasi jälleen tilanteessa 13–14 ja vei erän pistein 18–25.
Ensimmäinen kotiottelu merkittävästi uusiutuneelle LP-Vampulalle oli tiukka paikka varsinkin, kun vastustaja oli kova. Hermostuneisuus näkyi usean pelaajan otteissa, mutta se on korjattavissa, kun yhteistä pelikokemusta kertyy.

Viestin ykkönen oli joukkueen parhaana palkittu kenialaishakkuri Pamela Owino. Hänen pistesaldonsa oli 19/+17 hyökkäysprosentin ollessa tasan 50. Hänen syötöissään ja hyökkäyksissään on voimaa, jonka vuoksi vastustajan on hankala nostaa palloja, mutta etenkin kolmannessa erässä Vampula onnistui näiden vastaanotossa jo paremmin.
–Peli oli meiltä erinomainen ja meiltä onnistui kaikki niin kuin pitikin. Toivottavasti hyvä joukkuehenkemme jatkuu. Olemme pelanneet kaksi harjoituspeliä Vampulaa vastaan, joten tiesimme mitä odottaa, sanoi Pamela Owino.

LP-Vampulan parhaana palkittu Jovana Biberdžić ei ollut peliin tyytyväinen, mutta myönsi, että Viesti pelasi hyvän ottelun.

–Olemme harjoitelleet paljon ja me tiedämme nyt, mihin pitää panostaa seuraavaan otteluun, jonka pelaamme ensi sunnuntaina Orivedellä OrPoa vastaan. Meillä on hyvä joukkue ja paljon potentiaalia. Nyt pelasimme etenkin kolmannen erän alun hyvin, mutta en tiedä mitä tapahtui 13 pisteen jälkeen, jolloin Viesti siirtyi johtoon ja vei koko ottelun, sanoi Jovana Biberdžić.

Hänen pistesaldonsa oli 13/+9 ja hyökkäysprosentti 35.

Viestin valmentaja Teemu Mäkikyrö oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa peliin.

–Kyllä jos tällaisen pelin voittaa näin selkein numeroin niin kaikki pelaa aika hyvin. Meillä oli muutama tosi lyhyt heikko hetki, mutta muutoin kaikki onnistui meiltä.

–Meitä vastaan oli aika vaikea tehdä pisteitä, kun saimme torjunnan ja puolustuksen pitämään ja oma syöttökin pysyi riittävän pahana. Vastaanoton jälkeinen hyökkäys oli 62 pinnaa, niin sekin oli ihan jees. Kehitettävää riittää vielä vastaanottoryhmityksissä ja jatkopallohyökkäyksissä, sanoi Mäkikyrö.

–Toinen ottelu liigassa tällä kaudella ja ensimmäinen kotona. Ehkä olimme vähän hermostuneita. Tiesimme vastustajasta kaiken jo harjoituspelien perusteella, joten he tiesivät myös, mitä voivat meiltä odottaa. Peli oli hermostunutta emmekä toimineet niin kuin oli sovittu. Mutta kausi on vasta alussa ja edessä on vielä monta peliä. Etenemme askel askeleelta ja meillä on tästä pelistä paljon opittavaa, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic.

–Meillä oli ongelmia hyökkäyksessä ja vastaanotossa, oikeastaan kaikissa elementeissä. Jos haluamme menestyä, kaikkea pitää korjata, sanoi Paunovic.

LP-Vampula - LP Viesti 0-3
16–25, 19–25, 18–25
Koti: Biberdzic 13/+9, Evetts 6/+5, Oberpriller 6/+1
Vieras: Owino 19/+17, Kaikkonen 11/+2, Mäki-Kojola 10/+7