Seuraa meitä somessa:

Puijo Wolley jälleen kova - WoVo nurin Napapiirillä

09.02.2022

Puijo Wolley otti seitsemännen voittonsa viimeiseen kymmeneen peliin, kun se löi vieraskentällä WoVon 3-1.

WoVo – Puijo Wolley 1-3 (24-26, 23-25, 25-23, 20-25)

213 henkilöä oli saapunut Lapin Urheiluopistolle, kun WoVo kohtasi Puijo Wolleyn kolmatta kertaa tälle kauteen. Ottelun alkuun Rovaniemen lentopalloyhteisö palkitsi Puijo Wolleyn valmentajan Jukka Lehtosen tulevan 40-vuotispäivän ja perheenlisäyksen johdosta.

Ottelu oli tasainen heti alusta lähtien. Koko ensimmäisen erän johdossa ollut joukkue vaihtui ja kumpikaan ei saanut yli kahden pisteen eroa koko erän aikana. Puijo ei vielä ensimmäisestä eräpallosta ratkaissut, mutta Pihla Pohjolan ja Natasha Calkinsin pisteillä Puijo Wolley otti ensimmäisen erän jatkopalloilla itselleen.

Toinen erä oli kaksilukuisiin pisteisiin asti tiukka. Sen jälkeen WoVo sortui moneen virheeseen peräkkäin ja tilanteessa 14-19 WoVo otti aikalisän. WoVo alkoi kuromaan eroa vastaan liian myöhään. Vasta viides eräpallo tuotti pisteen, kun Puijon keskitorjuja Smolander löi pallon kenttään ja illan ensimmäinen sarjapiste Kuopioon.

Kolmannessa erässä taas mentiin tasavauhtia, tällä kertaa 15 pisteeseen asti. Aluksi Puijo otti ohjia käsiinsä, mutta onnistuneilla vaihdoilla WoVo kuroi eron kiinni ja ohitti Puijon ja vahvan pelin pelannut Saana Lindgren löi pallon eräpallosta kenttään ja erä WoVolle.

Neljännen erän alkuun WoVo teki neljä tyhmää virhettä ja Teemu Mäkikyrö reagoi tilanteeseen heti ottamalla aikalisän tilanteessa 1-4. Puijo kuitenkin karkasi WoVolta eikä Puijo antanut enää periksi. Ainoan kerran koko iltaan erä päättyi enemmän kuin kahden pisteen eroon, kun Hilkka Hujanen löi ottelun päätökseen ja neljäs erä Puijo 20-25.
WoVo – Puijo Wolley

Janina Laine, WoVo:
- Ei tunnu hyvältä hävitä. Paljon vastaanottoja, saa syöttää niin paljon, kun haluaa mulle. Jymyä vastaan pitää pelata samalla lailla, kun pelattiin täällä.

Pihla Pohjola, Puijo Wolley:
- Hyvä vierasvoitto, joita ei ole liikaa tullut. Vaikea paikka pelata tällaisessä hallissa. Hyvä voitto, vaikka ei ollut mitään kauneinta peliä. Pelattiin fiksusti.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:
- Saatiin mitä tilattiin. Vierasjoukkue kehui, mutta ei olla oltu kova kotijoukkue tänä vuonna. Pelirohkeus puuttui. Pari ensimmäistä erää oli toisessa kosketuksessa heikkoa. Jatkopallohyökkäyksessä oltiin perässä. Vastustajan passari ehdottomasti kentän paras tänään.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley:
- Tosi hyvältä tuntuu. Vierasjoukkueille vaikea halli. Joukkue pelasi hienon ottelun. Hyökkäyspeli on ollut sellainen alue, jota ollaan hinkattu. Hieno nähdä, että se tuottaa tulosta.

WoVo - Puijo Wolley 1-3
24-26, 23-25, 25-23, 20-25
Koti:Lindgren 29/+21,Kärkkäinen 10/+3,Konecna 10/+1
Vieras:Calkins 26/+18,Hujanen 19/+13,Pohjola 9/+4Katsojia: 0
Ässät 3-6, syöttövirheet 12-11, torjunnat 3-6, hyökkäys% 37–38, vastaanotto% 55–40

Joukkueiden MVP:t
WoVo: Janina Laine
Puijo Wolley: Courtney Baker

PROlibero

Petra Sahlberg, Puijo Wolley

Ottelutilasto

  Takaisin